Κλείνει οριστικά το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Νευροκόπι

0
3136

Μιλάει στα «Χ» ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου Γιάννης Κυριακίδης

Θα κλείσει οριστικά τις επόμενες ημέρες το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Νευροκόπι, σύμφωνα με τις αποφάσεις του τραπεζικού οργανισμού. Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα θα προβεί σε κλείσιμο και άλλων καταστημάτων ανά την Ελλάδα (συνολικά 41).
Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, όπως είπε χθες ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης στα «Χ»: «Αυτό σημαίνει μεγάλη ταλαιπωρία, παρότι για αυτή την υπόθεση είχε ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Κ. Νευροκοπίου εδώ και έναν χρόνο. Ζητήσαμε έναν χρόνο παράταση για την προετοιμασία των συναλλασσόμενων με την Εθνική Τράπεζα ή ακόμη και τη μετακίνησή τους σε άλλη τράπεζα (την Πειραιώς) της οποίας κατάστημα συνεχίζει να λειτουργεί στο Νευροκόπι».
Η Εθνική Τράπεζα, πάντως, θα συνεχίσει να διατηρεί στο Κ. Νευροκόπι το ATM που διαθέτει σε κατάστημα το οποίο θα είναι στη διάθεση των συναλλασσόμενων 24 ώρες το 24ωρο. Από την πλευρά των κατοίκων της περιοχής είχαν εκφραστεί αρκετά παράπονα όταν προέκυψε αρχικά το θέμα της κατάργησης του καταστήματος το 2017, όταν και μετατράπηκε το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Νευροκόπι σε γραφείο συναλλαγών το οποίο δούλευε δυο ημέρες την εβδομάδα με σκοπό κάποια στιγμή να κλείσει.
«Ουσιαστικά το διάστημα από το 2017 μέχρι σήμερα ήταν το διάστημα της ομαλής μετάβασης των συναλλασσόμενων στην Τράπεζα Πειραιώς που θα συνεχίσει να λειτουργεί στο Νευροκόπι» εξηγεί ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Γιάννης Κυριακίδης και προσθέτει ότι αυτό επιδιώχθηκε από τις τοπικές αρχές και τελικώς έγινε. «Θεωρώ ότι η κατάσταση, σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, είναι πλέον ομαλή. Υπήρχε ένα τεράστιο χρονικό διάστημα προσαρμογής και η εξυπηρέτηση των πρώην πελατών της Εθνικής γίνεται κυρίως από το κατάστημα της Πειραιώς που συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά».
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου η προσπάθεια να μην κλείσει το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας δεν περιορίστηκε σε επίπεδο επιστολών και αλληλογραφίας υπήρξαν αρκετές συναντήσεις στο παρελθόν. Μάλιστα, στο Νευροκόπι μετέβη και ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής για τη Βόρειο Ελλάδα, ο οποίος επισκέφθηκε τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και τον Δήμαρχο Νευροκοπίου στο γραφείο του. Στις συζητήσεις που έγιναν, οι άνθρωποι της Εθνικής εξέθεσαν πως έχει η κατάσταση και ότι το κατάστημα δεν μπορεί να διατηρηθεί στο Νευροκόπι.
Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας στο Νευροκόπι (δύο στον αριθμό), αυτοί μεταφέρονται, αν δεν έχουν μεταφερθεί ήδη, στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Προσοτσάνη.

Τα 41 καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας που θα κλείσουν ανά την Ελλάδα είναι τα εξής: στην Αθήνα τα καταστήματα Αγ. Θωμά, Οδ. Σοφούλη, Περισσού, Αγ. Βαρβάρας, Μητροπόλεως, Σόλωνος, Ν. Κόσμου, Λεωφόρος Δημοκρατίας – Πειραιάς, Πικερμίου, Γλυκών Νερών, Καλυβιών Αττικής, Καματερού, Λεωφόρου Κηφισίας, Κέντρου Αμαρουσίου, Λεωφόρου Πάρνηθος – Μενιδίου, Μαραθώνα, ΟΤΕ Αμαρουσίου, Κυλλήνης, Πλατείας Ομονοίας – Πάτρα, Φηρών Νάουσας Πάρου, Σύρου (Νεώριο), Παραλίας Καλαμάτας, Διαβατών, Αμύνταιου, Βόνιτσας, Κόνιτσας, Παλαμά, Φιλιατών, Σκύδρας, Νέας Κρήνης, Φάρκαινας Χίου, Ολύμπου Κατερίνης, Οδ. Σαράντα Εκκλησιών – Ξάνθη, Οδ. Ασκληπιού Τρικάλων, Κέντρου Πόλεως Ιωαννίνων, Μαλεσίνας, Φιλιππούπολης Λάρισας, Πολίχνης, Οδ. Υψηλάντου Καρδίτσας και Νευροκοπίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ