Στις 4 Δεκεμβρίου ξεκινά η Ονειρούπολη 2022-2023

0
628

Ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο η λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς και η 1η κατανομή δαπανών της χριστουγεννιάτικης γιορτής


Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας η λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς που θα γίνει στο πλαίσιο της Ονειρούπολης 2022-2023. Η λειτουργία της αγοράς θα ξεκινήσει την ίδια ημέρα με την Ονειρούπολη, δηλαδή στις 4 Δεκεμβρίου, ανήμερα του εορτασμού της πολιούχου της Δράμας, Αγίας Βαρβάρας και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, όπως είπε στην διάρκεια της συζήτησης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μιχάλης Τάσσου, παράλληλα τόνισε ότι η περίοδος της χριστουγεννιάτικης αγοράς προσδιορίζεται από τη νομοθεσία σε 1 μήνα.
Όσον αφορά τη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ονειρούπολης, θα αρχίσει στις 4 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιανουαρίου.
Στην διάρκεια της συζήτησης του θέματος εκφράστηκε από την πλευρά του δημοτικού συμβούλου κ. Μιχάλη Μλεκάνη η παρατήρηση ότι είναι η τρίτη φορά που η χριστουγεννιάτικη αγορά θα γίνει χωρίς να έχει αλλάξει ο κανονισμός λειτουργίας της. Η δημοτική σύμβουλος κ. Χρύσα Σιδερά είπε ότι θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα στην Ονειρούπολη πριν αυτή ξεκινήσει επισημαίνοντας ότι είναι πολύ άσχημο να λέμε ότι ξεκίνησε η Ονειρούπολη και ο χώρος να είναι ανέτοιμος. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Ιωαννίδης είπε ότι θα έπρεπε να εξεταστεί αν υπάρχει η δυνατότητα η χριστουγεννιάτικη αγορά να διαρκεί όσο και η χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ονειρούπολης, ενώ ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Καλλινικίδης είπε ότι θα πρέπει να εξεταστεί κάποια στιγμή, ο διαχωρισμός της χριστουγεννιάτικης αγοράς, την οποία θα πρέπει να αναλαμβάνει η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου. Παράλληλα διερωτήθηκε με ποιον κανονισμό θα λειτουργήσει φέτος η χριστουγεννιάτικη αγορά της Ονειρούπολης.
Αμέσως μετά συζητήθηκε και η έγκριση κάλυψης της 1ης κατανομής δαπανών της χριστουγεννιάτικης γιορτής της Ονειρούπολης 2022-2023, που τελικά ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. To θέμα αφορούσε τον επιμερισμό μέρους του προϋπολογισμού, που αφορά τις πρώτες εργασίες που πρέπει να γίνουν για τη λειτουργία του θεσμού και περιλαμβάνουν τις εργασίες εγκατάστασης και απεγκατάστασης, τις ηλεκτρολογικές εργασίες, τις εργασίες διακόσμησης κλπ. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, είπε ανάμεσα σε άλλα ότι υπάρχει πρόταση οι προσφορές για τις εργασίες αυτές να κατατίθενται ενσφράγιστες στην οργανωτική επιτροπή, η οποία και θα αποφασίζει σχετικά. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Μλεκάνης είπε ότι είναι θετικό ότι θα κατατίθενται προσφορές ενσφράγιστες. Πρότεινε η φετινή Ονειρούπολη να είναι θεματικά αφιερωμένη στην Ειρήνη με αφορμή τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αλ. Τσιαμπούσης είπε ότι θα πρέπει να προσκληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι για να καταθέσουν προτάσεις και προσφορές, σημειώνοντας ότι είναι αναγκαίο να γίνει μια επανεκκίνηση στην Ονειρούπολη χαρακτηρίζοντας δραματικά τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος είπε ότι η δημοτική παράταξη Project είναι σύμφωνη σε κάθε τι που προάγει τη διαφάνεια του θεσμού. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κοσμάς Καλαϊδόπουλος, είπε ότι για πρώτη φορά στη διαπαραταξιακή επιτροπή της Ονειρούπολης υπάρχει μια διαφάνεια και ότι φέτος για πρώτη φορά δεν θα προσάψει ο κόσμος κατηγορίες για εξυπηρετήσεις, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Καλαϊτζίδης είπε ανάμεσα σε άλλα ότι η Ονειρούπολη πρέπει να κάνει ένα Rebranding και να δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση στο στολισμό της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ