Στο 70% στη Δράμα η κτηματογράφηση

0
1814

Η υπεύθυνη του γραφείου κτηματογράφησης στη Δράμα, κ.Μύριαμ Γάνεμ, εξηγεί στα ΧΡΟΝΙΚΑ γιατί οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να επισπεύσουν την διεκπεραίωση των υποχρεώσεών τους.

Θα ξεπεράσει το 70% μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, η συμμετοχή στην κτηματογράφηση από τους υπόχρεους ιδιοκτήτες, σύμφωνα με στοιχεία που διέθεσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ το γραφείο κτηματογράφησης της Δράμας.

Συγκριτικά αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω στο 50% είχε κυμανθεί η συμμετοχή των ιδιοκτητών για τα περίπου 300.000 προσδοκώμενα δικαιώματα στον Νομό Δράμας στο πλαίσιο της τελευταίας φάσης της διαδικασίας κτηματογράφησης στις 31 Οκτωβρίου του 2019.
Το γραφείο κτηματογράφησης στην Δράμα πάντως συνεχίζει να λαμβάνει εκπρόθεσμες δηλώσεις ιδιοκτησίας, χωρίς να υπάρχει χρονικό όριο λήξης αυτής της διαδικασίας. Σύμφωνα με όσα είπε η υπεύθυνη του γραφείου του κτηματολογίου στην Δράμα κα Μύριαμ Γάνεμ, το γραφείο δεν πρόκειται να κλείσει, ωστόσο οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν όφελος να επισπεύσουν την διεκπεραίωση των υποχρεώσεών τους, όχι διότι απειλούνται με κάποιο πρόστιμο, αλλά λόγω της προανάρτησης της κτηματογράφησης, που θα δώσει την δυνατότητα να διορθωθούν πολλά λάθη και να μειωθεί η ταλαιπωρία και το κόστος για τους ιδιοκτήτες.
Πιο συγκεκριμένα όπως είπε η υπεύθυνη του γραφείου κτηματογράφησης στην Δράμα, μετά την προανάρτηση των στοιχείων των ιδιοκτησιών θα δοθεί η δυνατότητα στα στελέχη του  κτηματολογίου να διορθώσουν τα λάθη που μπορεί να έχουν υπάρξει ώστε όταν θα γίνει η τελική ανάρτηση των στοιχείων του κτηματολογίου να μην εμφανιστούν προβλήματα. Η προανάρτηση θα γίνει γνωστή έγκαιρα από το Κτηματολόγιο και κατόπιν οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν προβλήματα ή λάθη ώστε αυτά να διορθωθούν στην τελική ανάρτηση των στοιχείων του κτηματολογίου. Αξίζει να σημειωθεί και πάλι ότι η συγκεκριμένη φάση της κτηματογράφησης αφορά στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας όπου δεν έχει γίνει κτηματογράφηση παλαιότερα.                                          Αφορά δηλαδή τις εξής κοινότητες:
Αγία Παρασκευή, Αδριανή, Άνω Πυξάρι, Αχλαδέα, Ανθοχώρι, Αργυρούπολη, Βώλακα,  Bαθύτοπο, Γραμμένη, Γρανίτη, Δοξάτο, Δασωτό, Εξοχή, Καλλίφυτο, Καλό Αγρό, Κουδούνια, Καλή Βρύση, Κάτω Νευροκόπι, Κατάφυτο, Κάτω Βροντού, Καλλιθέα, Κοκκινόγεια, Λιβαδερό, Λευκόγεια, Μεγαλόκαμπο, Μοναστηράκι, Μακρυπλάγι, Μικρόπολη, Μαυρολεύκη, Μαυρόβατο, Μικροχώρι, Μικρόκαμπο, Μικροκλεισούρα, Μικρομηλέα, Νεροφράκτη, Νικηφόρο, Ξηροπόταμο, Ποταμούς, Παγονέρι, Περιθώρι, Πανόραμα, Πλατανιά, Πτελέα Πλατανιάς, Περιχώρα, Πλατανόβρυση, Παρανέστι, Πετρούσα, Προσοτσάνη, Πύργους, Οχυρό, Σκαλωτή, Σιταγρούς, Σιδηρόνερο, Υψηλή Ράχη, Φτελιά, Φωτολίβος, Χαριτωμένη, Χρυσοκέφαλο, Χωριστή.
Για ζητήματα που αφορούν την κτηματογράφηση οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι
η διεύθυνση του τοπικού γραφείου κτηματογράφησης στην Δράμα είναι στην οδό Κοζάνης 3 ενώ το τηλέφωνο που μπορούν να καλούν για θέματα που αφορούν την όλη διαδικασία είναι
τα 801 4000 100 και 231 600 5400. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το e-mail: kthm_
Drama@geoanalysis.gr

Το ωράριο λειτουργίας του γραφείου κτηματογράφησης στη Δράμα είναι: Δεύτερα, Τρίτη,
Πέμπτη, Παρασκευή 8:00  με 16:00 & Τετάρτη 8:00 με 20:00.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ