Συμμετοχή για βραβείο Γκίνες από το 1ο Δημοτικό της Δράμας

Μιλάει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αλκιβιάδης Σαλπιγκτής

0
4246

Η προσπάθεια περιλαμβάνει την συμμετοχή περισσοτέρων από 401 παιδιών στο γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι του “Γκρινιάρη” στο προαύλιο του σχολείου με 12 ομάδες παιδιών ανά επιτηρητή. “Η προετοιμασία για την διεξαγωγή αυτής της δραστηριότητας απαίτησε ένα διάστημα τουλάχιστον δυο μηνών και επαφές με την επιτροπή του Γκίνες στην Μεγάλη Βρετανία.

Η πρωτοβουλία είναι συνέχεια των εκδηλώσεων που είχαν γίνει στο ίδιο σχολείο κατά του σχολικού εκφοβισμού και συν τοις άλλοις στοχεύει στην ενθάρρυνση των μαθητών να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς…” όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας κ. Αλκιβιάδης Σαλπιγκτής.
Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι διοργανωτές τα σχολεία μας, 1ο και 2ο Δημοτικό Δράμας, προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών και την ευγενή άμιλλα θα πραγματοποιήσουν κοινή εκδήλωση την Τρίτη 16 Απρίλιου και ώρα 9:00 π.μ., όπου οι μαθητές και των δύο σχολείων θα παίξουν στον προαύλιο χώρο το ομαδικό επιτραπέζιο παιχνίδι «Γκρινιάρης», προσπαθώντας ταυτόχρονα να καταρρίψουν ένα ρεκόρ “Guinness” με θέμα: «Τα περισσότερα παιδιά που παίζουν ταυτόχρονα το ίδιο επιτραπέζιο παιχνίδι».
Η κατάρριψη του ρεκόρ “Guinness” δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά μόνο το μέσο που θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες μαθητές να κατανοήσουν πως μόνο συνεργαζόμενοι αρμονικά μπορούν να πετύχουν έναν κοινό σκοπό.

Πως θα διεξαχθεί η διαδικασία

Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές θα εισέλθουν στο χώρο από μια ενιαία είσοδο και θα μετρηθούν από τους αγωνοδίκες. Δεδομένου ότι οι συμμετέχοντες θα είναι περίπου 400, επιλέχθηκε ως μέθοδος καταμέτρησης τα αριθμημένα εισιτήρια. Επίσης, κατά την είσοδο στην αυλή του σχολείου, θα δοθεί σε κάθε συμμετέχοντα αριθμημένο αυτοκόλλητο.
Για να επαληθεύσουν την ορθή διεξαγωγή του παιχνιδιού, θα είναι παρόντες δύο ανεξάρτητοι μάρτυρες και εννέα επιτηρητές. Οι κάμερες θα καταγράφουν τις εξόδους της περιοχής. Μια φωτογραφική μηχανή θα καταγράψει τους μαθητές που εισέρχονται στο χώρο. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα καλύπτουν ολόκληρη την προσπάθεια. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης ένα drone..
Οι μαθητές θα παίξουν το επιτραπέζιο παιχνίδι «Γκρινιάρης» σε ομάδες των 4 ατόμων. Κάθε επιτηρητής θα επιβλέπει 12 ομάδες παικτών, δηλαδή 48 συμμετέχοντες μαθητές, οι οποίοι θα διακρίνονται καθώς θα φορούν διαφορετικό χρώμα χάρτινου καπέλου.
Το ρεκόρ Γκίνες επιτυγχάνεται με το που θα τελειώσει το επιτραπέζιο παιχνίδι και ο τελευταίος παίκτης-μαθητής που συμμετέχει σ’ αυτό απο τους 400 και πλέον συμμετέχοντες.
Η προσπάθεια που κάνει η σχολική μονάδα της Δράμας επιχειρεί να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες που έγινε στο εξωτερικό, πάλι στο ίδιο επιτραπέζιο παιχνίδι με την συμμετοχή περίπου 370 παιδιών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ