Συνελήφθησαν 2 άτομα (σύζυγοι) για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην «Κύρωση Κώδικα Νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων»

0
190

Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στις συλλήψεις δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 73 και 68 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά την «Κύρωση Κώδικα Νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων».
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της 16-02-2023 σε αρχαιολογικό χώρο περιοχής της Δράμας, κατελήφθη ο 73χρονος να προβαίνει σε διερεύνηση του εδάφους με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικού εργαλείου, ενώ στο προαναφερόμενο σημείο βρισκόταν και η 68χρονη σύζυγός του.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν συνολικά, από την κατοχή του άντρα και την οικία τους:
-(2) ασημένια και (8) χάλκινα νομίσματα, τα οποία σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις της Νομοθεσίας που αφορά στην «Κύρωση Κώδικα Νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων » και είναι Αρχαϊκών, Κλασσικών και Ελληνιστικών χρόνων (από 6ο αιώνα π.Χ. έως και το 1ο αιώνα π.Χ.),
-(4) πρωτότυπα βιβλία, (2) φωτοαντίγραφα βιβλίων και πλήθος φωτοτυπιών, που αναφέρονταν σε αρχαία νομίσματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ