Στρατόπεδο Ανδρικάκη: Οδεύει για θεματικό πάρκο οπτικοακουστικών μέσων

0
1528

Το εγχείρημα θα γίνει με παραχώρηση από την ΕΤΑΔ και με χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Δράμας


 

Σε συζητήσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού και όχι μόνο, είναι ο Δήμος Δράμας, για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Ανδρικάκη προκειμένου οι εγκαταλειμμένοι χώροι του να αξιοποιηθούν από τον δήμο, όπως έκανε γνωστό στην διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του επικεφαλής της παράταξης “Project για τη Δράμα” κ. Αλέξανδρου Τσιαμπούση.
“Είμαστε σε μία συζήτηση και κουβέντα με το Υπουργείο Πολιτισμού” ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Δράμας και προσέθεσε ότι: “ Έχει γίνει ένα αίτημα από το Υπουργείο Πολιτισμού προς την ΕΤΑΔ και το ταμείο ανάκαμψης, για τη δημιουργία θεματικού πάρκου οπτικοακουστικών μέσων προκειμένου να μπορέσουν να αξιοποιηθούν όλες οι εγκαταστάσεις για τα στούντιο και ότι έχει σχέση με το φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις οπτικοακουστικών μέσων. Βρεθήκαμε σε μία συνάντηση με τον υφυπουργό (Πολιτισμού) και τους δύο Δραμινούς χορηγούς, τον κύριο Αποστολίδη και τον κύριο Θεοδωρίδη. Είμαστε στις διαδικασίες να γίνουν κάποιες απαιτούμενες μελέτες για να μπορέσει το εγχείρημα να χρηματοδοτηθεί από το ταμείο ανάκαμψης. Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο. Είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει πάρει προσωπικά ο Υφυπουργός πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκης. Θεωρώ ότι σύντομα θα έχουμε την απόφαση της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση αυτού του χώρου και στη συνέχεια χρηματοδότηση για αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Ο φορέας που θα τρέξει το όλο εγχείρημα θα είναι ο Δήμος της Δράμας και μάλιστα έχουν εξασφαλιστεί το απαιτούμενα κονδύλια από το ταμείο ανάκαμψης και από το Υπουργείο Πολιτισμού”.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Δράμας, έκανε ανακοινώσεις και για ένα ακόμη θέμα, που αφορά τον χώρο του πολιτισμού και συγκεκριμένα για τη σχολή κινηματογράφου στη Δράμα, απαντώντας σε ερώτημα του δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Πόλη+Ζωή” κ. Γιάννη Μυστακίδη.
Ο κ. Μαμσάκος τόνισε ότι ο Δήμος της Δράμας είναι στο τέλος αυτής της προσπάθειας και βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας. Εκτίμησε ότι τα νέα θα είναι θετικότατα, όπως είπε. Διευκρίνισε ότι έχουν σταλεί κάποιες παρατηρήσεις για να μπορέσει να εξασφαλισθεί η έγκριση του προπτυχιακού τμήματος και σύντομα όλο αυτό το εγχείρημα θα αναρτηθεί στο φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης.
“Τα νέα προς στιγμήν είναι πολύ θετικά και το προπτυχιακό τμήμα προχωρά σε ότι αφορά την λειτουργία της σχολής κινηματογράφου στη Δράμα. Τα μαθήματα του τμήματος θα γίνονται όχι μόνο με τηλεδιασκέψεις αλλά και με φυσική παρουσία. Από τη στιγμή που θα έχει εκδοθεί το ΦΕΚ, έχουμε συζητήσει με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Καλαϊτζίδη στην Καλλίφυτο, η φυσική παρουσία των φοιτητών να γίνεται σε αυτό το συγκεκριμένο χώρο. Περιμένουμε την έκδοση του ΦΕΚ και στη συνέχεια θα δούμε πώς θα προχωρήσει. Έχει ήδη βγει το πρόγραμμα σπουδών, το οποίο είναι οριστικοποιημενο και έχει περάσει από την επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είμαστε προ της εγκρίσεως και της υπογραφής. Μέχρι την έναρξη του φεστιβάλ της Δράμας, θα έχουμε τα τελικά αποτελέσματα” πρόσθεσε ο δήμαρχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ