Συμμετοχές από Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία στο FROZEN PEAKS

1
1714

– Εκκίνηση στις 10 Απριλίου, στην επέτειο της μάχης των οχυρών
– Μ. Παπαδόπουλος στα «Χ»: Στους αγώνες έχουν ενταχθεί δράσεις προβολής των τοπικών προϊόντων και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής


 

Οι αγώνες με την επωνυμία “ΛΙΣΣΕ” που γίνονται προς τιμήν του ομώνυμου οχυρού ανοίγουν φέτος την αυλαία των αγώνων βουνού με την ονομασία «FROZEN PEAKS» που θα διεξαχθούν στο λεκανοπέδιο Νευροκοπίου.
Ο αγώνας ΛΙΣΣΕ θα διεξαχθεί στις 10 Απριλίου ενώ οι αγώνες PANORAMA – HIGHLANDS – HEROES, μεταφέρθηκαν από την αρχική ημερομηνία διεξαγωγής τους, κατά δύο εβδομάδες αργότερα, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων χιονιού που έπεσαν τον χειμώνα αλλά και για να δοθεί περισσότερος χρόνος προετοιμασίας στους αθλητές.
Οι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν την περίοδο από τις 12 έως τις 15 Μαΐου 2022.
Ο μικρός αγώνας των 10 χιλιομέτρων, της διοργάνωσης FROZEN PEAKS, με την επωνυμία «ΛΙΣΣΕ» είναι ένας λαϊκός αγώνας αφιερωμένος στη μνήμη των υπερασπιστών των οχυρών της Γραμμής Μεταξά κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Μια βιωματική προσέγγιση της τοπικής ιστορίας. Οι 2:30 ώρες που έχουν τεθεί ως όριο τερματισμού επιτρέπουν σε όλους να τρέξουν ή να περπατήσουν τη διαδρομή. Φέτος η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:30 το πρωί από το μνημείο πεσόντων, που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Οχυρό ανήμερα της επετείου και των εορταστικών εκδηλώσεων της μάχης των οχυρών, με κατεύθυνση το χώρο του μουσείου του Οχυρού Λίσσε.
Ο τεχνικός Διευθυντής των αγώνων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» είπε ότι: «Αυτή τη στιγμή είμαστε στην καρδιά της προετοιμασίας. Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες καθαρισμού των μονοπατιών και η σηματοδότηση τους. Έχουν γίνει οι γραφειοκρατικές εργασίες που αφορούν τις αδειοδοτήσεις και τις τροφοδοσίες. Από την άλλη πλευρά οι εγγραφές των αθλητών συνεχίζονται. Δεν είναι βέβαια στο επίπεδο που ήταν πέρσι. Υπολείπονται κατά κάτι σε αριθμό. Ίσως αυτό οφείλεται στην ακρίβεια που έχει εμφανιστεί την τελευταία περίοδο και την άνοδο της τιμής των καυσίμων όπως και την αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ συνεχίζει να υπάρχει και το πρόβλημα της πανδημίας. Μέχρι στιγμής έχουμε αθλητές από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία αλλά και από όλα τα μέρη της χώρας μας».
Άξιο προσοχής, τόσο στη φετινή διοργάνωση όσο και στις προηγούμενες είναι ότι στους αγώνες έχουν ενταχθεί δράσεις προβολής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο θα προβληθεί και η μονοκαλλιέργεια της πατάτας και του φασολιού που παράγονται από μεγάλη μερίδα αγροτών στο Νευροκόπι. Η προσπάθεια που γίνεται από τους διοργανωτές είναι να προβληθούν και τα τοπικά προϊόντα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που συνοδεύουν τους αγώνες. Το εγχείρημα αυτό γίνεται σε στενή συνεργασία με τους παραγωγούς της περιοχής και όπως επισημαίνει στα «Χ» ο κ. Μ. Παπαδόπουλος, φαίνεται ότι θα έχει αίσια έκβαση. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται να γίνει παρασκευή κάποιων φαγητών με πρώτες ύλες την πατάτα ή το φασόλι που παράγονται στην περιοχή και προβολή των τοπικών προϊόντων του λεκανοπεδίου, κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι διοργανωτές διατήρησαν σταθερές τις τιμές εγγραφής των αθλητών για όλους τους αγώνες, αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Οι αγώνες βουνού «FROZEN PEAKS» διοργανώνονται από το 2018, από τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Νευροκοπίου (Π.Ο.Σ Νευροκοπίου) σε συνεργασία με τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!