Συναντήσεις του Δημήτρη Κυριαζίδη με Υπουργούς για θέματα της Δράμας

0
3459

«Έχοντας χρέος και ευθύνη προς τη Δραμινή κοινωνία που με τίμησε και με τιμά, εξ αρχής δήλωσα ότι θα είμαι παρών, δίδοντας τον καθημερινό μου αγώνα για την προώθηση των δικαίων των συμπολιτών μου»

Αφουγκραζόμενος την αγωνία, την προσμονή, αλλά και τον προβληματισμό της Δραμινής κοινωνίας ο Δημήτρης Κυριαζίδης με δημόσια ανακοίνωσή του ενημερώνει τους Δραμινούς για τις δράσεις του κατά το τελευταίο διάστημα.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Θεώρησα αναγκαίο και χρήσιμο, να πραγματοποιήσω ένα διήμερο επαφών – ενημερωτικών συναντήσεων, όπως κάνω κατά τακτά χρονικά διαστήματα, με μέλη της Κυβέρνησης και του Κόμματος την παρελθούσα εβδομάδα. Κατά τις συναντήσεις αυτές:
Με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό αλλά και με την Υφυπουργό κ. Φωτεινή Αραμπατζή υπήρξε μια εκτενής συζήτηση – ενημέρωση αναφορικά:
α) με την κατάσταση που βρίσκεται ο τόπος μας και άπτεται της αρμοδιότητας του Υπουργείου
β) τι βιώνει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος ανά περιοχή και ειδικότερα ο ορεινός και
γ) τι προσμένει και τι πρέπει να υπάρξει για την ανακούφιση και την προοπτική του.
Με τον νέο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα η συζήτηση εστιάστηκε στην αναγκαία και επιβεβλημένη, αλλά και ορθή εκμετάλλευση των φυσικών πηγών ενέργειας και ορυκτού πλούτου του τόπου μας (υδάτινων, λατομικών, δασικών κ.α), αλλά και των δυνατοτήτων επεξεργασίας ορισμένων εξ αυτών τοπικά, μεταφέροντας προς αυτόν και σχετικές προτάσεις φορέων. Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε και για τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στο Νομό και για αναγκαιότητα ύπαρξης ιδιαίτερης μέριμνας για τους κατοίκους ορεινών περιοχών που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα (πχ θέρμανσης).
Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη στον οποίο έγινε μια ενημέρωση και αποτίμηση της υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί στο Νομό, ως και τα αναγκαία μέτρα που έπρεπε και πρέπει να ληφθούν, αναγνωρίζοντας και τις δικές μας ευθύνες, όπως επίσης και μέριμνα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και υλικό εξοπλισμό.
Με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη ο οποίος έχει την ευθύνη γενικότερα της εύρυθμης λειτουργίας εσωτερικά του Κράτους, συμπεριλαμβανομένης ειδικότερα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία συνδέεται άμεσα με την καθημερινότητα του πολίτη, όπου βεβαίως και εστιάστηκε κύρια η συζήτηση και η δυνατότητα εκμετάλλευσης από πλευράς των Δήμων της περιοχής μας προγραμμάτων, αλλά και υφιστάμενων προς εξυπηρέτηση τους πόρων.
Τέλος με τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Στεργίου με τον οποίο κατά την διεξοδική συζήτηση που έγινε, το βάρος επικεντρώθηκε ιδιαιτέρως στην απήχηση της Κυβερνητικής πορείας-έργου στον τόπο μας και στις αναγκαίες κινήσεις που πρέπει να υπάρξουν, έτσι, ώστε οι προσπάθειες της Κυβέρνησης κάτω από τις αντίξοες σημερινές συνθήκες να διατρέξουν την τοπική κοινωνία, γεγονός που επιβάλλει δουλειά από τους εκπροσώπους του Κόμματος.
Έχοντας λοιπόν χρέος και ευθύνη προς την Δραμινή κοινωνία που με τίμησε και με τιμά, εξ αρχής δήλωσα ότι θα είμαι παρών, δίδοντας τον καθημερινό μου αγώνα για την προώθηση των δικαίων των συμπολιτών μου, πιστεύοντας ότι τα παθήματα μας γίνονται μαθήματα. Καθημερινά πλέον κάθε ορθώς και υγιώς σκεπτόμενος Δραμινός διαπιστώνει ότι ο τόπος μας κοινοβουλευτικά είναι ακέφαλος, δίδοντας χώρο εύκολης αντιπολίτευσης, γεγονός που εμφαντικά εκμεταλλεύτηκε ο κ. Τσίπρας με την παρουσία του στη Δράμα. Ποιός ο Τσίπρας που κατά την πεντάχρονη Κυβέρνησή του, πέραν των άλλων, στο Νομό μας όχι πέτρα αλλά ούτε λιθαράκι έβαλε. Κοινή λοιπόν διαπίστωση είναι ότι η ανικανότητα, η ανεπάρκεια, η ανημποριά, η επιδειξιμανία, όσα φορέματα ή ποδιά και αν τις βάλεις, δεν κρύβονται.
Για αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας με εντιμότητα, μετριοπάθεια, καθαρότητα και εργατικότητα, όπως ξεκινήσαμε. Καλή δύναμη. Όλοι μαζί μπορούμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ