Σκέψεις κι ερωτήματα για τη ΔΕΚΠΟΤΑ

0
1820

γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

Μέσα από αυτή την στήλη δημοσιεύσαμε χθες ερωτήματα τα οποία εκτιμούμε ότι θα πρέπει να απαντηθούν και τα οποία αφορούν στην πολιτική αποκλεισμών της νέας διοίκησης της ΔΕΚΠΟΤΑ. Τα ΧΡΟΝΙΚΑ ήταν και παραμένουν ανοικτά σε όλες τις απόψεις χωρίς να φοβούνται τον διάλογο. Απόδειξη είναι ότι ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ φιλοξενήθηκε πολλές φορές στις σελίδες των Χρονικών με προσωπικές συνεντεύξεις, με ρεπορτάζ από συνεντεύξεις τύπου, καθώς και αναφορά υπήρξε για πολλές από τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε στο πρόσφατο παρελθόν.
Ο κ. Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ όπως και όσοι πιθανόν τον συμβουλεύουν θα μπορούσαν να δώσουν μια απάντηση για τους αποκλεισμούς των τοπικών επιχειρήσεων από τους προμηθευτές της Ονειρούπολης (άλλωστε αυτό είναι κάτι που ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ ομολόγησε χθες μέσα από σχόλιο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυτό έχει ήδη καταγραφεί). Δυστυχώς ούτε στην συνέντευξη τύπου, ούτε και μέχρι σήμερα έδωσε απαντήσεις για τους τοπικούς επαγγελματίες που απέκλεισε. Το απέφυγε επιμελώς πετώντας την μπάλα στην κερκίδα και μάλιστα ζητώντας να του παραχωρήσουν και άλλο χώρο για συνεντεύξεις τα αποκλεισμένα Μέσα.
«Καλή» η τακτική του. “Εμείς θα σας αποκλείουμε, αλλά εσείς θα γράφετε και θα ρωτάτε ό,τι εμείς θέλουμε”… “δημοκρατικότατη” στάση. Θα πρέπει μάλλον να τον ενημερώσουν ότι, όταν καλεί σε συνεντεύξεις τύπου, τα Μέσα (εκείνα που απέκλεισε), είναι λογικό να μην έρχονται, όπως θα είδε ότι έγινε προχθές. Το μόνο από τα αποκλεισμένα Μέσα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του για συνέντευξη τύπου ήταν τα ΧΡΟΝΙΚΑ. Αντί λοιπόν να το εκτιμήσει, κάνει και υποδείξεις για το πότε και πόσες ερωτήσεις θα πρέπει να γίνουν από τους δημοσιογράφους ξεχνώντας ότι αυτό είναι αποκλειστικό τους δικαίωμα…
Για τα περί “κάνουλας” τα οποία αναφέρει ο κ. Πρόεδρος, καλό θα ήταν να απαντήσει ο ίδιος αν αυτήν την “κάνουλα” την ανοιγοκλείνει κατά το δοκούν ή κατόπιν εντολών και κυρίως σε ποιους. Επίσης καλό θα ήταν να γίνει γνωστό, εάν και πότε του έχει δώσει τέτοια δικαιοδοσία το Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας. Θα πρέπει να γνωρίζει επίσης, ότι τα ΧΡΟΝΙΚΑ δεν περίμεναν καμία “κάνουλα” για να δημοσιεύουν καθημερινά τις εκδηλώσεις της Ονειρούπολης, πιθανόν σε αντίθεση με ότι έκαναν όσοι δεν αποκλείστηκαν. Οι εκδηλώσεις της Ονειρούπολης περιλαμβανόταν καθημερινά στην ύλη της εφημερίδας ανεξάρτητα από την πρωτοφανή πολιτική αποκλεισμών που εφάρμοσε ο ίδιος.
Τα ΧΡΟΝΙΚΑ προβάλλουν τον θεσμό της Ονειρούπολης επί 16 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή από την δημιουργία του, σεβόμενα την γιορτή που αγκάλιασε η Δράμα και το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας. Στο διάστημα αυτό ο σημερινός πρόεδρος συμμετείχε πολύ πιθανόν μόνο ως χοροδιδάσκαλος ή μαέστρος, αν όχι ως απλός παρατηρητής. Ο ίδιος αποφάσισε να ασχοληθεί με την Ονειρούπολη μόνο όταν ανέλαβε έμμισθη θέση, άρα θα ήταν καλό να απαντήσει και από ποια θέση κάνει υποδείξεις μιλώντας για “κάνουλες”.
Καλό θα ήταν, τέλος, να απαντήσει ο σημερινός πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ γιατί όλες αυτές οι αυθαιρεσίες μεταξύ των οποίων και οι αποκλεισμοί τοπικών επιχειρήσεων γίνονται μόνο επί των δικών του ημερών, στην διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης όπου τοποθετήθηκε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!