Στον Δήμο Δράμας περνά το «Ανδρικάκη»

0
944

– Στόχος του δήμου είναι να προχωρήσουν οι μελέτες με γρήγορες διαδικασίες και να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης
– Θα δημιουργηθεί θεματικό πάρκο οπτικοακουστικών μέσων, δήλωσε ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος


Στον Δήμο Δράμας θα παραχωρηθεί το στρατόπεδο Ανδρικάκη, όπως διαβεβαίωσε την Παρασκευή, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» και άλλα τοπικά μέσα, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος.
Η διαδικασία θα προχωρήσει μέσω της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Δήμο Δράμας και την ΕΤΑΔ, (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) το επόμενο διάστημα. Μέσα στο παλιό στρατόπεδο έκτασης άνω των 160 στρεμμάτων, θα δημιουργηθεί θεματικό πάρκο οπτικοακουστικών μέσων, θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες του φεστιβάλ αλλά θα δημιουργηθούν και κινηματογραφικά στούντιο, όπως είπε ο Δήμαρχος Δράμας.

Μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου και του Δήμου Δράμας
Ειδικότερα όπως είπε ο κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου: «Μετά τις ευχάριστες ανακοινώσεις για τη σχολή κινηματογράφου εδώ στη Δράμα, προχωράμε σε ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου και του Δήμου Δράμας για την παραχώρηση του στρατοπέδου Ανδρικάκη. Σε αυτό το μνημόνιο συνεργασίας, φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο Δήμος της Δράμας και χρηματοδότης το Υπουργείο Πολιτισμού. Σε αυτό λοιπόν τον χώρο θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα θεματικό πάρκο οπτικοακουστικών μέσων, όπου όλες οι υπηρεσίες του Φεστιβάλ τμηματικά θα μεταφερθούν εκεί, αλλά συγχρόνως και τα κτήρια θα χρησιμοποιηθούν ως στούντιο, για να μπορέσει η Δράμα να αποτελέσει τον πόλο έλξης όλων των κινηματογραφικών ταινιών που θα γίνονται στην Ελλάδα.
Είναι μία πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία που αναδεικνύει τη Δράμα ως πόλη κινηματογράφου της χώρας μας. Είμαστε σε άριστη συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτισμού τον κ. Γιατρομανωλάκη και ουσιαστικά δρομολογούμε και οι τρεις πλευρές την ημερομηνία που θα υπογράψουμε αυτό το μνημόνιο συνεργασίας για να ξεκινήσουμε αυτό το σημαντικό έργο για τη Δράμα, που δίνει στην πόλη και τον Δήμο μας μια άλλη ταυτότητα. Μέσα σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε συνοδοιπόρους και βοηθούς και τον Βουλευτή της Δράμας κ. Μπλούχο, αλλά και τους δύο επιφανείς Δραμινούς ευεργέτες, τους κυρίους Θεοδωρίδη και Αποστολίδη, γιατί βρεθήκαμε κατ’ ιδίαν με τον υπουργό στο σπίτι του κ. Θεοδωρίδη, για να μπορέσουμε με γρήγορες διαδικασίες να οριστικοποιήσουμε τις μελέτες και να μπορέσουμε να κλείσουμε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης».

Ανακαίνιση και την ανακατασκευή και του Ωδείου και του κινηματογράφου Ολύμπια
Ο Δήμαρχος Δράμας, αναφερόμενος στην ανακαίνιση του Ωδείου και του Κινηματογράφου Ολύμπια δήλωσε: «Συγχρόνως στο Ταμείο Ανάκαμψης δουλεύουμε και ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα, περίπου στο 1.200.000 ευρώ, για την ανακαίνιση και την ανακατασκευή και του Ωδείου, αλλά και του κινηματογράφου Ολύμπια, για να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμη πιο μεγάλο τον θεσμό. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω προσωπικά, μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τον Υφυπουργό Πολιτισμού. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υφυπουργό Πολιτισμού που είναι πάντα κοντά μας και δίπλα μας, καθώς και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, που δίνει τον καλύτερο του εαυτό και έρχονται τα αποτελέσματα».

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ανέφερε ότι: «Ο μήνας Μάιος του 2022 θεωρώ ότι θα είναι ένας από τους σημαντικότερους μήνες που διανύουμε αυτή την περίοδο. Μετά από τον αδόκητο χαμό του Μητροπολίτη μας, που ήταν ένα δυστυχές γεγονός τις προηγούμενες ημέρες, μόνο ευχάριστα γεγονότα και ανακοινώσεις συμβαίνουν στην πόλη μας και για θέματα που απασχολούσαν και απασχολούν την πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια. Ήρθε λοιπόν η στιγμή, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, να προχωρήσουμε στην απόκτηση του στρατοπέδου “Ανδρικάκη” με αυτό το μνημόνιο συνεργασίας, που θα υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Δράμας, της ΕΤΑΔ και του Υπουργείου Πολιτισμού. Από την πρώτη στιγμή ο κ. Γιατρομανωλάκης στάθηκε δίπλα μας, από το 2019 που μας επισκέφθηκε ως Γενικός Γραμματέας αρχικά και πλέον ως Υφυπουργός Πολιτισμού. Πέρσι επισκεφτήκαμε το στρατόπεδο Ανδρικάκη κατά την περίοδο του Φεστιβάλ με τον κ. Υφυπουργό, με δικούς του συμβούλους, με τον Βουλευτή, τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη και είδαμε στην πράξη το στρατόπεδο και από τότε άρχισε ουσιαστικά ο σχεδιασμός. Πριν λίγο καιρό είχαμε μια μεγάλη συζήτηση διαδικτυακή με την ομάδα του ΕΔΕΠΟΛ, με το Υπουργείο, τον Δήμαρχο, τον Βουλευτή και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαεμμανουήλ, ξεκινώντας στην ουσία αυτές τις ενέργειες.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Δήμαρχος, πλέον δουλεύουν οι μελετητές τους οποίους έχει εξεύρει το Υπουργείο Πολιτισμού. Είμαι ορισμένος από τον κ. Δήμαρχο ως εκπρόσωπος του Δήμου Δράμας, πολιτικός προϊστάμενος της ομάδας που ασχολείται στη Δράμα. Έχουν ενταχθεί σε όλη αυτή την προσπάθεια ειδικοί συνεργάτες αλλά και οι υπηρεσίες Δόμησης και η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, μαζί με τη Γενική Γραμματέα, ως επιβλέπουσα σε όλη αυτή την προσπάθεια. Έχουμε κάνει εξαιρετικά βήματα και φτάνουμε πλέον στη μεγάλη αρχή, να παραχωρηθεί αυτό το στρατόπεδο στον Δήμο Δράμας και να προχωρήσει η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης. Αντιλαμβάνεστε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι ΕΣΠΑ, είναι πολύ πιο γρήγορο σε εκτέλεση, οπότε θα έχουμε και πιο άμεσα αποτελέσματα. Σημαντική στιγμή για τη Δράμα, όπου εκεί θα δημιουργηθεί μια συστάδα οπτικοακουστικής επιχειρηματικότητας, όπου θα συμπεριλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ της Δράμας αρκετές εγκαταστάσεις της νεοσυσταθείσας Σχολής Κινηματογράφου από τον επόμενο χρόνο, θα έχουμε παράρτημα της κρατικής σχολής οπτικοακουστικών μέσων, που όπως ανακοίνωσε ο κ. Γιατρομανωλάκης και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα, γιατί είναι μοναδική στην Ελλάδα, αφορά τους τεχνικούς του κινηματογράφου, που δεν υπάρχει αυτή η σχολή στην περιοχή μας, ούτε καν στην Ελλάδα, ούτε στα Βαλκάνια. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι το μέγεθος του αποτελέσματος που θα επιφέρει τελικά για την πόλη μας θα είναι πολύ σημαντικό. Παράλληλα δε, θα είναι και μια συστάδα επιχειρηματικότητας στον οπτικοακουστικό τομέα με εταιρείες παραγωγής, κινηματογραφικά στούντιο και τεχνολογικές εταιρείες του είδους. Είναι πραγματικά μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή για την πόλη μας.
Παράλληλα δε, με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ταμείο Ανάκαμψης και πάλι «τρέχουμε», όπως κατά καιρούς επιγραμματικά σας έχουμε αναφέρει, τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Ωδείου και του κινηματογράφου Ολύμπια, όπου φιλοξενούν τις εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ της Δράμας, με καινούργια συστήματα κλιματισμού, καθίσματα, ηχητικά, φωτιστικά, πατώματα και ότι απαιτείται για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις μετά από τα 20 χρόνια και πλέον που λειτουργούν αυτοί οι χώροι και είναι πολύ σημαντικοί για την πόλη μας και ιδιαίτερα μέχρι και να δημιουργηθεί και μια μεγάλη αίθουσα κινηματογράφου και θεατρικής σκηνής πιθανόν, την οποία αναμένουμε να συμπεριληφθεί στο στρατόπεδο Ανδρικάκη».
Ο κ. Δεμερτζής ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Δράμας που όπως είπε, ήταν από την αρχή δίπλα σε αυτή την προσπάθεια, ανοίγοντας πόρτες για να έρθουν σήμερα τα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Κ. Μπλούχο που σε συνεργασία με τον κ. Γιατρομανωλάκη, οδηγούν αυτές τις εξελίξεις. Επίσης διαβεβαίωσε ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν σημαντικά πράγματα στη Δράμα, που θα γίνουν δουν οι πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ