Πρόγραμμα απασχόλησης 55-67: Παράταση ενός έτους για τους συμβασιούχους του Δήμου Δράμας

0
628

Μ. Μουρβετίδης στα «Χ»: «Πριν από το Πάσχα αναμένεται και η ένταξη των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας»


 

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας ενέκρινε την επέκταση του Προγράμματος Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων ηλικίας 55-67 ετών του ΟΑΕΔ, για άλλους δώδεκα μήνες, δηλαδή από 1-6-2022 έως 31-5-2023. Στην πρόσφατη συνεδρίασή της η επιτροπή ενέκρινε την επέκταση προγράμματος βασιζόμενη στις υπάρχουσες εγγεγραμμένες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του Δήμου Δράμας.
Ο κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, Aντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» υπογράμμισε: «Πρόκειται για εργαζόμενους που προσλήφθηκαν την 1η Ιουνίου του 2021 και η σύμβασή τους λήγει στις 31 Μαΐου του 2022. Συγκεκριμένα αφορά τους 12 από τους 15 εργαζομένους που είχαμε ζητήσει μέσω του προγράμματος. Οι υπόλοιποι 3 αναμένουμε να έρθουν το επόμενο διάστημα».
Ο Δήμος Δράμας εντάχθηκε στο πρόγραμμα απασχόλησης 55-67 του ΟΑΕΔ, έχοντας ως γνώμονα τις ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου καθώς και τον κοινωνικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι ΟΤΑ στην αντιμετώπιση της ανεργίας της ομάδας των ατόμων ηλικίας 55-67. Το ποσό επιχορήγησης από τον ΟΑΕΔ καλύπτει το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως, οπότε η μηνιαία ίδια συμμετοχή του δήμου είναι στο υπόλοιπο 25%. Η δυνατότητα επέκτασης της διάρκειας επιχορήγησης του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών στον Δήμο Δράμας για άλλους δώδεκα μήνες πραγματοποιείται μετά από αίτηση που υποβάλλεται από τον δικαιούχο εντός τριάντα ημερολογιακών ημερών από τη λήξη του αρχικού 12μηνου απασχόλησης.
Σημειώνεται ότι με απόφαση της πολιτείας θα παραταθούν κατά δύο μήνες οι συμβάσεις επιπλέον 12 εργαζομένων που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση των αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία. Αυτοί οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στον δήμο μέχρι τις 31 Μαΐου 2022.
Την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες του δήμου αναμένουν την ένταξη των νέων εργαζομένων από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Σχετικά με το πρόγραμμα, όπως επισημαίνει ο κ. Μουρβετίδης, έχει ήδη λήξει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και ακολούθησε η περίοδος των ενστάσεων. Ο ίδιος επισημαίνει ότι: «Εάν πάνε όλα καλά, αυτοί οι εργαζόμενοι θα έχουν ενταχθεί στον Δήμο Δράμας, πριν το Πάσχα».

Υπενθυμίζεται ότι το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας προβλέπει την κάλυψη 228 θέσεων σε υπηρεσίες του Νομού Δράμας. Αναλυτικά οι θέσεις αυτές είναι:
-4 στα Κέντρα Υγείας,
-27 στον Δήμο Δοξάτου,
-101 στον Δήμο Δράμας,
-15 στον Δήμο Νευροκοπίου,
-7 στον Δήμο Παρανεστίου,
-24 στον Δήμο Προσοτσάνης,
-18 στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και
-32 στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ