Συνάντηση στο δημαρχείο για το Καταφύγιο Ζώων

0
1887

Τα ποσά με τα οποία θα επιβαρυνθεί κάθε δήμος του νομού σε ετήσια βάση

Νέα συνάντηση για το Διαδημοτικό Καταφύγιο ζώων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο του Δημάρχου Δράμας με την συμμετοχή των εκπροσώπων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και του Δημάρχου Δοξάτου κ. Θέμη Ζεκερίδη.

Στην σύσκεψη παρέστησαν ο Δήμαρχος Δράμας Χρ. Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Δοξάτου Θ. Ζεκερίδης, ο εκπρόσωπος της παράταξης Πόλη+Ζωή Μ. Μλεκάνης, ο επικεφαλής της παράταξης Project Δράμα 2020 Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, ο επικεφαλής της παράταξης Αυτοδιοίκηση Πολιτών Στ. Ηλιόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Γ. Μήτρου και ο επικεφαλής της παράταξης Προοπτική για τη Δράμα Κ. Καλαϊδόπουλος. Επίσης συμετείχε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας, για θέματα των αδέσποτων ζώων, κ. Μ. Μουρβετίδης.
Στην διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση προς τους επικεφαλής και εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων για τα έξοδα με τα οποία θα επιβαρυνθεί ο Δήμος Δράμας σε ετήσια βάση για την λειτουργία του Διαδημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων που συνολικά θα απαιτήσει για την λειτουργία του, περίπου 225.000 ευρώ τον χρόνο. Από αυτά ο Δήμος Δράμας θα επιβαρύνεται με 100.000 ετησίως, Ο Δήμος Δοξάτου με 40.000 ευρώ, ο Δήμος Προσοτσάνης με 40.000 ευρώ, ο Δήμος Νευροκοπίου με 30.000 ευρώ και ο Δήμος Παρανεστίου με 15.000 ευρώ.
Οι επικεφαλής και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων στην διάρκεια της συνάντησης τοποθετήθηκαν θετικά για την δημιουργία του Διαδημοτικού Καταφυγίου και χθες Πέμπτη επρόκειτο να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών των δήμων προκειμένου να ετοιμαστεί η εισήγηση για το θέμα που θα κατατεθεί στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων των πέντε δήμων προκειμένου να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.
Γενικότερη εκτίμηση είναι ότι η δημιουργία του Καταφυγίου θα βοηθήσει σημαντικά στα προβλήματα που υπάρχουν και σχετίζονται με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ωστόσο όλες οι πλευρές εκτιμούν ότι το πρόβλημα με τον ανεξέλεγκτο αριθμό αδέσποτων ζώων δεν θα πάψει να υφίσταται εάν οι πολίτες που υιοθετούν ζώα δεν κατανοήσουν ότι δεν θα πρέπει να τα εγκαταλείπουν στον δρόμο όταν τα βαρεθούν ή πλέον δεν μπορούν να επωμισθούν την φροντίδα τους.
Σημαντική στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος είναι και η τοποθέτηση τσιπ στα ζώα συντροφιάς ώστε να υπάρχει έλεγχος για τον πληθυσμό τους. Στο πλαίσιο αυτό τόσο η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Δράμας όσο και ΕΛΑΣ είναι εφοδιασμένες με ειδικά σκάνερ για να διαπιστώνουν εάν στα ζώα έχουν τοποθετηθεί τσιπ ωστόσο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έλεγχοι γίνονται συνήθως μετά από καταγγελίες για επιθέσεις ζώων ενώ όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ δεν έχει προχωρήσει ακόμη η διαδικασία επιβολής προστίμων από τον Δήμο Δράμας προς τους ιδιοκτήτες ζώων που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!