Στο πόδι οι εκθέτες της λαϊκής αγοράς

0
815

– Β. Παπαδοπούλου στα «Χ»: «Θέλουν να μετατρέψουν τη λαϊκή αγορά σε ένα ανοικτό σούπερ μαρκετ»
– Δεν πραγματοποιήθηκε η λαϊκή του Καλαμπακίου. Aναμένονται αποφάσεις και για τη λαϊκή της Δράμας

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τους μικροπωλητές των λαϊκών αγορών εναντίον του νέου νομοσχεδίου που ρυθμίζει τη λειτουργία τους, συμμετείχε το Σωματείο Μικροπωλητών της Λαϊκής Αγοράς Δράμας. Στο πλευρό των μικροπωλητών της Δράμας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Δευτέρας που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα βρέθηκε και ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.
Μικροπωλητές, έμποροι και παραγωγοί από όλη την Ελλάδα διαδήλωσαν ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που όπως αναφέρουν φέρνει διάλυση και μαρασμό στις λαϊκές ενώ απειλεί τα συμφέροντα των καταναλωτών που τις επισκέπτονται για αγορές.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκών Αγορών της Δράμας, κα Βούλα Παπαδοπούλου, είπε ότι όσοι εκθέτες από τη Δράμα δεν μετέβησαν στο συλλαλητήριο της Αθήνας είχαν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας προκειμένου να συμμετάσχουν σε συμβολική διαμαρτυρία για το νέο νομοσχέδιο. Πρόσθεσε ακόμη ότι, στο πλαίσιο της κινητοποίησης δεν πραγματοποιήθηκε ούτε η λαϊκή αγορά του Καλαμπακίου ενώ, όπως δήλωσε, δεν υπήρξαν αποφάσεις για τη διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς που είναι προγραμματισμένη να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στη Δράμα.
Όπως υπογράμμισε στα «Χ» η κα Παπαδοπούλου, τα θέματα για τα οποία γίνεται η κινητοποίηση αφορούν το νέο νομοσχέδιο και είναι αρχικά η ίδρυση Νομικών Προσώπων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, που θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των λαϊκών αγορών καθώς και το γεγονός ότι οι μικροπωλητές δεν θα μπορούν να εκπροσωπήσουν πλέον τον εαυτό τους.
Πρόσθεσε ότι οι εκθέτες διαφωνούν με την είσοδο εταιρειών στη λαϊκή αγορά ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει ζήτημα και με το ασφαλιστικό και το φορολογικό όπως τίθεται αλλά και η αντιμετώπιση που θα έχουν οι μικροπωλητές με το θέμα των αποδείξεων αφού πλέον με την μη έκδοση δύο αποδείξεων μέσα σ’ ένα χρόνο θα χάνουν την άδειά τους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα άρα και την θέση τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι.
«Θέλουν να μετατρέψουν τη λαϊκή αγορά σε ένα ανοικτό σούπερ μάρκετ με την είσοδο των μεγαλεμπόρων που επιθυμούν. Η λαϊκή κινδυνεύει να χάσει τη μορφή που έχει μέχρι σήμερα ενώ οι αλλαγές του νομοσχεδίου θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά και στους καταναλωτές των λαϊκών αγορών. Διότι και οι τιμές των εμπορευμάτων θα αυξηθούν αλλά και θα χαθεί το στοιχείο της προσωπικής επικοινωνίας με τους μικροπωλητές όπως και η εμπιστοσύνη που έχει χτιστεί τόσα χρόνια. Θα μετατραπεί η λαϊκή αγορά σε σούπερ μαρκετ όπου ο υπάλληλος θα εξυπηρετεί χωρίς να τον ενδιαφέρει αν η ποιότητα του προϊόντος που θα δώσει θα είναι η καλύτερη και χωρίς να τον ενδιαφέρει ο τρόπος εξυπηρέτησης» σημειώνει η πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Δράμας.
Επισημαίνεται επίσης ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης εισήχθη χθες στην ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να διαμορφώσει τους νέους όρους λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου στη χώρα μας αλλάζοντας και το σύστημα μοριοδότησης για την χορήγηση των αδειών. Η συζήτηση του Νομοσχεδίου όπως και όλες οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές δραστηριότητες μετατέθηκαν λόγω τριήμερης αναστολής λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ