Συνεχίζονται οι ζημιές στα σχολεία από τις καταλήψεις

0
6384

– Σε 22 ανήλθαν τα κρούσματα στη σχολική κοινότητα της Δράμας την Τετάρτη
– Κατάληψη χθες στο Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο Δοξάτου

Είκοσι δυο κρούσματα, στα οποία περιλαμβάνονται και εκπαιδευτικοί καταγράφηκαν χθες Τετάρτη στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Δράμας. Πιο συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 7 νέα κρούσματα στα σχολεία τής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 18 κρούσματα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από τα οποία 15 αφορούσαν μαθητές, 2 εκπαιδευτικούς και 1 διοικητικό υπάλληλο.
Την ίδια ώρα που τα προβλήματα της πανδημίας και η ανησυχία για νέα κρούσματα μεγαλώνει στα σχολεία, συνεχίζονται και τα προβλήματα με τις καταλήψεις, όπως και με τις ζημιές που προκαλούνται στα σχολεία. Χθες, Τετάρτη ήταν υπό κατάληψη το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο Δοξάτου. Στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα προκλήθηκαν και ζημιές στις κλειδαριές της εξώπορτας όσο και στον εσωτερικό χώρο του σχολείου. Ωστόσο, λόγω της κατάληψης οι διευθυντές των σχολείων δεν μπόρεσαν να εισέλθουν σε αυτά για να αποκτήσουν σαφέστερη εικόνα όπως είπε μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Χριστίνα Βαμβούρη. Οι μαθητές που κάνουν κατάληψη στο ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Δοξάτου ζητούν, μεταξύ άλλων, τη μη χρήση μάσκας, μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα κ.ο.κ.

Οι ζημιές και οι προσαγωγές κατά τη διάρκεια των καταλήψεων στο 3ο και 4ο ΓΕΛ
Σε επίπεδο καταλήψεων πάντως παρατηρήθηκαν ζημιές και στο 3ο και 4ο Γενικό Λύκειο όπου υπήρχε κατάληψη τις προηγούμενες ημέρες. Οι ζημιές που προέκυψαν είχαν ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες των «Χ», να προσαχθούν μαθητές στην Αστυνομία και να κληθούν εκπαιδευτικοί και γονείς, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν αρχικά άνθρωποι του Ειδικού Σχολείου, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση κάνοντας λόγο για άτομα με κουκούλες και μάσκες, τα οποία έσπασαν τζάμια σχολικής αίθουσας.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ρεπορτάζ, εκπαιδευτικοί του 3ου Γενικού Λυκείου, αφού ειδοποιήθηκαν, μετέβησαν στον χώρο του σχολείου κατά την διάρκεια της κατάληψης και διαπίστωσαν σπασμένα τζάμια, από την πλευρά του ειδικού σχολείου.
Στον χώρο του σχολείου μετέβησαν και αστυνομικοί προκειμένου να διερευνήσουν το περιστατικό. Τα ελάχιστα παιδιά που βρισκόταν στον χώρο της κατάληψης εκείνη την ώρα προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπου αργότερα, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, κλήθηκαν και γονείς, καθώς τα περισσότερα από αυτά ήταν ανήλικα. Οι μαθητές που προσήχθησαν ήταν μαθητές του 3ου και 4ου ΓΕΛ ενώ ανάμεσα στα παιδιά που προσήχθησαν υπήρχαν και εξωσχολικοί
Η υπόθεση αυτή είναι υπό διερεύνηση από τις αρχές, αλλά παραμένει άγνωστο αν τελικά οι μαθητές ή οι εξωσχολικοί που προσήχθησαν είναι υπεύθυνοι ή όχι, για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ