Παράσταση διαμαρτυρίας χθες στο νοσοκομείο

0
2951

Κώστας Δημητριάδης στα «Χ»: «Στο Νοσοκομείο της Δράμας υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και η κατάσταση είναι οριακή»

Άμεση επίταξη των δομών υγείας του ιδιωτικού τομέα και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που οριακά αντιμετωπίζει ακόμα το Νοσοκομείο Δράμας λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, απαίτησαν μεταξύ άλλων τα μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας και ο Σύλλογος Γυναικών Δράμας που πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Δράμας το πρωί της Πέμπτης.
Σε δηλώσεις του στα «Χ» ο κ. Κώστας Δημητριάδης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας, είπε ότι: «Πραγματοποιήσαμε την παράσταση διαμαρτυρίας για όλη αυτή την κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός. Στο Νοσοκομείο της Δράμας η κατάσταση είναι οριακή. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίες γιγαντώθηκαν τώρα στη διάρκεια της καραντίνας. Φαίνεται πλέον η αναγκαιότητα που υπάρχει. Στόχος της κινητοποίησης είναι να διεκδικήσουμε αυξημένα μέτρα για την προστασία και την υγεία του λαού τόσο στο Νοσοκομείο Δράμας όσο και στους χώρους δουλειάς με επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ. Τα βασικά αιτήματά μας είναι να επιταχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, χωρίς να κερδοφορούν οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε αυτόν σε τέτοιες συνθήκες, ώστε το κράτος να έχει όλα τα όπλα στα χέρια του για την καταπολέμηση της πανδημίας και όχι να διοχετεύει χρήμα στους κλινικάρχες. Αντίστοιχα, οι αυτοαπασχολούμενοι υγειονομικοί να ενταχθούν στον ενιαίο κρατικό σχεδιασμό και να γίνουν επειγόντως προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και όχι απλά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου».

Ο Σύλλογος έκανε γνωστό ότι η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας είναι οριακή. Σημείωσε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με πιο χαρακτηριστικές τις ελλείψεις σε ειδικούς παθολόγους (υπάρχουν 4 όταν απαιτούνται 11) και πνευμονολόγο. Ελλείψεις που αυξάνονται, αφού δεκάδες υγειονομικοί νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα. Το ελάχιστο υπάρχον προσωπικό δουλεύει ακατάπαυστα, φτάνοντας στα όρια του με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τους ασθενείς.
Η μετακίνηση ιατρικού προσωπικού από κλινική σε κλινική και από τα Κέντρα Υγείας προς το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει τη σοβαρή κατάσταση. Αφήνει χιλιάδες συμπολίτες μας στην περιφέρεια του Νομού χωρίς ιατρική φροντίδα.
Το νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο μίας νόσου, αφού έχουν κλείσει τα εξωτερικά και τακτικά ιατρεία, περικόπηκε το 80% των χειρουργείων, με αποτέλεσμα χιλιάδες προγραμματισμένες εξετάσεις και χειρουργεία να αναβληθούν.
Μετέτρεψαν 2 κλινικές σε κλινικές covid-19 δυναμικότητας 70 κρεβατιών, τα οποία είναι όλα γεμάτα και πλέον γίνονται μεταφορές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής.

Μέσω της κινητοποίησης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας και ο Σύλλογος Γυναικών Δράμας (μέλος της ΟΓΕ) εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον δύσκολο αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί θέτοντας συγκεκριμένα τα εξής αιτήματα:
-Επίταξη τώρα, χωρίς αποζημίωση, του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
-Να ενταχθούν οι αυτοαπασχολούμενοι υγειονομικοί σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την ιατρική φροντίδα του λαού, την κατ’ οίκον νοσηλεία, τους εμβολιασμούς κλπ.
-Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την ανάπτυξη και στελέχωση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Κάλυψη όλων των κενών σε υγειονομικό και λοιπό προσωπικό στο ΓΝ Δράμας και στα ΚΥ της περιοχής. Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
-Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν test στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, στα στρατόπεδα.
-Άδειες ειδικού σκοπού χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.
-Μέτρα πρόληψης και ελέγχου της εφαρμογής τους από το κράτος στους τόπους δουλειάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ