Στις 16 Νοεμβρίου η βράβευση του Δραμινού καθηγητή του Μουσικού Σχολείου, Μίλτου Βαβουλίδη

0
5906

Θα του απονεμηθεί το βραβείο δημιουργικής διδασκαλίας «Εύρηκα, Εύρηκα» για την πρωτότυπη διδασκαλία του με τίτλο «Across the Universe»


Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 στις 7:30μμ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/lYKRdrtlrfQ η τελετή απονομής του βραβείου «Εύρηκα, Εύρηκα» για το έτος 2022.
Το βραβείο υποστηρίζεται θεσμικά από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής και το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis και από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας. Για το 2022 η επιτροπή του βραβείου επέλεξε να βραβεύσει τον Δρ. Μιλτιάδη Βαβουλίδη, καθηγητή Β’ Λυκείου στο Μουσικό Σχολείο Δράμας, για την πρωτότυπη διδασκαλία του με τίτλο «Across the Universe» η οποία υλοποιήθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.
Τον Δραμινό καθηγητή θα προλογίσουν οι: Βασιλική Παυλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου και ο Στέφανος Τραχανάς, Διευθυντής του Mathesis και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ εκ των οποίων τα 2.000 ευρώ δίνονται στον βραβευόμενο εκπαιδευτικό και τα 1.000 ευρώ στο σχολείο του υπό μορφήν εργαστηριακού ή άλλου εξοπλισμού που θα προορίζεται για το Αστρονομικό Εργαστήριο του σχολείου.
Η διάκριση του Δραμινού καθηγητή θα γίνει λόγω της πολύ σημαντικής δουλειάς του στο σχολείο που αφορά ένα πρόγραμμα στο οποίο χρησιμοποίησε την Αστρονομία αλλά και τις ιδιαίτερες μουσικές ευαισθησίες των μαθητών του, ως εργαλεία για την δημιουργική διασαφήνιση εννοιών της σχολικής – και όχι μόνον – Φυσικής, αλλά και την συναισθηματική τους αφύπνιση ως προς την πιο θαυμαστή εκείνη ιδιότητα του κόσμου μας – ότι δηλαδή είναι κατανοητός.
Σε δηλώσεις του στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο καθηγητής Φυσικής του Μουσικού Σχολείου της Δράμας και πρόεδρος του Συλλόγου Θετικών Επιστημόνων Δράμας, κ. Μίλτος Βαβουλίδης, έχει τονίσει ότι μέσω του βραβείου γίνεται μια προσπάθεια να προωθηθεί η Αστρονομία στα δημόσια σχολεία, προσθέτοντας επίσης: «Η Αστρονομία είναι μια πονεμένη ιστορία για τη Δημόσια Εκπαίδευση και ειδικότερα για τον κλάδο των φυσικών.
Θα του απονεμηθεί το βραβείο δημιουργικής διδασκαλίας «Εύρηκα, Εύρηκα» για την πρωτότυπη διδασκαλία του με τίτλο «Across the Universe”
Στις 16 Νοεμβρίουη βράβευση του Δραμινού καθηγητή του Μουσικού Σχολείου, Μίλτου Βαβουλίδη Διδασκόταν αρχικά ως υποχρεωτικό μάθημα στη Β’ Λυκείου, μετά το μάθημα έγινε προαιρετικό και πριν από λίγα χρόνια καταργήθηκε εντελώς. Αυτό παρότι η Αστρονομία είναι η μητέρα των επιστημών. Είναι από τις πρώτες επιστήμες, μαζί με τη γεωμετρία που εμφανίστηκαν στην ανθρωπότητα. Η θεσμοθέτηση του βραβείου επιχειρεί να δώσει κίνητρα στους καθηγητές να την εντάξουν στο σχολείο. Αυτό προσπάθησα να κάνω και εγώ. Είναι μια πρόταση που εφάρμοσα με τα παιδιά της Β’ Λυκείου με τα οποία κάναμε μάθημα Φυσικής γενικής παιδείας. Η δραστηριότητα είχε σαν στόχο να μάθει στους μαθητές βασικά στοιχεία της σύγχρονης κοσμολογίας. Κάτι για το οποίο τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον».
Το βραβείο «Εύρηκα, Εύρηκα» αναγνωρίζει ανήσυχους-ες εκπαιδευτικούς που πειραματίζονται με δημιουργικότερες μορφές διδασκαλίας και μάθησης εμπνεόμενοι από το πιο ελκυστικό και ταυτόχρονα το πιο δυναμικό κομμάτι της θεμελιώδους φυσικής σήμερα: Την Αστρονομία. Σκοπός του είναι να ασκήσει μια έστω και μικρή επίδραση στην ποιοτική αναβάθμιση της επιστημονικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.
Το βραβείο συνοδεύεται από δίπλωμα, χρηματικό έπαθλο 2,000 Ευρώ για τον βραβευόμενο καθώς και από δωροεπιταγή 1,000 Ευρώ για το λύκειο όπου εργάζεται και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορά εκπαιδευτικού υλικού αστρονομίας από το «Πλανητάριο Θεσσαλονίκης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ