Στις Βρυξέλλες ο Γρ. Παπαεμμανουήλ, καλεσμένος του Στ. Κυμπουρόπουλου

0
722

– «Σε λίγες ημέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την ημέρα της λειτουργίας του Χιονοδρομικού» ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας
– «Δεν χάνουμε ούτε μια ευκαιρία για να δείξουμε εξωστρέφεια, εντός και εκτός Ελλάδος»


Στις Βρυξέλλες, προσκεκλημένος του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ προκειμένου να συμμετάσχει στο Συνέδριο “Εβδομάδα των Ευρωπαϊκών Περιφερειών”, που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο κ. Παπαεμμανουήλ μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης το πρωί της Παρασκευής, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου, είπε ότι η επίσκεψη στις Βρυξέλλες έγινε από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης δόθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, η δυνατότητα να αναφερθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Μίλησε για τα θέματα που την απασχολούν αλλά και τις προοπτικές της.
«Είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με Ευρωπαίους εκπροσώπους άλλων περιφερειών και να δούμε τις προοπτικές που ανοίγονται και σε άλλες περιφέρειες της Ευρώπης. Κυρίως όμως είχαμε τη δυνατότητα να δούμε και τις προοπτικές της δικής μας Περιφερειακής Ενότητας και να προβάλλουμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα» τόνισε ο ίδιος.
Πρόσθεσε επίσης ότι: «Δεν χάνουμε ούτε μια ευκαιρία για να δείξουμε εξωστρέφεια, εντός και εκτός Ελλάδος. Προσπαθούμε να βάλουμε τη Δράμα, στο χάρτη και του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. Η Δράμα είναι βέβαια ένα μικρό κομμάτι της ΕΕ και της ΠΑΜΘ αλλά έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να προβάλλουμε. Μας δόθηκε λοιπόν η δυνατότητα να μιλήσουμε για τα περίφημα δάση μας και κυρίως την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Παρανεστίου, να εντάξει το Παρθένο Δάσος του Φρακτού, στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς φυσικών μνημείων της UNESCO. Μιλήσαμε για το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας και τις εξελίξεις γύρω από αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μας δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουμε για τα ξακουστά μάρμαρα που έχει η περιοχή μας και το πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια που γίνεται στον τομέα αυτό για την τοπική και την ελληνική οικονομία. Μιλήσαμε για την προσπάθεια που κάνουμε να καταστήσουμε τη Δράμα, πρωτεύουσα του οινικού τουρισμού. Αναφερθήκαμε και στους τρεις πυλώνες πολιτισμού που έχει η σύγχρονη Δράμα, δηλαδή το Μουσικό Σχολείο Δράμας, το Δημοτικό Ωδείο Δράμας και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους εν γένει, οι οποίοι παρουσιάζουν ένα πολύ σπουδαίο έργο στην διατήρηση και την προβολή των ηθών και των εθίμων που είναι πολύ χαρακτηριστικό κομμάτι της ταυτότητάς μας».
Ο κ. Παπαεμμανουήλ είπε ότι είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με τον κ. Κυμπουρόπουλο και για θέματα προσβασιμότητας, τα οποία υπάρχουν σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Δράμα, όπως είπε για να εξηγήσει: “Κάνουμε προσπάθειες να βελτιώνουμε την προσβασιμότητα στα δημόσια κτήρια και στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και σε χώρους αναψυχής και χώρους πολιτισμού. Στόχος είναι να δίνουμε τη δυνατότητα και σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα να έχουν τη δυνατότητα της συμμετοχής σε όλους αυτούς τους χώρους».
O Aντιπεριφερειάρχης Δράμας έκανε γνωστό ότι στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου είχε τη δυνατότητα να συναντήσει την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρομπέρτα Μέτσολα και να έχει μία σύντομη συνομιλία μαζί της για τη Δράμα. Παράλληλα συναντήθηκε με τον Ευρωβουλευτή και πρώην πρόεδρο της ΝΔ κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είναι και επικεφαλής της ομάδας των Ελλήνων ευρωβουλευτών. Παράλληλα συναντήθηκε και με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, πρώην ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρόδη Κράτσα. Με την ευκαιρία του συνεδρίου ανταλλάχθηκαν και σκέψεις για συνεργασία με θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα στο πλαίσιο της Δραμοινογνωσίας που γίνεται στη Δράμα, απευθύνθηκε πρόσκληση σε συγκεκριμένους ανθρώπους προκειμένου να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια στο κομμάτι του οινικού τουρισμού.
«Έγινε κουβέντα και για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο, της διευθέτησης των προβλημάτων που υπήρχαν. Σε λίγες ημέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την ημέρα της λειτουργίας του» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ