ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν.ΔΡΑΜΑΣ: Επιλογή διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας

0
2024

Με αφορμή την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την επιλογή διοικητών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ο σύλλογος ιατρών του Γενικού νοσοκομείου Δράμας εύχεται αυτή τη φορά να γίνει η επιλογή του καταλληλότερου υποψηφίου, ο οποίος θα πρέπει να διαθέτει τις κατάλληλες γνώσεις και την εμπειρία για να διοικήσει το ταλαίπωρο ίδρυμά μας.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να είναι προσιτός σε όλους τους εργαζομένους, με μάτια και αυτιά ανοικτά, και να μην ακολουθήσει τα χνάρια των προκατόχων του, οι οποίοι αγνοώντας το ιδιαίτερο αυτό αντικείμενο, γινόταν βορά στους “λίγους” και “συγκεκριμένους”, οι οποίοι, χρόνια τώρα, προωθούν μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα, αδιαφορώντας για το συνολικό καλό όλων των συναδέλφων ιατρών και κατ’ επέκταση για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας.
Φανταζόμαστε πως θα γνωρίζει ότι εδώ και 6 μήνες το νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς διοικητή, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση και τη μεγέθυνση των χρονίων προβλημάτων μας.
Όσον αφορά στους συναδέλφους ιατρούς, που εκπροσωπούμε ως συνδικαλιστικό όργανο, θα παραθέσουμε ένα και μοναδικό στοιχείο. Το στοιχείο αυτό μιλάει από μόνο του και εύκολα μπορεί ο καθένας, ακόμη και αδαής, να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε.
Ο επερχόμενος, λοιπόν, διοικητής του Γ.Ν.Δράμας θα παραλάβει ένα νοσοκομείο με 49 κενές οργανικές θέσεις μονίμων ειδικών ιατρών (σε σύνολο 107 θέσεων) και με 50 κενές οργανικές θέσεις ειδικευόμενων ιατρών (σε σύνολο 71 θέσεων).
Όσον αφορά τις επιμέρους ειδικότητες ιατρών που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, αναφέρουμε τις
5 κενές οργανικές θέσεις ειδικών παθολόγων,
5 κενές θέσεις ειδικών χειρουργών,
4 κενές θέσεις ειδικών αναισθησιολόγων,
4 κενές θέσεις ειδικών καρδιολόγων,
4 κενές θέσεις ειδικών γυναικολόγων,
2 κενές θέσεις ειδικών ακτινολόγων,
2 κενές θέσεις ειδικών ουρολόγων,
2 κενές θέσεις ειδικών ορθοπεδικών,
2 κενές θέσεις ειδικών ωτορινολαρυγγολόγων…
Ο κατάλογος είναι μακρύς ακόμα…
Οι αριθμοί δυστυχώς είναι αμείλικτοι…
Με το καλό λοιπόν να επιλεγεί ο νέος διοικητής μας.
Τον περιμένουμε, εμείς οι λίγοι, που έχουμε απομείνει, επί ποδός!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ