Στόχευσαν μεθοδικά και τελικά δικαιώθηκαν

0
3210

Η Ειρήνη, ο Δημήτρης και ο Μαυρουδής από τη Δράμα μιλούν για την πετυχημένη είσοδό τους στα ΑΕΙ.

Μαυρουδής Κωνσταντινίδης

Ο Μαυρουδής Κωνσταντινίδης από το 4ο ΓΕΛ Δράμας πέτυχε την εισαγωγή του στο Μαθηματικό του ΑΠΘ με 16300 μόρια. Ο απόφοιτος, του 4ου ΓΕΛ, που έδωσε εξετάσεις για πρώτη φορά, είχε την προσδοκία να περάσει στο Μαθηματικό και αυτό ήταν κάτι που περίμενε να συμβεί με βάση την πορεία των βάσεων εισαγωγής.
Τα μαθηματικά είναι ο αγαπημένος τομέας του Μαυρουδή, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι δήλωσε ως πρώτη επιλογή το Μαθηματικό της Αθήνας και ως δεύτερη επιλογή το Μαθηματικό της Θεσσαλονίκης. «Από πολύ μικρή ηλικία ήθελα να γίνω μαθηματικός και να σπουδάσω μαθηματικά, οπότε η επιλογή που έκανα ήταν μονόδρομος» εξηγεί. Η προετοιμασία των εξετάσεων ήταν σκληρή, όπως λέει, ωστόσο στόχευε και σε υψηλό βαθμό ανεξάρτητα από τα χαμηλά μόρια των βάσεων εισαγωγής της σχολής. Παρότι σκληρή, όπως επισημαίνει, η προετοιμασία δεν ήταν επίπονη, αλλά ωραία. Μιλώντας για τους υποψηφίους που δεν πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξηγεί ότι οι μαθητές θα πρέπει να μάθουν να προσδιορίζουν τους στόχους τους και πως να τους πετυχαίνουν. «Είτε περάσαν στις πανελλαδικές είτε όχι, αυτό είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της ζωής τους. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα εκτός από αυτό. Όσο για τα παιδιά που περάσαν, θα έλεγα να είναι επιμελείς και τους εύχομαι καλή αρχή».

Ειρήνη Αβραμίδου

Η Ειρήνη Αβραμίδου από το 2ο ΓΕΛ Δράμας πέτυχε την εισαγωγή της στην σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με 15025 μόρια. Η σχολή ήταν η δεύτερη επιλογή της Ειρήνης μετά την Πληροφορική. Η ίδια εξηγεί ότι, όταν διαπίστωσε τους βαθμούς των πανελλαδικών εξετάσεων, κατάλαβε ότι θα περάσει τελικά στο Οικονομικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η Ειρήνη, ωστόσο, δεν έχει έρθει σε επαφή για πρώτη φορά με το συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών, καθώς, όπως εξηγεί η μητέρα της είναι οικονομολόγος. Η απόφοιτη του 2ου ΓΕΛ είπε ότι η χρονιά της προετοιμασίας ήταν πολύ δύσκολη αλλά σημαντική ήταν η συμβολή των καθηγητών και της οικογένειάς της, που την βοήθησαν πάρα πολύ. Μιλώντας και για τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία στην προσπάθειά της, είπε ότι την επηρέασε αρνητικά στην αρχή, αλλά τελικά με την έναρξη και των διαδικτυακών μαθημάτων αυτό ξεπεράστηκε και κατόρθωσε να εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο για διάβασμα. Η Ειρήνη θέλει να συνεχίσει την επαγγελματική της σταδιοδρομία στην Ελλάδα μετά το πέρας των σπουδών της, παρόλα αυτά δηλώνει ότι το εξωτερικό δεν την φοβίζει και όλα θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που θα κυλήσουν οι εξελίξεις.

Δημήτρης Δεβρίκης

Ο Δημήτρης Δεβρίκης από το 2ο ΓΕΛ Δράμας πέρασε με 16800 μόρια στη σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, αν και πρώτη του επιλογή ήταν η σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο ίδιος δηλώνει ευχαριστημένος από την προσπάθειά του και εξηγεί ότι η περίοδος της Γ’ Λυκείου δεν ήταν δύσκολη, αλλά ευχάριστη για τον ίδιο. Πρόσθεσε ότι του άρεσαν τα μαθήματα της θετικής κατεύθυνσης, τα οποία διδάσκουν πολλά και για το πρακτικό κομμάτι της ζωής. Όπως αναφέρει, πολύτιμη βοήθεια στην προετοιμασία του για τις πανελλαδικές ήταν το οικογενειακό του περιβάλλον, οι καθηγητές και οι φίλοι που πίστευαν στην προσπάθειά του. Ο Δημήτρης σημειώνει για τους υποψηφίους που δεν πέτυχαν φέτος τον στόχο τους: «ό,τι και αν κάνουμε, πρέπει να είμαστε δυνατοί και να έχουμε πίστη στον εαυτό μας. Αυτό θα μας δυναμώσει και θα μας δώσει κουράγιο και δύναμη για να τα πάμε καλύτερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ