Στόχευσαν ψηλά και τα κατάφεραν

-Μιλούν στα «Χ» οι: Φ. Άρμεν, Ν. Μεγάλος, Β. Σαλαγιάννης, Αλ. Αδάμ Λεκάκης, Αν. Στάικογλου, Γ. Χεριστανίδης, Ελ. Μλεκάνη, Γ. Ξάνθης, Λ. Καζάκης, Φ. Κουτλές -Δραμινοί μαθητές και μαθήτριες με υψηλές βαθμολογίες στις πανελλήνιες μιλούν στα «Χ» για την επιτυχία τους

0
606

Προετοιμάστηκαν, καταπονήθηκαν και έζησαν, όπως ήταν φυσικό, στιγμές αγωνίας για το κατά πόσο τελικά θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τους επαγγελματικούς τους στόχους, μέσα από την επίπονη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων. Για πολλά από τα παιδιά τής Δράμας, ο δρόμος μέχρι τις εξετάσεις ήταν δύσκολος και για άλλα λιγότερο. Ωστόσο το μεσημέρι τής περασμένης Παρασκευής, η μεγάλη αγωνία τελείωσε για όλους με την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Θα ακολουθήσει η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου και αργότερα η ανακοίνωση των ονομάτων των επιτυχόντων στις πανεπιστημιακές σχολές. Ωστόσο, ήδη πολλά παιδιά μπορούν να εκτιμήσουν, πόσο κοντά είναι στους στόχους τους, από τα επίπεδα των περσινών βάσεων.
Ο Φίλιππος Άρμεν από το 2ο ΓΕΛ Δράμας, συγκέντρωσε μέσο όρο 18675 μόρια. Ο ίδιος έχει βάλει πρώτο στόχο να εισαχθεί στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Μιλώντας για τους λόγους που επιδιώκει να φοιτήσει στη συγκεκριμένη σχολή αναφέρει: «Νομίζω ότι οφείλεται στη δυνατότητα να μπορώ να εξηγήσω σχεδόν τα πάντα που βλέπω γύρω μου, το οποίο μπορεί να σχετίζεται με τη βιολογία, την αστρονομία. Η Φυσική μπορεί να εξηγήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από το πιο απλό μέχρι το πιο περίπλοκο, ενώ συνδυάζει και άλλες μου αγάπες, όπως τα Μαθηματικά» Σε σχέση με τα αποτελέσματα των βαθμολογιών του, είπε ότι σε κάποια μαθήματα τα περίμενε ενώ σε κάποια άλλα όχι. Ειδικά για το μάθημα της Έκθεσης, που συζητήθηκε πολύ φέτος, ανέφερε ότι δεν θα έλεγε πως είχε εύκολα θέματα, αλλά ήταν βατά και κατανοητά με ένα λίγο απρόσμενο θέμα.

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!