Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της ανάπλασης της αυλής του Δημοτικού Σχολείου Ξηροποτάμου

0
7356

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Παναγιώτη Μηταράκη

Εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Παναγιώτη Μηταράκη, η αίτηση του Δήμου Δράμας για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης, του έργου της ανάπλασης του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Ξηροποτάμου. Ο εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησης είναι εννέα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει μέχρι του ποσού των 135.000 ευρώ.
Το έργο της ανάπλασης του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Ξηροποτάμου είναι προϋπολογισμού 155.000 ευρώ και στη μελέτη του έργου περιλαμβάνονται οι εργασίες ανάπλασης του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Ξηροποτάμου. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνεται: Η αποξήλωση υφιστάμενων ασφαλτικών, οι εργασίες οδοστρωσίας, οι ασφαλτοστρώσεις, η κατασκευή αθλητικού δαπέδου γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ με ακρυλικές ρητίνες υδατικής βάσης. Επίσης περιλαμβάνεται η προετοιμασία υπόβασης για την κατασκευή γηπέδου μίνι ποδοσφαίρου, η επίστρωση συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς για κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει παγκάκια, καθιστικούς πάγκους, κάδους απορριμμάτων κ.ά.). Επιπλέον περιλαμβάνονται οι σκυροδετήσεις, η τοποθέτηση ξύλινου κιοσκιού, οι επενδύσεις δαπέδων και οριζόντιων επιφανειών, η τοποθέτηση μπασκετών και στυλοβατών βόλεϊ καθώς και η τοποθέτηση θερμοπλαστικών παιχνιδιών όπως και φύτευση δέντρων.
Σκοπός του «Ταμείου Αλληλεγγύης» είναι η χρηματοδότηση έργων για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών που επιβαρύνονται από τη λειτουργία μονάδων φιλοξενίας και η χρηματοδότηση έργων υποδομών, που είναι απαραίτητα για την πλήρη και ορθή λειτουργία των υφιστάμενων μονάδων ή για τη θέση σε λειτουργία νέων μονάδων, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των δημοτικών προϋπολογισμών και των δημοτών. Τον λογαριασμό του Ταμείου Αλληλεγγύης τον διαχειρίζεται η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Χρηματοδοτούμενες δράσεις είναι έργα υποστήριξης των δήμων που επιβαρύνονται από τη λειτουργία μονάδων φιλοξενίας και η έργα υποδομών που είναι απαραίτητα για την πλήρη και ορθή λειτουργία των υφιστάμενων μονάδων ή για τη θέση σε λειτουργία νέων μονάδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ