Home Δράμα Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Δράμα το περασμένο διήμερο

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Δράμα το περασμένο διήμερο

0
779

Θλίψη και αγανάκτηση για τα θύματα στα Τέμπη


Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στη Δράμα, το απόγευμα της Παρασκευής και το μεσημέρι του Σαββάτου στη Δράμα προκειμένου να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες τού τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη αλλά και να εκφραστεί συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων.
Το απόγευμα της Παρασκευής πολίτες πραγματοποίησαν σιωπηλή διαμαρτυρία με άναμμα κεριών στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθως πορεία προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας. Το μεσημέρι του Σαββάτου από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας, με τη συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων φορέων. Ακολούθησε πορεία με πλακάτ και συνθήματα διαμαρτυρίας μέχρι το κέντρο της πόλης. Στην διάρκεια της συγκέντρωσης που έγινε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό το μεσημέρι του Σαββάτου δημιουργήθηκαν και εντάσεις από ορισμένους εκ των παρισταμένων, για το γεγονός ότι τον λόγο πήραν συμπολίτες μας που είναι υποψήφιοι στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αν και οι ίδιοι πήραν το λόγο ως συνδικαλιστές και μόνο και μίλησαν στο πλαίσιο της κινητοποίησης που αποφάσισε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, μιλώντας για την κινητοποίηση, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια των διοργανωτών στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη. Ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες και δήλωσε: «Είμαστε στο πλευρό τους. Σε επίπεδο ΠΕ Δράμας, οι συνδημότες μας έδειξαν πολύ μεγάλη ανταπόκριση στην έκκληση για αίμα. Το τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου έχει κατακλυστεί από τα τηλέφωνα. Έχει μπει και απογευματινή βάρδια ώστε να μπορέσει να εξυπηρετηθεί όλος αυτός ο όγκος των αιμοδοτών. Τα ραντεβού έχουν δρομολογηθεί έτσι ώστε και όλη την επόμενη εβδομάδα, αλλά και όσο χρειαστεί να γίνονται αυτές οι αιμοληψίες».
Για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας, ανέφερε ότι έγινε για να εκφραστεί η οργή του κόσμου για το συγκεκριμένο δυστύχημα και για να απαιτηθεί η έρευνα να φθάσει στις πραγματικέ αιτίες, καθώς δεν μπορεί στο 2023, οι ευθύνες να επιρρίπτονται μόνο στο ανθρώπινο λάθος. Είπε ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι υπαρκτός αλλά δεν μπορεί να εξαρτάται η ζωή των ανθρώπων από το πάτημα ενός κουμπιού. Τόνισε για το δυστύχημα ότι δεν υπήρχαν ουσιώδη μέτρα ασφαλείας στις σιδηροδρομικές γραμμές της χώρας. Παραλλήλισε το θέμα αυτό με την κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής μας και σημείωσε ότι όλα αυτά τα χρόνια οι σιδηροδρομικές γραμμές της περιοχής μας υποβαθμίζονται. Τα δρομολόγια έχουν κλείσει, όπως είπε και βασικές περιοχές, όπως το Παρανέστι. Επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν δρομολόγια ούτε και με λεωφορεία. Εν κατακλείδι είπε ότι υπάρχουν και διαχρονικές πολιτικές ευθύνες.
«Μας έλεγαν ότι με την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ θα εκσυγχρονιστούν οι γραμμές, θα είναι σύγχρονες και ασφαλείς. Αποδείχθηκε ακριβώς το αντίθετο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα δυστυχήματα που έχουν γίνει στη χώρα μας. Αυτό που ειπώθηκε από τους ασυρμάτους, το «Πάμε και όπου βγει» δεν εφαρμόζεται μόνο στα τρένα. Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται και στο νοσοκομείο της Δράμας (…). Αν δηλαδή θρηνήσουμε θύματα και στο νοσοκομείο θα φταίει το ανθρώπινο λάθος ή ότι δεν είχαμε στο νοσοκομείο Ειδικούς Παθολόγους. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να διασφαλίζεται η ποιότητα ζωής, όλων των συμπολιτών μας. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε πολιτικές που λένε «Πάμε και όπου βγει» οι οποίες εφαρμόζονται και στην Παιδεία και στους ΟΤΑ και σε όλους τους χώρους δουλειάς (…)» τόνισε ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

 

 

Από τη διαμαρτυρία το απόγευμα της Παρασκευής

 

Από τη διαμαρτυρία στον Σιδηροδρομικό Σταθμό το μεσημέρι του Σαββάτου

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μετάβαση στο περιεχόμενο