Μαζί με σχολεία από την Τουρκία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία
Του Αθανάσιου Κάππα, Πολ. Μηχανικού & Συγκοινωνιολόγου, Προέδρου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας
Συμβουλευτική επαγγελματικής σταδιοδρομίας με webinars μέσω του προγράμματος etwinning και του έργου Career Clubs που συμμετέχει το 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας μαζί με σχολεία από την Τουρκία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία ξεκινά σήμερα, Πέμπτη με θέμα τη Συμβουλευτική για την επαγγελματική σταδιοδρομία των μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας καθώς και την παρουσίαση διαφόρων επαγγελμάτων.
Στο 1ο διαδικτυακό σεμινάριο κεντρικός ομιλητής είναι ο κ. Αθανάσιος Κάππας, Civil and Traffic Engineer και πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας.
Οι μαθητές των σχολείων των συμμετεχόντων χωρών έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την επαγγελματική σταδιοδρομία διαφόρων επαγγελμάτων και να θέσουν στους εισηγητές τα ερωτήματά τους. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης οι μαθητές όλων των χωρών θα δημιουργήσουν κλαμπ σταδιοδρομίας συνεργαζόμενοι με διεθνείς ομάδες, σύμφωνα με τα επαγγέλματά τους, και θα πειραματιστούν με πολλά εργαλεία του web 2.0 καθώς και με εφαρμογές για κινητά. Μαθητές επαγγελματικής εκπαίδευσης από διάφορες χώρες του κόσμου θα παρουσιάσουν τα επαγγελματικά πεδία που έχουν επιλέξει και θα συναντηθούν με συναδέλφους από διαφορετικά σχολεία για να συζητήσουν και να επιδείξουν τη δουλειά τους στον τομέα τους.
Οι στόχοι του προγράμματος είναι:
– Να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αγγλική γλώσσα εκτός της τάξης.
– Να αυξηθεί η επαγγελματική ευαισθητοποίηση των μαθητών.
– Να υποστηριχθεί η επαγγελματική ανάπτυξη των μαθητών.
– Να αποκτήσουν οι μαθητές γνώση διαφορετικών πολιτισμών, τρόπων ζωής και εργασιακών προτύπων.
– Να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να χρησιμοποιούν εργαλεία Web 2.0 σε επαγγελματικά πεδία.
– Να βελτιωθούν οι επικοινωνιακές, συνεργατικές και ICT δεξιότητες των μαθητών.
– Να ενθαρρυνθεί η δημιουργικότητα των μαθητών, η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ ομάδων και η επαφή των μαθητών με όσο το δυνατόν περισσότερα εργαλεία ΤΠΕ.