Στο τελικό στάδιο οι ονοματοδοσίες στο Πανόραμα

0
2914

– Αλ. Τσιαμπούσης: «Σωστότερο θα ήταν να υφίσταται στον Δήμο Δράμας μόνιμη επιτροπή, από μέλη με κατάλληλες γνώσεις που μπορούν να εκφέρουν τεκμηριωμένη άποψη για τα ζητήματα των ονοματοδοσιών»
– Ποια είναι τα ονόματα οδών που προτείνονται

Αποφάσεις για την ονομασία ανωνύμων οδών του συνοικισμού Πανοράματος καλείται να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας στη συνεδρίασή της 28ης Ιουνίου. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας, με εισήγησή της προτείνει να γίνει αποδεκτή η απόφαση της επιτροπής του άρθρου 8 για την ονομασία των ανωνύμων οδών του συνοικισμού, όπως αυτά προτείνονται στο σχετικό αίτημα που πέρασε από το Συμβούλιο της Κοινότητας Καλλιφύτου και προήλθε από τα μέλη του Οικοδομικού Συνεταιρισμού του συνοικισμού Πανόραμα.
Πρόκειται για τις εξής ονομασίες οδών: Ραφαήλ Νικόλαου και Ειρήνης, Δήλου, Λίνδου, Μυκηνών, Ιωλκού, Δωδώνης, Ωρωπού, Μαραθώνα, Αφροδίτης, Δία, Ευρυνόμης, Θάλειας, Ευφροσύνης, Αγλαΐας, Φαένας, Πασιθέας, Αυξούς, Ηγεμόνης, Χαρίτωνος, Ευάγγελου Μεξικού, Στέργιου Μπινόπουλου, Απολλωνίας, Μελίνας Μερκούρη, Μανώλη Καλομοίρη, Αλκυόνης, Κέλαινος, Στερόπης, Κατίνας Παξινού, Δάρδανου, Ηλέκτρας, Πλειάδων, Υάδων, Ερμή, Μαίας, Ταϋγέτου, Μάνου Λοΐζου, Ξυλούρη, Άτλαντα, Νηρηίδων, Τζένης Καρέζη, Γιάννη Τσαρούχη, Καρόλου Κουν, Αλέξη Μινωτή, Θεογονίας, Γεωργίου Παπανικολάου, Ηλέκτρας, Ρέας, Κώστα Καρυωτάκη, Ιοκάστης, Γιάννη Ρίτσου, Ιωάννη Ξενάκη, Νίκου Σκαλκώτα, Γιάννη Μόραλη, Ονείρων, Καλλιόπης, Μουσών, Νηρέα, Πατριάρχου Ιωσήφ, Μητροπολίτου Κορωνείας, Πατριάρχου Ιωαννίκιου, Πύδνας, Αχαρνών, Δημογερόντων, Αμφιτρίτης, Μητροπολίτου Παρθένιου A, Επιδαύρου, Ολυμπίας, Πηνελόπης Δέλτα, Διδώς Σωτηρίου, Μάνου Κατράκη, Δημήτρη Χορν, Ωκεανού, Κωνσταντίνου Καβάφη, Μαρίας Κάλλας, Αντιγόνης, Τρίτωνος, Αετού, Ικάρου, Αίγλης, Μάριου Πλωρίτη, Νικηταρά, Χατζημιχάλη, Κορύλοβου.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα ουσιαστικά φθάνει στο τέλος της, αφού απομένουν τα διαδικαστικά για να δοθούν ονόματα στις οδούς του συνοικισμού του Πανοράματος, όπως τόνισε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης. Στην περιοχή αντί για ονόματα οδών υπήρχαν και υπάρχουν μέχρι και σήμερα «τομείς», οι οποίοι δεν διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Η δρομολόγηση λύσης στο πρόβλημα από τον Δήμο Δράμας στο παρελθόν δεν οδήγησε σε λύση, ωστόσο προέκυψε διέξοδος μετά την αλλαγή της νομοθεσίας (πέρσι), που πλέον προβλέπει ότι ακόμα και οι οικισμοί πρέπει να έχουν ονοματοδοσία.
Υπενθυμίζεται ότι το γνωστό πρόβλημα με την έλλειψη ονοματοδοσίας στις οδούς του Πανοράματος είχε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη+ Ζωή» κ. Κυριάκος Χαρακίδης αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Project» Δημήτρης Ιωαννίδης και Κυριάκος Αποστολίδης που κατέθεσαν σχετικό αίτημα εγγράφως, ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα δήλωσης κοινόχρηστων, κοινωφελών και ειδικών χρήσεων χώρων του συνοικισμού και να προχωρήσει η διαδικασία ονοματοδοσίας των κοινόχρηστων χώρων και των οδών του συνοικισμού.
Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της ονοματοδοσίας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ProjectΔράμα 2020» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης επεσήμανε στα «Χ» ότι το σωστότερο θα ήταν να υπάρχει στον Δήμο Δράμας μία μόνιμη επιτροπή η οποία θα αποτελείται από μέλη με κατάλληλες γνώσεις, τα οποία θα μπορούν να εκφέρουν τεκμηριωμένη άποψη για τα ζητήματα των ονοματοδοσιών. Πρόκειται για πρόταση που έχει γίνει και παλιότερα από τη δημοτική παράταξη «Project», σημείωσε ο κ. Τσιαμπούσης και πρόσθεσε ότι, για παράδειγμα, στα ονόματα που προτείνονται για τις ονοματοδοσίες των οδών του Πανοράματος, δεν περιλαμβάνεται κάποιο όνομα Δραμινού ο οποίος μπορεί να έχει προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. «Θα έπρεπε να καθοριστεί ένας τρόπος με τον οποίο να ορίζεται ποιο όνομα προτείνεται και γιατί προτείνεται» κατέληξε ο κ. Τσιαμπούσης, εξηγώντας ότι μία τέτοια επιτροπή θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη και επόμενες περιπτώσεις ονοματοδοσιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ