Συγκίνηση και ευχές στην αφετηρία της νέας σχολικής περιόδου

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της Δράμας ήταν παρόντες στον καθιερωμένο Αγιασμό

0
1922

Με τον καθιερωμένο αγιασμό χτύπησε στα σχολεία της Δράμας το πρώτο κουδούνι μετά τις θερινές διακοπές. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών ήταν εκεί για την εναρκτήρια εκδήλωση της νέας σχολικής περιόδου. Οι μαθητές μάλιστα μετά την τέλεση του Αγιασμού προμηθεύτηκαν και τα σχολικά βιβλία τα οποία θα τους συνοδεύσουν στις σχολικές αίθουσες κατά την σχολική περίοδο.

Στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Δράμας, παρακολούθησαν την τελετή του Αγιασμού, ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μπλούχος, η Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρ. Παπαθεοδώρου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας κ. Αθ. Σέρτης, ο Διευθυντής της ΔΔΕ Δράμας κ. Σπ. Κιουλάνης όπως μεταξύ άλλων και πολλοί Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Τον καθιερωμένο Αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης της ΙΜ Δράμας π. Γεράσιμος. Ο π. Γεράσιμος αμέσως μετά την τέλεση του Αγιασμού μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου ευχόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή φώτιση και καλή σχολική χρονιά.
Ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Μπλούχος απευθυνόμενος στους μαθητές εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε στον Αγιασμό του πιο ιστορικού σχολείου της Δράμας όπως είπε παραθέτοντας μνήμες από τα δικά του μαθητικά χρόνια σε ανάλογες στιγμές. Είπε ότι οι μαθητές είναι το μέλλον αυτού του τόπου και το σχολείο είναι αυτό που τους δίνει κατευθύνσεις, οράματα, γνώσεις και τους οπλίζει για το μέλλον. Για τον λόγο αυτό ζήτησε από τους μαθητές να σεβαστούν τον χώρο του σχολείου και να αδράξουν την δυνατότητα της μάθησης που τους παρέχεται, ευχόμενος καλή σχολική χρονιά.
Η Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Χαρά Κεφαλίδου, μίλησε με θαυμασμό για την διαμόρφωση του προαύλιου σχολικού χώρου του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου της Δράμας και επεσήμανε ότι ελάχιστα σχολεία στην χώρα έχουν αυτήν η ομορφιά αλλά παράλληλα και την ιστορία που κουβαλά το ιστορικό σχολείο. Δήλωσε ότι οι μαθητές πρέπει να έχουν κατά νου ότι θα πρέπει να έχουν καθαρό μυαλό, όσο τον δυνατόν περισσότερες δυνάμεις και να προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο σχολείο. Μίλησε για την επιτυχία και την αποτυχία ως έννοιες στην πορεία του ανθρώπου και σημείωσε ότι ο άνθρωπος πέφτει αλλά πρέπει να μαθαίνει να σηκώνεται. Προσθέτοντας ότι αυτό μαθαίνει στους μαθητές το σχολείο, ότι η ζωή είναι δυναμική…
Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος απευθυνόμενος στους μαθητές εξομολογήθηκε ότι νοιώθει πολύ όμορφα κάθε φορά που επισκέπτεται το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα στο οποίο εκπαιδεύτηκε και ο ίδιος ως μαθητής. “Μέσα σε αυτό το όμορφο ταξίδι της γνώσης που ξεκινάτε, να δημιουργήσετε όμορφες παραστάσεις και να κάνετε φίλους που διαχρονικά θα βρίσκονται στην ζωή σας” είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δράμας ευχόμενος καλή σχολική χρονιά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here