Συγκρατημένη αισιοδοξία στην αγορά της Δράμας

0
2381
Αγορά της Δράμας

– Το λιανεμπόριο άνοιξε χθες και οι πρώτοι πελάτες μπήκαν στα καταστήματα της Δράμας τηρώντας τα μέτρα και τις προφυλάξεις
– Α. Σκουλίδης στα «Χ»: «Πρώτοι οι έμποροι θα διαφυλάξουν την τήρηση των μέτρων»

Τα πρώτα βήματα στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας τους μετά το lockdown έκαναν χθες Δευτέρα τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου στη Δράμα. Οι έμποροι άνοιξαν και πάλι τα καταστήματα σύμφωνα με τα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία. Το στοίχημα που έχουν βάλει τώρα είναι διπλό: Από τη μία πλευρά να προσελκύσουν και πάλι τους πελάτες στα εμπορικά καταστήματα και από την άλλη να διαφυλάξουν τους κανόνες προστασίας που έχουν αποφασιστεί από την πολιτεία, καθώς η πανδημία συνεχίζεται.
Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες οι Δραμινοί έκαναν και πάλι τις πρώτες δειλές τους επισκέψεις στα εμπορικά καταστήματα χθες, στέλνοντας το προβλεπόμενο sms και έχοντας στη διάθεσή τους δυο ώρες για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους από το κατάστημα που τους ενδιέφερε. Το κέντρο της πόλης, όπου λειτουργούν και τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, άρχισε να ξαναζωντανεύει και πάλι όπως και η αγοραστική κίνηση, στο βαθμό που αυτό επιτρέπεται από τις συνθήκες της υγειονομικής κρίσης. Στην πλατεία Ελευθερίας, στην οδό Λαμπριανίδου, στον πεζόδρομο της Ζερβού, στην Παπανδρέου και αλλού οι καταναλωτές έκαναν την πρώτη είσοδό τους μετά από καιρό χωρίς ραντεβού στα καταστήματα λιανικής, τηρώντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης και χωρίς τη μέθοδο του «click in shop» που αρχικά αναμενόταν να λειτουργήσει.
Οι έμποροι από την πλευρά τους μάλλον διακατέχονταν από ανάμεικτα συναισθήματα: από τη μία πλευρά η ικανοποίηση για την επαναλειτουργία των καταστημάτων και από την άλλη η ανάγκη να μπορέσουν να σταθούν οικονομικά και πάλι στα πόδια τους μετά από μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο.


Παρά τα ερωτηματικά και τους προβληματισμούς του εμπορικού κόσμου και παρά τις σωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις, η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στη Δράμα έδωσε μια αχτίδα αισιοδοξίας, με έντονη την αίσθηση ότι θα είναι οι ίδιοι οι έμποροι που θα πρέπει να διαφυλάξουν τον ασφαλή τρόπο επαναλειτουργίας των καταστημάτων τους και ταυτόχρονα τη δημόσια υγεία από νέες περιπέτειες.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αντώνης Σκουλίδης είπε ότι η απόφαση για την επαναλειτουργία της αγοράς ικανοποίησε ιδιαίτερα τον εμπορικό κόσμο και ήταν κάτι που οι έμποροι ανέμεναν με ανυπομονησία. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέξουν ώστε να τηρηθούν τα μέτρα που διαφυλάσσουν τη δημόσια υγεία, ώστε να μην εμφανιστεί και πάλι αύξηση των κρουσμάτων και κοκκινίσει η Δράμα στον υγειονομικό χάρτη, γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε νέο κλείσιμο του λιανεμπορίου. «Πρώτα οι έμποροι θα διαφυλάξουν την τήρηση των μέτρων. Η προστασία της δημόσιας υγείας συνδέεται άμεσα και με τη συνέχιση της λειτουργίας του λιανεμπορίου» σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Δράμας.
Το σύνολο του λιανικού εμπορίου (με εξαίρεση τις κόκκινες περιοχές όπου υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων) άνοιξε χθες χωρίς ραντεβού και χωρίς τη μέθοδο του «click in shop», με τους καταναλωτές να έχουν περιθώριο δύο ωρών για να ολοκληρώσουν την αγορά τους από τη στιγμή που θα στείλουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2. Παράλληλα, θεσπίστηκαν νέα όρια για τον αριθμό των πελατών εντός των καταστημάτων, ανάλογα με το εμβαδόν τους, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ά. Γεωργιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!