Εκδόθηκε η προκήρυξη 9 θέσεων ειδικευμένων ιατρών για το Νοσοκομείο Δράμας

0
8014

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 3 Μαρτίου

Προκηρύχθηκαν την Τρίτη με απόφαση της διοικήτριας του Νοσοκομείου Δράμας 9 επί θητεία θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.
Αναλυτικά οι θέσεις που προκηρύχθηκαν είναι:
-1 θέση Αναισθησιολογίας Επιμελητή Α΄
-1 θέση Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας ή Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας (για τη Μ.Ε.Θ) Επιμελητή Α΄,
-2 θέσεις Εσωτερικής Παθολογίας Επιμελητή Α΄,
-1 θέση Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας Διευθυντή,
-1 θέση Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας Επιμελητή Β΄,
-1 θέση Ουρολογίας Επιμελητή Β΄
-2 θέσεις Εσωτερικής Παθολογίας Επιμελητή Β΄
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr από τις 16 Φεβρουαρίου στις 12:00 έως και τις 03 Μαρτίου στις 12:00.

Ανακοίνωση του Νοσοκομείου Δράμας
Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας σχετικά με τις προσλήψεις ανακοινώθηκε: «Είναι γεγονός ότι η προσπάθειά μας ξεκίνησε σε μία εποχή που η πανδημία του ιού covid-19, δοκιμάζει τις αντοχές και τις ανοχές τόσο των πολιτών, όσο και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Σε μία εποχή που η εξασφάλιση της σταθερότητας, της προστασίας του πολίτη και της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας επιβάλλεται να είναι βασικό στοιχείο των στρατηγικών και των δράσεων που επιλέγονται για την προστασία της δημόσιας υγείας. Με γνώμονα πάντα το κοινό συμφέρον, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας, θα εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο Δράμας και να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής, δημόσια, δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Δράμας.
Υπενθυμίζεται ότι 3 ακόμη γιατροί ορκίστηκαν στα τέλη του προηγούμενου μήνα, ως μόνιμοι ιατροί Ε.Σ.Υ., στο Νοσοκομείο Δράμας, από την προκήρυξη του Φεβρουαρίου του 2020. Η πλήρωση των 3 από τις 8 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί ολοκληρώθηκε ένα χρόνο μετά, ωστόσο η ένταξή τους στο μόνιμο επιστημονικό δυναμικό του Νοσοκομείου Δράμας δεν παύει να αποτελεί πολύ θετικό γεγονός.Η μονιμοποίηση των γιατρών αφορά τις θέσεις γυναικολόγου, ορθοπεδικού και καρδιολόγου.

Πιο συγκεκριμένα, μονιμοποιήθηκαν οι γιατροί:
Ματσουκατίδης Παναγιώτης: Επιμελητής Β’, ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας. Τσιάρας Γρηγόριος: Επιμελητής Β’, ειδικότητας Ορθοπαιδικής- Τραυματολογίας. Στρατάκης Ιωάννης: Επιμελητής Β’, ειδικότητας Καρδιολογίας.

Επιπλέον, το Γενικό Νοσοκομείου Δράμας είναι σε αναμονή για την μονιμοποίησης άλλων 3 γιατρών στις ειδικότητες της χειρουργικής, της ιατρικής βιοπαθολογίας και της αιματολογίας ή ιατρικής βιοπαθολογίας. Το αρνητικό στα αποτελέσματα της συγκεκριμένης προκήρυξης είναι το γεγονός ότι για τις θέσεις του παθολόγου και του αναισθησιολόγου δεν υπήρξε ενδιαφέρον από την ιατρική κοινότητα, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες θέσεις να παραμείνουν κενές. Υπενθυμίζεται ότι από την προκήρυξη 15157/22.09.2020 για τους δυο μόνιμους ιατρούς Ε.Σ.Υ., αναμένεται ο διορισμός του Διευθυντή Εσωτερικής Παθολογίας, ενώ η θέση του Διευθυντή Πνευμονολογίας απέβη επίσης άγονη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ