Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση στη Δράμα – Εμβολιασμοί στο Θ.Χ.Π. και drive through σήμερα

0
4330

– Ελ. Γαμβρέλη στα «Χ»: «Βρέθηκαν 2 θετικά κρούσματα στα χθεσινά rapid test στην πλατεία Ελευθερίας»
– Στους 1439 ανήλθαν οι εμβολιασμοί στη Δράμα μέχρι την Τρίτη

Στους 1439 έφθασαν οι εμβολιασμοί στη Δράμα μέχρι την Τρίτη. Όπως ανακοινώθηκε, την Τρίτη έγιναν 144 νέοι εμβολιασμοί στα δύο εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου Δράμας και του Κέντρου Υγείας Προσοτσάνης ενώ παράλληλα έγιναν και 71 εμβολιασμοί στη Μονάδα Φροντίδας Οικογένειας «Σπίτι της συντροφιάς» στην Προσοτσάνη Δράμας από την Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ στη Δράμα, όπως δήλωσε στα «Χρονικά της Δράμας» η συντονίστρια κ. Ελένη Γαμβρέλη.
Από τους 71 εμβολιασμούς που έγιναν στην ίδια μονάδα, 30 έγιναν σε τροφίμους, 30 στο προσωπικό και 11 σε ένστολους που εμβολιάστηκαν επίσης. Ήταν ουσιαστικά οι πρώτοι εμβολιασμοί που έγιναν εκτός των δύο εμβολιαστικών κέντρων που λειτουργούν στη Δράμα, ενώ από σήμερα έπεται και συνέχεια, αφού το προσωπικό της ΚΟΜΥ στη Δράμα θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας και στις δομές του στην περιοχή του Αγίου Σάββα. Επίσης, θα ακολουθήσουν εμβολιασμοί στο Κέντρο Αποκατάστασης, ενώ προγραμματίζονται εμβολιασμοί στα σπίτια κατάκοιτων πολιτών που δεν μπορούν να μετακινηθούν για να εμβολιαστούν.
Εν τω μεταξύ, ανησυχία προκάλεσε χθες, το γεγονός της εμφάνισης δύο θετικών αποτελεσμάτων στα rapid test που διενεργούνται από την ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στο δημοτικό περίπτερο της πλατείας Ελευθερίας και αυτό γιατί τα θετικά κρούσματα εμφανίστηκαν μετά από αρκετές ημέρες και αρκετές δειγματοληψίες χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Η εμφάνιση θετικών κρουσμάτων προκάλεσε ανησυχία στα στελέχη του ΕΟΔΥ και προβληματισμό για τη συνέχεια, όπως είπε στα «Χ» η κ. Γαμβρέλη. Η ίδια εξήγησε ότι παρά τη σημαντική μείωση των κρουσμάτων στη Δράμα το προηγούμενο διάστημα, θα πρέπει οι πολίτες να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα και να αποφεύγουν τον συνωστισμό, καθώς η πανδημία συνεχίζει να υφίσταται και δεν θα πρέπει να επιστρέψουμε στον αριθμό κρουσμάτων που είδαμε να καταγράφονται τον προηγούμενο μήνα και ιδιαίτερα τον Νοέμβριο.
Παράλληλα, η ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ συνεχίζει τη διενέργεια των rapid test τις επόμενες ημέρες τόσο στην πλατεία Ελευθερίας όσο και στις προγραμματισμένες επισκέψεις σε χώρους εργασίας και δομές φιλοξενίας. Σήμερα, εξάλλου, θα διεξαχθεί και νέα δράση drive through (δειγματοληψία σε οδηγούς και επιβαίνοντες των οχημάτων) στην περιοχή του Παγοποιείου. Θα ακολουθήσουν τεστ στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δοξάτου καθώς και δειγματοληψίες σε αθλητικές ομάδες και αλλού.
Σε ό,τι αφορά, πάντως, τους εμβολιασμούς, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης από τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, σε πανελλαδικό επίπεδο, μέχρι την Τρίτη 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 195.783 εμβολιασμοί. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 69.000 πολίτες άνω των 85 ετών, περισσότεροι από 88.000 υγειονομικοί και 10.700 πολίτες στους οίκους ευγηρίας. Επίσης, μέχρι την Τρίτη είχαν ήδη οριστεί 649.000 ραντεβού για εμβολιασμό. Από αυτά, 245.000 ραντεβού αφορούν την πρώτη δόση και 404.000 ραντεβού τη δεύτερη που αφορούν σε 25.000 υγειονομικούς, 105.000 πολίτες άνω των 85 ετών και 115.000 πολίτες άνω των 80 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ