Εκκενώθηκε εικονικά το 1ο Λύκειο για Πυροσβεστική Άσκηση

Μιλά στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας Αντιπύραρχος κος Ιωάννης Α. Αραμπατζής

0
2626

Άσκηση με την συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας και με σενάριο εκκένωσης δημόσιου χώρου λόγω πυρκαγιάς έγινε το πρωί της Πέμπτης. Ο χώρος της άσκησης ήταν το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Δράμας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεργάστηκε με τα δυο σχολεία και συμμετείχε στο εικονικό σενάριο εκκένωσης του σχολείου από τους μαθητές και τους καθηγητές στο λεβητοστάσιο, στο οποίο όπως προέβλεπε το σενάριο η Πυροσβεστική θα έπρεπε να επέμβει με δυο οχήματα για να κατασβέσει την πυρκαγιά. Η υπηρεσία συμμετείχε στην άσκηση με επτά πυροσβέστες και δυο οχήματα ενώ η άσκηση ήταν ενταγμένη και στο πρόγραμμα εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και για τον λόγο αυτό την παρακολούθησαν, μαζί με τους μαθητές και αρκετά στελέχη της, στο προαύλιο του σχολείου.
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας Αντιπύραρχος κος Ιωάννης Α. Αραμπατζής μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ είπε ότι η άσκηση που ολοκληρώθηκε επιτυχημένα ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο τριήμερης άσκησης, η οποία περιελάμβανε την Δευτέρα άσκηση και σε ιδιωτική επιχείρηση στο Βιοτεχνικό Πάρκο Προσοτσάνης, όπου έγινε εικονική κατάσβεση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο του εργοστασίου και διάσωση εργαζομένου που είχε εγκλωβιστεί λόγω των καπνών (κατά το σενάριο της άσκησης) στο λεβητοστάσιο.
Παράλληλα στο πλαίσιο της τριήμερης άσκησης, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας την Τετάρτη, έγινε και εκπαίδευση για την αποτελεσματικότερη επέμβαση των πυροσβεστών σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων .
Ασκήσεις όπως αυτές που προαναφέρθηκαν βρίσκονται συχνά σε εξέλιξη από τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για λόγους εκπαίδευσης αλλά και αποτελεσματικότερης επέμβασης σε πραγματικά περιστατικά.
Το έργο της υπηρεσίας γίνεται ακόμη δυσκολότερο αυτή την περίοδο με δεδομένο ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου είναι πλέον πολύ μικρός.
Τα περιστατικά πυρκαγιών κατά την περίοδο αυτή έχουν περισσότερους λόγους εμφάνισης ενώ και αυξάνονται δραματικά και οι ανάγκες πυρόσβεσης εξαιτίας των κινδύνων για δασικές πυρκαγιές. Αν και η ενίσχυση με εποχικούς πυροσβέστες πέρσι ήταν πολύ μικρή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως και οι άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν την ουσιαστική βοήθεια από πολλούς εθελοντικούς φορείς της περιοχής μας, χάρη στους οποίους το έργο της πυροπροστασίας γίνεται περισσότερο αποτελεσματικό.
Ωστόσο, οι εκπαιδευτικές ασκήσεις τόσο του προσωπικού της Υπηρεσίας όσο και των εμπλεκόμενων φορέων, ανάλογα με το σενάριο, είναι όχι μόνο χρήσιμες αλλά και απαραίτητες για την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα των μέσων πυρασφάλειας και πυρόσβεσης.
Όπως είναι γνωστό η πόλη όπως και ο Νομός περιβάλλεται από πλούσιο φυσικό περιβάλλον που ναι μεν κοσμεί με την παρουσία του την περιοχή μας αλλα αποτελεί και παράγοντα αυξημένης επαγρύπνησης των δυνάμεων πυρασφάλειας ειδικά την θερινή περίοδο που επίκειται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ