Στις 15 Οκτωβρίου η 4η διοργάνωση ποδηλατικού τουρισμού “Brevet Philippoi”

1
1576
Από αριστερά: η κα Μ. Κελέσογλου, ο κ. Χ. Τσουρουκίδης, ο κ. Γρ. Παπαεμμανουήλ και ο κ. Χ. Σωφρονιάδης

Υπογράφηκε χθες η συμφωνία της Π.Ε. Δράμας με τους «Οψόμεθα Εις Φιλίππους»


Υπογράφηκε χθες η συμφωνία της ΑΜΚΕ «Οψόμεθα Εις Φιλίππους», με την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας για τη διοργάνωση της φετινής διεθνούς διοργάνωσης ποδηλατικού τουρισμού με τίτλο “Brevet Philippoi” που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας, παρατέθηκε συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ανέφερε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, είναι στην ευχάριστη θέση να συνδιοργανώσει το “Brevet Philippoi” για 4η φορά μέσω της διεύθυνσης Ανάπτυξης. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα ποδηλατικό τουριστικό αγώνα, που περνά από τρεις περιφερειακές ενότητες, της Δράμας, της Καβάλας και των Σερρών, μέσα από επτά διαφορετικούς δήμους και 20 χωριά.
«Στόχος της διοργάνωσης είναι να προβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας, που είναι πολύ μεγάλη σε ιστορία, όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα και τα γραπτά κείμενα, αλλά και οι σημερινοί κάτοικοι της περιοχής που μέσα από την έρευνα και τη συγγραφή έχουν αποτυπώσει αυτή τη μεγάλη ιστορία, την οποία έχουμε χρέος να αναδείξουμε. Γι’ αυτό το λόγο, σε συνεργασία με τους “Οψόμεθα Εις Φιλίππους” προσπαθούμε αυτό το διάστημα να καταφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ο αγώνας που θα γίνει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και χρηματοδοτείται γιατί συμβάλλει στην ανάδειξη και των σημείων τουριστικής προβολής αλλά και των σημείων της ιστορίας μας που πρέπει να προβάλλουμε” τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας. Ο κ. Παπαεμανουήλ πρόσθεσε ακόμη: “Είναι μια ποδηλατική διάσχιση του ευρύτερου πάρκου των Φιλίππων, η οποία έχει μεγάλη συμμετοχή και προσδοκούμε ότι και φέτος θα έχει μεγάλη επιτυχία».
Ο κ. Χαράλαμπος Τσουρουκίδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Επιστημονική Ομάδα Οψόμεθα εις Φιλίππους» συμπλήρωσε ότι η ΠΕ Δράμας και η τοπική κοινωνία στηρίζει τη διοργάνωση. Πρόσθεσε ότι έχουν προηγηθεί πολλές από κοινού δράσεις, σημειώνοντας: «Σε μια στάλα δρόμο έχουμε τη δυνατότητα καλής επικοινωνίας, τη δυνατότητα δημιουργίας και δημιουργικής φιλίας. Στόχος είναι μέσα από αυτή την επικοινωνία με όλους αυτούς τους οικισμούς, να δημιουργηθούν δυνατότητες γνωριμίας, καλύτερης σκέψης και αντίληψης του τόπου που ζούμε. Ζούμε σε ένα τόπο μοναδικό που είναι από μόνος του είναι σημείο παγκόσμιας αναφοράς…».
Η κα Μαργαρίτα Κελέσογλου, υπεύθυνη επικοινωνίας του “Brevet Philippoi” είπε ότι ο αγώνας καταφέρνει να ενώσει 20 οικισμούς του πάρκου Φιλίππων, όπου δραστηριοποιούνται οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής. Περνά, όπως είπε, από δυο σημαντικά σημεία αναφοράς, τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και τον Λέοντα της Αμφίπολης. Συμπλήρωσε ακόμη ότι o αγώνας θα αρχίσει γύρω στις 8.30 – 9.30 το πρωί του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου, από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και μετά θα ακολουθήσει μια αλληλουχία παράλληλων δράσεων μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο, που περιλαμβάνουν εκμάθηση ποδηλασίας για παιδιά από 5 -12 ετών, ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά με θέμα τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή που είναι σημείο αναφοράς για το 4ο “Brevet Philippoi” κλπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διαδρομή των 210 χιλιομέτρων του “Brevet Philippoi” εκτιμάται φέτος να συμμετάσχουν περίπου 150 υπεραθλητές ποδηλάτες, από πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Ανάμεσα στους ποδηλάτες θα είναι και αρκετοί Δραμινοί.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ