Συνεχίζονται τα κρούσματα στα σχολεία της Δράμας

0
6090

Ποια σχολεία είναι σε αναστολή στη Δράμα

Σε νέες αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας σε τμήματα και ολόκληρες σχολικές μονάδες λόγω covid προχώρησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Οι επτά τελευταίες αποφάσεις αναστολής μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης αφορούν την αναστολή λειτουργίας και των 9 τμημάτων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας λόγω συρροής θετικών κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές του έως και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Προηγήθηκε η απόφαση για αναστολή λειτουργίας των:
-Β2 τμήματος του 14ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας έως και τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου
-Γ1’ τμήματος του 2 ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Δράμας έως και τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου
-Ολόκληρο το σχολείο με τα 9 τμήματα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας λόγω πολλαπλών επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό έως και τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου
-Α’ και Ε’ τμημάτων του 2ου 6/θ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αθανασίου λόγω επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος σε εκπαιδευτικό έως και τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.
-Νηπίων και Προνηπίων 2, του 2/θ Νηπιαγωγείου Αρκαδικού έως και τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου
-Στ1 τμήματος του 12/θ Δ.Σ. Κ. Νευροκοπίου έως και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου

Συνολικά λήφθηκαν μέχρι σήμερα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, 33 αποφάσεις αναστολής λειτουργίας σε σχολεία και τμήματα σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.
Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δράμας προκαλεί δικαιολογημένο προβληματισμό σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Η προοπτική αναστολής των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένει ανοικτό ως ενδεχόμενο, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτική δήλωσή του, επισημαίνοντας σε σχετικό ερώτημα ότι «Όλα αυτά είναι στο τραπέζι, εφόσον αποδειχθεί ότι τα μέτρα που παίρνουμε τώρα δε λειτουργούν».
Χθες η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως έκανε γνωστό ότι δεν έχει εισηγήσεις για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων ωστόσο είπε ότι λόγω της έξαρσης της πανδημίας αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα και η τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ κ. Χαρά Κεφαλίδου είχε δηλώσει πριν από δυο ημέρες στα «Χ» ότι «Όταν στη Δράμα έχουμε συνεχόμενα κρούσματα και κλείνουν τμήματα και ολόκληρα σχολεία το ένα μετά το άλλο, θα ήταν μια σοφή κίνηση να σκεφτούμε και τον περιορισμό των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Να προλάβουμε τις εξελίξεις πριν να υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα. Θα το έβλεπα εξαιρετικά θετικό εάν έκλειναν και τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία στη Δράμα». Προσέθεσε επίσης ότι «Οι προτάσεις που έγιναν και από το ΚΙΝΑΛ, για μικρότερο αριθμό μαθητών στις τάξεις, για αποστάσεις μεταξύ των παιδιών, για σωστή εφαρμογή της μάσκας κλπ. είναι μέτρα που το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να έχει ακολουθήσει με πολύ μεγάλη προσήλωση. Το κυριότερο όμως (κάτι που δεν έχει γίνει) είναι ότι επιβαλλόταν να γίνονται τα γρήγορα τεστ (rapid test) τα οποία όφειλαν να είναι και προσβάσιμα σε ομάδες εργαζομένων και στους μαθητές, αλλά και επαναλαμβανόμενα, για να υπάρχει εικόνα και σωστή αποτύπωση του πώς εξελίσσεται η νόσος σε αυτές τις ομάδες που λειτουργούν έτσι κι αλλιώς με μεγάλο συγχρωτισμό. Θα έπρεπε επίσης τα τεστ αυτά να διατίθενται δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ. Δεν είναι δυνατόν οι γονείς να πληρώνουν έως και 120 ευρώ για τα τεστ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ