Συγκέντρωση βοήθειας στη Δράμα από τα ποντιακά σωματεία για τους σεισμόπληκτους στην Ελασσόνα

0
2979

Γρ. Κεσαπίδης στα «Χ»: «Είναι ένα κοινωνικό ζήτημα. Σήμερα μπορεί να αφορά την Ελασσόνα, αλλά αύριο μπορεί να αφορά εμάς»

Ανθρωπιστική βοήθεια για τη στήριξη των σεισμοπαθών στην Ελασσόνα άρχισε να συγκεντρώνεται ήδη εδώ και τρεις μέρες στον χώρο του Σωματείου Ποντίων «Οι Αργοναύτες» του Προαστίου της Δράμας, στην οδό Νικοπόλεως 1, όπως έκανε γνωστό στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γρηγόρης Κεσαπίδης.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στις αποφάσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας που συνεργάζεται για το θέμα αυτό με τον Δήμο Ελασσόνας.
«Την Παμποντιακή Ομοσπονδία απαρτίζουν περισσότερα από 500 σωματεία-μέλη σε όλη την Ελλάδα. Εμείς ως Συνομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κινητοποιηθήκαμε ώστε να προχωρήσει στην περιφέρειά μας η προσπάθεια συγκέντρωσης βοήθειας για τους σεισμοπαθείς. Είναι ένα κοινωνικό θέμα στο οποίο πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Έχουμε ορίσει σε κάθε Νομό της Περιφέρειάς μας σημεία συγκέντρωσης αγαθών. Έχει σταλεί λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν και να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να απευθυνθούν στους υπευθύνους κάθε Νομού» εξηγεί στα «Χ» ο κ. Κεσαπίδης.

Πού συγκεντρώνονται τα αγαθά στον Νομό Δράμας
Ειδικά για τον Νομό Δράμας, όσοι συμπολίτες μας θα ήθελαν να βοηθήσουν μπορούν να απευθύνονται στο Σωματείο Ποντίων Προαστίου Δράμας «Οι Αργοναύτες» και στον κ. Γιώργο Συμεωνίδη στο τηλέφωνο 6959807390.
Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: Κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, παπλώματα και κλινοσκεπάσματα, απολυμαντικά, καθαριστικά και είδη προσωπικής υγιεινής, ατομικές συσκευασίες με μέλι, μαρμελάδα και βούτυρο, ατομικές συσκευασίες σε κρουασάν, τσουρεκάκια, κριτσίνια και κουλούρια, ατομικοί μικροί χυμοί, σοκολατούχα γάλατα και μεγάλες συσκευασίες σε εμφιαλωμένα νερά.
Τα υπόλοιπα σημεία συγκέντρωσης των ειδών και τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τους υπεύθυνους για τους νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι τα εξής:
Νομός Έβρου: Πολιτιστικός Σύλλογος ΝΙΨΑΣ, κ. Αντωνιάδης τηλ.: 6907372071, κ. Κοτακίδου τηλ.: 6932772282 και Πολιτιστικός Σύλλογος Πευκων «ΟΙ ΡΙΖΕΣ» κ. Νικολαΐδης τηλ.: 6936886336.
Νομός Ροδόπης: Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΣ» κ. Τσιτηρίδης τηλ.: 6981504005 και Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Σαππων «ΤΑ ΚΑΣΣΙΤΕΡΑ» κ. Χιωτέλης τηλ.: 6983508225
Νομός Ξάνθης: Σύλλογος Ποντίων, κ. Αδαμίδου τηλ.: 6989178474.
Νομός Καβάλας: Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος κ. Χατζημιχαηλίδης τηλ.: 6989951935, Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Καρβάλης – Λεύκης κ. Πολιτίδης τηλ.: 2510317039, Σύλλογος Ποντίων Νέστου κ. Πουταχίδου τηλ.: 6980301670.

Η προσφορά στο συνάνθρωπο και την κοινωνία είναι πάγια πρακτική του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο οποίος στηρίζει την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες, από τον καταστροφικό σεισμό, κατοίκους του Δήμου Ελασσόνας. Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου καλούν τα σωματεία-μέλη τους και όσους πολίτες το επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή.
Η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στον χώρο του Σωματείου Ποντίων άρχισε με ενθαρρυντικές προοπτικές, αφού το ενδιαφέρον των Δραμινών για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκδηλώθηκε πριν ακόμα αυτή ανακοινωθεί. Στην κατεύθυνση αυτή, έχουν ήδη συγκεντρωθεί κάποια είδη. Μόλις ο όγκος της ανθρωπιστικής βοήθειας είναι ικανοποιητικός, θα γίνει η πρώτη αποστολή προς την Ελασσόνα. Η προσπάθεια δεν έχει ορίζοντα λήξης και θα συνεχιστεί μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες των σεισμοπλήκτων της Ελασσόνας. Μάλιστα, από την ΣΠΟΣ ΑΜΘ θα γίνει κρούση και προς τον Δήμο Δράμας, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για το θέμα αυτό και ειδικότερα για το ζήτημα της μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας.
«Πρόκειται για ένα κοινωνικό ζήτημα και πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι. Σήμερα μπορεί να αφορά την Ελασσόνα, αλλά αύριο μπορεί να αφορά εμάς» σημείωσε χαρακτηριστικά στα «Χ» ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γρηγόρης Κεσαπίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ