Συνεχίζονται οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης

0
1503

– Παρουσιάστηκαν προβλήματα και διακοπές στην υδροδότηση την Κυριακή στην περιοχή της Νέας Κρώμνης και στη νότια πλευρά της πόλης της Δράμας
– Άμεση η αντίδραση της ΔΕΥΑΔ που, παρά την αργία, οργάνωσε δύο τεχνικά συνεργεία για την αποκατάσταση των προβλημάτων

Νέα προβλήματα με βλάβες στους αγωγούς ύδρευσης ανάγκασαν τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΥΑΔ να βρίσκονται επί ποδός την Κυριακή, παρά την αργία, προκειμένου να προχωρήσουν σε αποκαταστάσεις και να επαναφέρουν στον συντομότερο δυνατό χρόνο την υδροδότηση τόσο στη νότια περιοχή της Δράμας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Κρώμνης. Οι νέες βλάβες που εμφανίστηκαν εντοπίστηκαν και σε σχετικά καινούργιους αγωγούς ύδρευσης, γεγονός που αποδόθηκε στην ποιότητα κατασκευής του υλικού.
Η θερινή περίοδος στην οποία εισερχόμαστε σταδιακά και η αύξηση των αναγκών σε νερό δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία στην πόλη, τόσο στις περιπτώσεις των προγραμματισμένων διακοπών στην υδροδότηση όσο και στις περιπτώσεις βλαβών του δικτύου. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι διακοπές στην υδροδότηση, τουλάχιστον στις περιπτώσεις βλαβών του δικτύου, είναι αναπόφευκτη. Μόνη ανάσα στο πρόβλημα αυτό φαίνεται να είναι η τοποθέτηση περισσότερων βανών, που μπορούν να απομονώνουν τμήματα του δικτύου, ώστε οι διακοπές στην υδροδότηση να είναι, όσο γίνεται, γεωγραφικά περιορισμένες.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για τις δύο διακοπές που παρουσιάστηκαν στην υδροδότηση της πόλης, ο υπεύθυνος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΔ κ. Μαρίνος Χατζηκωνσταντίνου είπε ότι την Κυριακή παρουσιάστηκαν δύο πολύ σοβαρές βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης σε μεγάλους τροφοδοτικούς αγωγούς. Ο πρώτος διοχετεύει νερό ύδρευσης προς τη Νέα Κρώμνη και ο δεύτερος διοχετεύει νερό από τη δεξαμενή ύδρευσης του Αγίου Τρύφωνα προς Αμπελόκηπους, Στενήμαχο, Προάστιο κλπ. Η περίπτωση της βλάβης στον αγωγό της περιοχής του Αγίου Τρύφωνα καταγράφηκε σε σχετικά καινούργιο δίκτυο, που κατασκευάστηκε γύρω στο 2010, όπου ο αγωγός πολυαιθυλενίου σκίστηκε εξαιτίας της μεγάλης πίεσης.
«Προφανώς το υλικό του αγωγού είχε κάποια προβλήματα και δεν άντεξε τις πιέσεις. Σκίστηκε η ραφή του σωλήνα. Προβήκαμε σε αντικατάσταση ενός τμήματος του αγωγού, αλλά επειδή παρουσιάστηκε και πάλι πρόβλημα στο συγκεκριμένο τμήμα, η ΔΕΥΑΔ θα προχωρήσει σε εργολαβία, προκειμένου να αντικατασταθούν περίπου 200 μέτρα αγωγού» εξήγησε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου.
Η δεύτερη βλάβη που παρουσιάστηκε στο δίκτυο ύδρευσης που τροφοδοτεί με νερό τη βορειοανατολική πλευρά της πόλης εντοπίστηκε σε σωλήνα του παλαιού δικτύου κοντά στο γήπεδο «Αβέρωφ». Τα προβλήματα διακοπής της υδροδότησης, λόγω της βλάβης που παρουσιάστηκε, έγιναν αισθητά στην περιοχή του Γυμνασίου Αρρένων και στον κεντρικό συνοικισμό.
Οι δύο βλάβες που καταγράφηκαν την ίδια χρονική στιγμή επισκευάστηκαν στον ταχύτερο δυνατό χρόνο. Η ΔΕΥΑΔ, παρά την αργία της Κυριακής, οργάνωσε δύο συνεργεία, ακόμα και με εργαζόμενους που δεν βρίσκονταν σε επιφυλακή εκείνη την ημέρα.
Τα προβλήματα των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης είναι, όπως όλα δείχνουν, αναπόφευκτα, ακόμα και στις περιπτώσεις των αγωγών του νέου δικτύου. Η τοποθέτηση περισσότερων βανών, που απομονώνουν τοπικά τις διακοπές στην υδροδότηση, είναι ίσως μονόδρομος για να περιοριστεί η ταλαιπωρία που δημιουργείται από τις διακοπές υδροδότησης. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ήδη η ΔΕΥΑΔ, η οποία τοποθετεί περισσότερες τέτοιες βάνες στο δίκτυο ύδρευσης, προκειμένου να αμβλύνει και να περιορίζει τη γεωγραφική έκταση των προβλημάτων του δικτύου, όπως εξήγησε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ