Συνεχείς επιθέσεις από αγέλες λύκων

1
2645

– Τελευταία κρούσματα στο Νευροκόπι, με επιθέσεις ακόμα και σε κτηνοτροφικά ζώα
– Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας: «Φοβόμαστε να κυνηγήσουμε από τις συνεχείς επιθέσεις σε κυνηγετικούς σκύλους»

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κυνηγοί και κτηνοτρόφοι από τις επιθέσεις λύκων σε κυνηγετικούς σκύλους και κτηνοτροφικά ζώα αντίστοιχα, καθώς ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό στα βουνά της Δράμας και όχι μόνο. Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Νευροκοπίου, Χρήστος Τσέρνιος, οι επιθέσεις σε κτηνοτροφικά ζώα είναι σχεδόν καθημερινοί.
Από την πλευρά του, και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας «Η Άρτεμις», κ. Γιώργος Ελευθεριάδης, σημειώνει σε σχετική ερώτηση των «Χ» ότι πολλά από τα τελευταία κρούσματα των επιθέσεων ήταν στην περιοχή του Νευροκοπίου και συγκεκριμένα σε Κάτω Βροντού και Περιθώρι, ενώ μέσα σε μία εβδομάδα οι λύκοι κατασπάραξαν 6 κυνηγετικούς σκύλους στην περιοχή Κυργίων και Πλατανόβρυσης. Στην ίδια περιοχή κατασπαράχθηκαν από τους λύκους άλλοι δύο κυνηγετικοί σκύλοι ομάδας κυνηγών από την Καβάλα. Άλλες 4 ή 5 περιπτώσεις επιθέσεων σημειώθηκαν στην περιοχή μετά το Μακρυπλάγι.
Τα κρούσματα είναι συνεχή και πλέον οι κυνηγοί φοβούνται να βγουν για κυνήγι υπό τον κίνδυνο να χάσουν τα κυνηγετικά σκυλιά τους, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας, ενώ προσθέτει: «Κάποιες περιοχές τις έχουμε αποκλείσει από το κυνήγι, εξαιτίας του υπερπληθυσμού του λύκου. Πλέον οι λύκοι κατεβαίνουν στα πεδινά και άρχισαν να μην φοβούνται τον άνθρωπο. Συναντούμε λύκους την ημέρα στον δρόμο για την Καβάλα, στην περιοχή του Τρίμη, στον δρόμο της Καλλιφύτου κλπ. Μάλιστα, κυκλοφορούν σε αγέλες των επτά, ενώ κτηνοτρόφοι μάς έχουν πει και για αγέλες των 12 λύκων. Ελπίζουμε να μην φθάσουμε σε σημείο να γίνουν επιθέσεις λύκων σε ανθρώπους, για να καταλάβουν ότι θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα ελέγχου του πληθυσμού τους».
Όπως σημειώνει ο κ. Ελευθεριάδης, θα πρέπει η πολιτεία να εξετάσει το πρόβλημα και να υπάρξει κάποιος τρόπος αντιμετώπισης. «Ο λύκος είναι μέρος της φύσης· δεν θέλουμε να εξαφανιστεί, αλλά να υπάρξει έλεγχος στον πληθυσμό του. Έχουμε περιστατικά επιθέσεων κάθε εβδομάδα σε όλον τον Νομό Δράμας. Στον νομό μας, στον Νομό Έβρου και στον Νομό Κιλκίς έχουμε τα περισσότερα κρούσματα επιθέσεων. Επειδή έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα με τους λύκους, εδώ και τρία χρόνια ασφαλίζουμε και τα κυνηγετικά σκυλιά των μελών του συλλόγου μας για τις επιθέσεις λύκων. Βέβαια, τα ποσά είναι μικρά σε σχέση με την αξία του κυνηγετικού σκύλου».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι κυνηγοί μεταβαίνουν στο φυσικό περιβάλλον όπου υπάρχουν άγρια ζώα, για να σκοτώσει άγρια γουρούνια από χόμπι ,αλλά τους ενοχλούν οι λύκοι που βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον .
    Με απλούς υπολογισμούς η λύση είναι να μην παρευρίσκετε άνθρωπος στο φυσικό περιβάλλον όπου ζουν τα άγρια ζώα αυτά .
    Αλλά αντ αυτού η λύση που παραθέτουν είναι να απομακρυνθούν τα ζώα που τους χαλάνε το χόμπι ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ