ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Γ.Σ.ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ – ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ 1-0…«Φτωχή» μεν, νίκη δε !

0
1698

Με τους δύο κατ’ εξοχήν κεφαλοσφαιριστές Αστερίου & Φερφέρη να βλέπουν το ματς από την κερκίδα λόγω τραυματισμών, ο Θεοφάνης Παπαμιχαήλ πήρε στους ώμους του την ομάδα κι από τη δικιά του κεφαλιά στο 27’ έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του capitano Δημήτρη Ρούσσου έφερε ξανά την Προσοτσάνη στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Παρουσία 130 φιλάθλων στις εξέδρες του «Γεώργιος Μακρής» η ομάδα του Γιώργου Λάλα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του ματς στο α’ 45άλεπτο παίζοντας ουσιαστικά τους αντιπάλους της στο μισό γήπεδο και πλησίον προς τα καρέ του Δικταπανίδη, ωστόσο πλην του γκολ η μεγάλη φάση έλλειψε από πλευράς «ροχιμπλάνκος». Οι γηπεδούχοι έβγαζαν μια σιγουριά στις κινήσεις τους, πάνω στο εξαιρετικό χορτάρι και κυρίως πλην 2-3 μακρινών “στατικών” φάσεων δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Θεοφύλακτου Νικολαΐδη να μπουν στην περιοχή του σταθερότατου Αβραάμ.
Στο β’ ημίχρονο το Φωτολίβος μην έχοντας τίποτα να χάσει και με τις διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο, ήταν πιο απειλητικό για ένα 20άλεπτο, χάνοντας σχεδόν με το καλημέρα την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, ενώ οι γηπεδούχοι μένοντας ίσως στις δάφνες του 1ου μισού πίστεψαν ότι εύκολα θα έφταναν στο τρίποντο. Ναι μεν αυτό ήρθε στο φινάλε, ναι μεν θα μπορούσε η Προσοτσάνη να είχε σημειώσει 2ο και 3ο γκολ στις πολύ μεγάλες ευκαιρίες που σπατάλησε (σ.σ. δοκάρι στο 67’ ο Γουνατίδης εκτός των άλλων), αλλά κινδύνεψε και στην τελευταία φάση του ματς να πάρει μόλις ένα βαθμό, αλλά ο Αβραάμ, έκανε μια σπουδαία απόκρουση στην εξ επαφής προβολή του Γκουζή (94’)!

Λεπτό προς λεπτό:
14’ Πάσα εκτός περιοχής του Τσακμακίδη Κ. για τον Κοκλίδη που ζυγίζει το σουτ για να φύγει η μπάλα με δύναμη ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
ΓΚΟΛ 1:0 στο 27’. 3ο κόρνερ από αριστερά για την Προσοτσάνη με το μόνιμο εκτελεστή Ρούσσο, ο Παπαμιχαήλ πατάει γερά και με καρφωτή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή σκοράρει με στυλ για 2ο στη σειρά ματς, μετά το μεσοβδόμαδο κόντρα στους Σιταγρούς για το κύπελλο.
40’ Φάουλ σε μέση απόσταση πάλι ο Ρούσσος αναλαμβάνει την εκτέλεση, η μπάλα και πάλι έχει πορεία προς το κεφάλι του σκόρερ, αυτή τη φορά σημαδεύει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.
46’ Στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης ο νεοεισελθόντας Γκουζής παίζει το «ένα-δύο» με τον Μπουμπέκη, δέχεται και πάλι την πάσα σε θέση τετ α τετ με τον Αβραάμ, όμως ο τερματοφύλακας της Προσοτσάνης με το τακουνάκι τη σταματάει κι εν συνεχεία η άμυνα διώχνει μακριά.
51’. Κόρνερ από αριστερά το εκτελεί ο Γκουζής πλασαριστά εκτός περιοχής με τον Χαντζίδη να σεντράρει ο Κοκλίδης διώχνει πάνω όμως στον Χαρέμι που από καλή θέση σουτάρει άουτ.
67’. Τριπλή μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων, καθώς το κόρνερ του Ρούσσου πάει κατευθείαν στο κεφάλι του Γουνατίδη, η μπάλα όμως σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, μακρινό ριμπάουντ του Καρακάση κι ευθύβολο σουτ αναγκάζει το Δικταπανίδη να πέσει στη δεξιά του γωνία και να σώσει, νέο διαγώνιο πλασέ αυτή τη φορά του Ρούσσου σε νέο κόρνερ ο Χατζησαββίδης.
76’. Πάλι από στατική φάση απειλούν οι «κιτρινόμαυροι», με το Ρουμελιώτη να εκτελεί κόρνερ και το Γιαριτζίδη να κινείται στο ύψος του 1ου δοκαριού να πιάνει την κεφαλιά μόλις άουτ.
79’. Αβίαστο λάθος του Δημητριάδη δίνει στο Γουνατίδη που βγάζει σε θέση τετ α τετ τον Τσακμακίδη Κ., το πλασέ του επιθετικού της Προσοτσάνης σώζει με το σώμα ο Δικταπανίδης.
80’. Κλέψιμο του Καρακάση η μπάλα αλλάζει γρήγορα πόδια κι από την πάσα του Αντωνιάδη ο Γουνατίδης πλασάρει δυνατά δίπλα στο αριστερό «Γ» άουτ.
86’. Ο Αντωνιάδης περνώντας τέσσερεις αντιπάλους με τρίπλες έξω από την περιοχή έφτασε προ του Δικταπανίδη, πλασάρει για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας, οι αμυντικοί αδυνατούν να απομακρύνουν, πάλι ο Αντωνιάδης σε πλεονεκτική θέση νέο πλασέ κι ο Χαρέμι βάζει τη σωτήρια κόντρα και παραχωρεί κόρνερ.
90’. Έξοχη αντεπίθεση των γηπεδούχων με τρεις επαφές η μπάλα από το «πάτημα» του Ρούσσου έφτασε στο ημικύκλιο εκεί όπου ο Αντωνιάδης πλάσαρε βλέποντάς τη να φεύγει ελάχιστα δίπλα στα δοκάρια.
94’. Τελευταία φάση στο ματς με το Φωτολίβος να έχει κόρνερ, ο Ρουμελιώτης το εκτελεί η μπάλα στο β’ δοκάρι μετά από κόντρες στρώνεται στον Γκουζή που βρίσκεται φάτσα με την ισοφάριση, κάνει την προβολή αλλά ο Αβραάμ σαν από μηχανής Θεός του το στερεί κι εν συνεχεία το πλασέ του Σούλα μέσα από πολλά σώματα φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): Αβραάμ, Παπαμιχαήλ, 3Τσακμακίδης Άρ., Αθανασιάδης Δημ., Αθανασιάδης Χαρ. (69’ – Αντωνιάδης), Κωφίδης, Καρακάσης (89’ – Σαραφίδης), Ρούσσος, Κοκλίδης, Τσακμακίδης Κ, Γουνατίδης (85’ – Σαμαράς).
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ (Θεοφύλακτος Νικολαΐδης): Δικταπανίδης, Χαρέμι, Παντελίδης (λ.τρ. 22’ Χαντζίδης), Χατζησαββίδης, Δημητριάδης, Σούλα, Παναγιώτογλου (λ.τρ. 62’ – Ρουμελιώτης), Σαϊνίδης, Μπουμπέκι (69’ – Βεζύρης), Γιαριτζίδης, Μαρινίδης (46’ Γκουζής).

Δηλώσεις προπονητών

ΓΣ Προσοτσάνης (Γιώργος Λάλας):
”Πετύχαμε μια σημαντική και δίκαιη νίκη που μας κρατά ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου και να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα του Φωτολίβους.”
Άρης Φωτολίβους (Θεοφύλακτος Νικολαΐδης):
”Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς στην έδρα της Προσοτσάνης. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε περισσότερο αμυντικά, προσπαθώντας να διαφυλάξουμε το μηδέν στην άμυνά μας και από ένα κόρνερ δεχτήκαμε το 1-0. Στο δεύτερο μέρος αναγκαστήκαμε να παίξουμε πιο επιθετικά, δημιουργήσαμε καλές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα τη διπλή ευκαιρία του 90ου λεπτού που χάσαμε ώστε να ισοφαρίσουμε. Και ο αντίπαλος στην κόντρα έχασε ορισμένες καλές ευκαιρίες ώστε να κάνει το 2-0.”

Γ’ ΕΘΝΙΚΗΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποτελέσματα 18ης αγωνιστικής
Αετός Ορφανού-Αλέξανδρος Κιλκίς ……………….. 0-0                                                   Κεραυνός Πέρνης-Πανσερραϊκός …………………… 1-0                                                 Εθνικός Σιδηροκάστρου-ΑΕ Καλαμπακίου ……… 0-1                                                         Καβάλα-Νέστος Χρυσούπολης ………………………… 0-0                                                     ΠΑΟ Κοσμίου-Εθνικός Αλεξανδρούπολης……….. 3-3                                                       Ασπίδα Ξάνθης-Ορφέας Ξάνθης ………………………. 0-2                                                   Άρης Αβάτου-Απόλλων Παραλιμνίου …………….. 0-1

Βαθμολογία
ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ………………………………46
Α.Ο ΚΑΒΑΛΑ …………………………………………………..42
ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ …………………………………………..32
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ …………………………..30
ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ ……………………………………………….29
ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ ………………………………………………..28
ΟΡΦΕΑΣ PUMA ΞΑΝΘΗΣ ………………………………28
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΡΝΗΣ ……………………………………..27
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ……………………………………26
Α.Ε ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ ………………………………………19
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ………………….12
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ………………………….10
Π.Α.Ο ΚΟΣΜΙΟΥ ……………………………………………..10
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ ……………………………………………10

Επομένη 19η αγωνιστική
Απόλλων Παραλιμνίου-Αλέξανδρος Κιλκίς
Πανσερραϊκός -Άρης Αβάτου
ΑΕ Καλαμπακίου- Αετός Ορφανού
Νέστος Χρυσούπολης- Κεραυνός Πέρνης
Εθνικός Αλεξ.-Εθνικός Σιδηροκάστρου
Ορφέας Ξάνθης- ΑΟ Καβάλα
Ασπίδα Ξάνθης -ΠΑΟ Κοσμίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!