Στις 19 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Δράμας

0
1098

Θα σταματήσει αρχικά στην πλατεία Ελευθερίας μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου και θα γίνουν οι πρώτοι χαιρετισμοί σε ειδική εξέδρα


Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο να γίνει η έλευση και η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Δράμας, κ. Δωρόθεου, στη Δράμα, σύμφωνα με πληροφορίες των ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας που προέρχονται από τον Δήμο Δράμας και από τη Μητρόπολη Δράμας, με την προϋπόθεση ότι βέβαια δεν θα αλλάξει κάτι εκτάκτως μέχρι τότε. Αυτό που δεν είχε ξεκαθαριστεί μέχρι χθες το μεσημέρι ήταν η ώρα της έλευσης του νέου Ποιμενάρχη της Δράμας, που θα αφιχθεί στην πόλη μας είτε τις μεσημβρινές είτε τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, κάτι που, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εξαρτάται από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας, ο νέος Μητροπολίτης Δράμας θα φθάσει μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Θα σταματήσουν αρχικά στο βόρειο μέρος της πλατείας Ελευθερίας και ακολούθως θα κινηθούν προς το παλιό δημαρχείο της πόλης. Στην πλατεία Ελευθερίας και ακριβώς απέναντι από το παλιό δημαρχείο, θα στηθεί η εξέδρα της Αναστάσεως, όπου αναμένεται να ανέβει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο νέος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου και τοποτηρητής Δράμας κ. Παντελεήμονας και ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος.
Στην εξέδρα θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος χαιρετισμός του Δημάρχου Δράμας και η αντιφώνηση του νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου. Ακολούθως, θα γίνει μετάβαση στη Μητρόπολη Δράμας, πιθανώς με τα πόδια. Θα ακολουθήσει τελετουργικό στη Μητρόπολη Δράμας. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Χ», στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Δράμας θα κληθούν να συμμετάσχουν και όλοι οι Μητροπολίτες της χώρας. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Δράμας θα παραβρίσκονται περίπου 30 Μητροπολίτες, που θα αφιχθούν στη Δράμα για τον σκοπό αυτό.
Επίσημη ανακοίνωση για το πρόγραμμα που θα τηρηθεί θα δώσει στην δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες η Ιερά Μητρόπολη Δράμας. Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου ο νέος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο, ο οποίος και παρουσίασε στην Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο τον νέο Μητροπολίτη Δράμας. Ο νέος Ποιμενάρχης της ιστορικής Μητρόπολης Δράμας ζήτησε και έλαβε, πριν από την ενθρόνισή του, την ευχή του Παναγιωτάτου, εκφράζοντας την αφοσίωση και τον σεβασμό του προς τη Μητέρα Εκκλησία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο για την επάξια εκλογή του και του ευχήθηκε καλλίκαρπη Ποιμαντορία. Συνεχάρη, επίσης, και τον Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου για την προαγωγή του μέχρι πρότινος κληρικού της Μητροπόλεώς του και στενού του συνεργάτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ