Στο Παρανέστι η χειμερινή πανελλαδική συνάντηση της ΜΟΤΟΕ

1
1142

Ο αναβαθμισμένος οικισμός του Μεσοχωρίου γίνεται εργαλείο επισκεψιμότητας από τον Δήμο Παρανεστίου


Στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου, θα γίνει όπως όλα δείχνουν η χειμερινή συνάντηση μοτοσυκλετιστών της ΜΟΤΟΕ τον Δεκέμβριο. Στον αναβαθμισμένο, από τον Δήμο Παρανεστίου, οικισμό του Μεσοχωρίου, θα συναντηθούν για τέσσερις ημέρες και συγκεκριμένα από 8 έως 11 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 120 μοτοσυκλετιστές από όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας επιπλέον οικονομική ώθηση στις επιχειρήσεις της περιοχής.
Βέβαια το όφελος που θα προκύψει για τον τοπικό δήμο δεν είναι μόνο αυτό, καθώς τα μέλη της ΜΟΤΟΕ είναι και αυτά που θα διαφημίσουν ουσιαστικά την περιοχή, η οποία όπως είναι γνωστό εντυπωσιάζει τους επισκέπτες. Αυτό άλλωστε έγινε και με τους αθλητές των πανελληνίων αγώνων ποδηλασίας που είχαν φιλοξενηθεί στο Παρανέστι το καλοκαίρι. Ο τοπικός δήμος, με σταθερά βήματα αξιοποιεί τον αναβαθμισμένο οικισμό του Μεσοχωρίου, δρομολογώντας εξελίξεις και φιλοξενώντας οργανώσεις πανελλήνιας εμβέλειας, που μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον ακριτικό δήμο.
Μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, είπε ότι η ενημέρωση που υπήρξε από την ΜΟΤΟΕ, ήταν ότι στην χειμερινή συνάντηση θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 120 μοτοσυκλετιστές, ωστόσο μπορούν να φιλοξενηθούν στο Παρανέστι και περισσότεροι, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Ο ίδιος τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο ωφελείται ο Δήμος Παρανεστίου. Καταρχάς οικονομικά, διότι στην καρδιά του χειμώνα και λίγο πριν τις γιορτές, θα δημιουργηθεί κίνηση στα τοπικά καταστήματα, τα οποία έχουν μικρή κίνηση, ιδιαίτερα εκείνη την περίοδο. Από την άλλη πλευρά τα μέλη της ΜΟΤΟΕ θα γνωρίσουν μια περιοχή που εντυπωσιάζει, την οποία και είναι βέβαιο ότι θα προβάλλουν φεύγοντας. Στην διάρκεια της χειμερινής συνάντησης θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες δράσεις, κάτι σαν φεστιβάλ για το οποίο υπάρχουν ακόμη διερευνητικές συζητήσεις, όπως είπε ο κ. Καγιάογλου.
Η ΜΟΤΟΕ που εκπροσωπεί πάνω από 100 σωματεία και δεκάδες χιλιάδες μοτοσυκλετιστών ζήτησε την παραχώρηση του χώρου και την στήριξη του δήμου Παρανεστίου ώστε να πραγματοποιηθεί εκεί άλλη μια χειμερινή συγκέντρωση.
Η Ομοσπονδία είναι αναγνωρισμένο από το κράτος δευτεροβάθμιο όργανο, που διοργανώνει επί 25 χρόνια την «Χειμερινή Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών» σε διάφορα μέρη της χώρας μας. Για το 2022, εξέφρασε την επιθυμία η 26η χειμερινή συνάντηση, να πραγματοποιηθεί στο Παρανέστι από 8 έως 11 Δεκεμβρίου στα σπιτάκια του οικισμού Μεσοχωρίου. Κατά την διάρκεια των «Χειμερινών» όπως τα ονομάζει, διοργανώνονται περιηγήσεις στην περιοχή με επισκέψεις σε σημεία ιστορικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού, γεωλογικού, φυσικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, τα οποία στην συνέχεια οι συμμετέχοντες προβάλλουν στις λέσχες τους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στην συγκεκριμένη συγκέντρωση το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδρομές και επισκέψεις στο φράγμα Θησαυρού, στα Θερμιά, στο Αρκουδόρεμα, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ροδόπης, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Πρασινάδα κλπ. Επίσης θα γίνουν παρουσιάσεις εκπαιδευτικών σεμιναρίων ασφαλούς οδήγησης της ομοσπονδίας, παρουσιάσεις βιβλίων και των ταξιδιωτικών και τουριστικών δράσεων της καθώς και μουσικές εκδηλώσεις. Η συνήθης προσέλευση είναι περίπου 120 άτομα, ο ακριβής αριθμός θα είναι γνωστός μετά την ανακοίνωση της εκδήλωσης και τις δηλώσεις συμμετοχής των συμμετεχόντων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου έχει ήδη εγκρίνει κατά πλειοψηφία σε συνεδρίασή του τις προηγούμενες ημέρες, την φιλοξενία των μελών της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στον οικισμό του Μεσοχωρίου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!