Συνάντηση Αυγενάκη με τους αντιπεριφερειάρχες Δράμας και Ροδόπης για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

0
1555

Τους αντιπεριφερειάρχες Δράμας, Γιώργο Παπαδόπουλο και Ροδόπης, Νίκο Τσαλικίδη, δέχθηκε σε συνάντηση ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Η συζήτησή τους αφορούσε την προώθηση θεμάτων αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων των δύο νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος, εκδήλωσε την πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για την περαιτέρω αξιοποίηση τμήματος εγκαταστάσεων, εντός του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού, οι οποίες ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Συμφωνήθηκε να υποβληθεί σύντομα στον κ. Αυγενάκη αναλυτικό υπόμνημα σχετικών προτάσεων, προς όφελος τόσο της αθλητικής οικογένειας όσο και της τοπικής κοινωνίας.
Παράλληλα, με τον κ. Τσαλικίδη, που είναι και πρόεδρος της «Αναπτυξιακής Ροδόπης ΑΕ ΟΤΑ», εξετάστηκε η πρόοδος της συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστο Μέτιο και την ΑΝΡΟ για τη σύνταξη του Τεχνικού Δελτίου, το οποίο άμεσα θα αποσταλεί στη ΓΓΑ για να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού η χρηματοδότηση των Μελετών για την ολική ανάπλαση του Εθνικού Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής.
Υπενθυμίζεται, επιπλέον, ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η δημοπράτηση για την «Αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα του στίβου» στο Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής. Ολοκληρώθηκε η υποβολή προσφορών για το έργο, προϋπολογισμού 780.000 €, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού.
Και οι δύο αντιπεριφερειάρχες ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού για την ανταπόκριση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει σε ζητήματα αθλητικών υποδομών και πώς αυτές θα εκσυγχρονιστούν ώστε να καταστούν ασφαλείς και λειτουργικές. Προϋποθέσεις αναγκαίες και απαραίτητες για την ανάπτυξη του αθλητισμού μας, όπως την οραματίζεται ο κ. Αυγενάκης, στο πλαίσιο της συνολικής αθλητικής μεταρρύθμισης που είναι σε εξέλιξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ