Στο Παρανέστι το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας

0
2833

– Το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς θα φιλοξενηθεί στη Δράμα
– Θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Ιουνίου


 

Το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα και στον Δήμο Παρανεστίου το τριήμερο από 24 έως 26 Ιουνίου του 2022, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, του Δήμου Παρανεστίου, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας. Η παρουσίαση της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, στην οποία θα συμμετέχουν περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες, έγινε το μεσημέρι τής Πέμπτης από τους φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

O Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, εξήγησε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που έγινε χθες το μεσημέρι στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας: «Πρόκειται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου ανδρών-γυναικών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 24 μέχρι και τις 26 Ιουνίου του 2022. Είμαστε χαρούμενοι που από κοινού με τον Ποδηλατικό Όμιλο Δράμας καταφέραμε να φέρουμε στον τόπο μας τη διοργάνωση. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τον Γενικό Γραμματέα της, κύριο Παναγιώτη Γρούβα. Η ομοσπονδία θα δώσει τα φώτα της και τις γνώσεις της για να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας και, κάτω από την ομπρέλα της, εμείς ως τοπικοί φορείς θα υλοποιήσουμε αυτό το αθλητικό αλλά και τουριστικό γεγονός, διότι έχει προεκτάσεις. Θα συμμετέχουν στον αγώνα περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να διοργανώνουμε τέτοια γεγονότα πανελλήνιας εμβέλειας, αναδεικνύοντας έτσι και τις ομορφιές του τόπου μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Παρανεστίου, κύριο Τάσο Καγιάογλου, για τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, όχι μόνο για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, αλλά και για άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας».

O Δήμαρχος Παρανεστίου, κ. Αναστάσιος Καγιάολγου, επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό που θα φιλοξενήσουμε τους ποδηλατικούς αγώνες ανδρών και γυναικών τού πανελληνίου πρωταθλήματος στον δήμο μας, γιατί θα έρθει κόσμος σε όλο τον νομό. Στον Δήμο Παρανεστίου θα φιλοξενήσουμε περισσότερα από 100 άτομα. Πρόκειται για 100 αθλητές που θα έχουν συνοδούς, αλλά θα υπάρχει και άλλος κόσμος, ο οποίος ενδιαφέρεται για τους αγώνες. Από την πρώτη μέρα που έχουμε εκλεγεί, προσπαθούμε συνεχώς να αναβαθμίσουμε την περιοχή μας. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κύριο Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ. Είμαστε μαζί και προσπαθούμε να κάνουμε μία διοργάνωση δυνατή, για να πειστεί ο κόσμος να έρθει και να δει τις ομορφιές που έχουμε στον δήμο μας, να δει τον φυσικό πλούτο, να διασκεδάσει στην περιοχή και να χαρεί. Προτρέπουμε όλο τον κόσμο να αγκαλιάσει τη διοργάνωση, να έρθει στον νομό μας και στον δήμο μας για να απολαύσει τις ομορφιές που έχουμε».

O κ. Παναγιώτης Γρούβας, Γ.Γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την πολύ καλή φιλοξενία που είχαμε εδώ και δύο ημέρες στη Δράμα. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο Παρανεστίου, τον κύριο Αναστάσιο Καγιάογλου. Επισκεφτήκαμε την περιοχή και είναι από τις πιο όμορφες που έχω δει. Ο φυσικός πλούτος είναι πανέμορφος και οι διαδρομές είναι εκπληκτικές. Πιστεύω ότι σε αγωνιστικό επίπεδο, θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Είναι έντονος ο ανταγωνισμός και το ανάγλυφο της περιοχής θα τον κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Σίγουρα και ο πιο απαιτητικός αθλητής θα μείνει πολύ ευχαριστημένος. Όσον αφορά τις υποδομές που είδαμε στον Δήμο Παρανεστίου, εγώ προσωπικά εξεπλάγην. Είναι πολύ όμορφη και η ξενοδοχειακή μονάδα που μας φιλοξένησε, αλλά και η περιοχή όπου θα φιλοξενηθούν οι αθλητές. Η συνδρομή των τοπικών φορέων και ιδιαίτερα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας σε κάποιες διορθώσεις που έχουμε εντοπίσει, θα είναι η αιτία που αυτό το πανελλήνιο [πρωτάθλημα] θα το θυμούνται όλοι. Σίγουρα θα υπάρξει και συνέχεια, γιατί η πρώτη εικόνα που συναντήσαμε στην περιοχή δίνει πολλές εναλλακτικές δυνατότητες, όχι μόνο για την ποδηλασία δρόμου που θα κάνουμε τώρα, αλλά και για άλλα αθλήματα, όπως είναι το mountain bike, που θα μπορούν να φιλοξενηθούν στην περιοχή».

Η διαδρομή του αγώνα
Ο Γιώργος Φλώρος, πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας, ανέφερε: «Νιώθουμε μεγάλη χαρά, τιμή και παράλληλα ευθύνη, αφού η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση πανελληνίως σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου ανδρών και γυναικών Elite. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, με την Περιφέρεια, και από τον Δήμο Παρανεστίου, με τον τεχνικό διευθυντή των αγώνων, τον κ. Κηπουρό, και την κυρία Ποιμενίδου, να διοργανώσουμε έναν τέλειο αγώνα, όσο αυτό είναι δυνατό και εφικτό από πλευράς μας. Οι αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή 24 Ιουνίου με την ατομική χρονομέτρηση, η οποία θα γίνει στην περιοχή του Μεσοχωρίου και η εκκίνηση στον δρόμο του φράγματος. Θα γίνεται αναστροφή πριν από το τούνελ και ο τερματισμός πάλι στο Μεσοχώρι. Το Σάββατο θα ακολουθήσει ο αγώνας αντοχής των γυναικών διαρκείας 100 χιλιομέτρων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στον Δήμο Παρανεστίου και θα ξεκινήσει από το Παρανέστι προς Πασχαλιά, θα περάσει από τη Δριμιά και το Καπνόφυτο και θα επιστρέψει στο Παρανέστι. Μετά από τέσσερις στροφές ολοκληρώνεται ο αγώνας. Η κορύφωση της διοργάνωσης θα είναι ο αγώνας Elite των ανδρών την Κυριακή, ο οποίος θα ξεκινήσει από το Παρανέστι και θα κατευθυνθεί προς τη Δράμα. Στον κυκλικό κόμβο του Κούρου θα κατευθυνθεί αριστερά προς το Δοξάτο και θα κινηθεί προς Αδριανή. Από εκεί θα επιστρέψει και πάλι στο Παρανέστι, ενώ θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα χιλιόμετρα της διαδρομής κυκλικά, από Δριμιά και Καπνόφυτο, με τερματισμό πάλι στο Παρανέστι. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή, διότι φιλοξενούμε το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς. Δεσμευόμαστε να κάνουμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και με τον Δήμο Παρανεστίου, μία πολύ καλή διοργάνωση».

Ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων του πανελληνίου πρωταθλήματος ποδηλασίας ανδρών-γυναικών, κ. Χρήστος Κηπουρός, είπε: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προέκυψε με τη διεξαγωγή ενός διεθνούς αγώνα ποδηλασίας δρόμου στην περιοχή μας, το Hydrama tour, το οποίο πραγματοποιείται στην περιοχή του Νευροκοπίου από το 2017. Έτσι, αφού η Ομοσπονδία πείστηκε ότι στην περιοχή υπάρχει μία σχετική υποδομή όσον αφορά τους αγώνες ποδηλασίας δρόμου, καταφέραμε να βάλουμε και ένα άλλο κομμάτι της Δράμας, το Παρανέστι, το οποίο θα φιλοξενήσει το πρωτάθλημα ποδηλασίας ανδρών-γυναικών. Αυτή η προσπάθεια αποσκοπεί, αργότερα, η Δράμα να αποτελέσει έναν προορισμό για να τελούνται αγώνες είτε σε εθνικό επίπεδο, είτε να φιλοξενήσουμε και κάποια ημέρα διαδρομής από τον ποδηλατικό γύρο Ελλάδας, ο οποίος ξεκινάει και πάλι από το 2022, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας. Θα θέλαμε κάποια στιγμή να έχουμε τη φιλοξενία ενός τέτοιου αγώνα στην περιοχή μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ