Στις 19 και 20 Μαρτίου η Διεθνής Ημέρα «Πάνθηρα του Χιονιού» στο Φαλακρό

0
684

Γ. Παπαεμμανουήλ στα «Χ»: «Η ημερομηνία μεταφέρθηκε λόγω της πρόσφατης τραγικής απώλειας 3 ορειβατών στον Χελμό, που ήταν μέλη της ομάδας των διοργανωτών»


 

Στις 19 και 20 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη διοργάνωση της εκδήλωσης «Snow Leopard Day 2022» που αφορά το ορειβατικό σκι και επρόκειτο να διεξαχθεί στο Φαλακρό στις 19-20 Φεβρουαρίου. Όπως είπε χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, η ομάδα που το διοργανώνει η «Snow Leopard Day» έχασε πρόσφατα τρεις ορειβάτες αναρριχητές στα Τζουμέρκα και στον Χελμό, στο γνωστό περιστατικό που έχει συγκλονίσει την κοινότητα του αθλήματος.
«Το απόγευμα της Δευτέρας, με ενημέρωσε ο κ. Γιώργος Κλαουδάτος, που διοργανώνει τη δράση με την επωνυμία «Διεθνής Ημέρα Πάνθηρα του Χιονιού (International Snow Leopard Day)» ότι, λόγω της πρόσφατης τραγικής απώλειας των τριών ορειβατών-αναρριχητών στα Τζουμέρκα και στον Χελμό, η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαρτίου 2022, που είναι και το μνημόσυνο των τριών ορειβατών και η δράση θα αφιερωθεί στη μνήμη τους» εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου, ο Σύλλογος Χιονοδρόμων και Ορειβατών Βώλακα και ο ΕΟΣ Δράμας θα παρέχουν την υποστήριξή τους στη διοργάνωση και θα φιλοξενήσουν τους αθλητές στην ψηλότερη κορυφή της Βορειοανατολικής Ελλάδας, στη νέα ημερομηνία που θα διεξαχθεί.

Η Διεθνής Ημέρα Πάνθηρα του Χιονιού
Η Διεθνής Ημέρα Πάνθηρα του Χιονιού (International Snow Leopard Day) είναι μία δράση που γίνεται κάθε χρόνο, και φέτος θα γίνει στην Ελλάδα και στο όρος Φαλακρό με τη συμμετοχή 200 χιονοδρόμων, δημιουργώντας μία σημαντική ευκαιρία προβολής του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, που μπορεί φέτος να μην λειτούργησε λόγω των γνωστών προβλημάτων, αλλά συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο των φίλων του σκι και της χιονοδρομίας στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η Διεθνής Ημέρα Πάνθηρα του Χιονιού (International Snow Leopard Day) έχει αφιερωθεί σε ένα σπάνιο αιλουροειδές, τον πάνθηρα του χιονιού ή λεοπάρδαλη του χιονιού, το οποίο το συναντούμε στις αλπικές και υποαλπικές περιοχές της Κεντρικής και της Νότιας Ασίας. Το αιλουροειδές είναι ενταγμένο στα υπό εξαφάνιση ζώα και ο πληθυσμός του είναι περίπου 4000-8000 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016.
Η πρωτοβουλία για τον εορτασμό της συγκεκριμένης ημέρας προέρχεται από τις περιοχές όπου συναντώνται αυτά τα αιλουροειδή και είναι το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν, το Πακιστάν, το Κιργιστάν, η Ρωσία, η Κίνα, η Μογγολία, το Μποντάν και η Ινδία. Η διακήρυξη για τη διάσωση του υπό εξαφάνιση ζώου υπογράφηκε από τις χώρες αυτές το 2013, στο παγκόσμιο φόρουμ για τον Πάνθηρα του Χιονιού, που έγινε στο Κιργιστάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ