ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ 2-3…Η Δόξα την πρώτη αγωνιστική ηττήθηκε εντός έδρας από τον Καραϊσκάκη Άρτας

Το παιχνίδι δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη

0
2004
Ο Αλέξανδρος Κόντος με τον Κώστα Ανυφαντάκη

Στη συνέντευξη τύπου μίλησε ο προπονητής της ομάδας ο οποίος ήταν φανερά απογοητευμένος από το αποτέλεσμα ενώ ήταν και αισιόδοξος για την συνέχεια. Επίσης από πλευράς Δόξας μίλησε και ένας εκ των αρχηγών ο Αλέξανδρος Κόντος.

Κώστας Ανυφαντάκης:
«Να ευχηθώ σε όλους μια χρονιά με υγεία. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο που πέτυχε μια μεγάλη νίκη. Σε ότι αφορά το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν 100% εκτός ρυθμού. Ήταν ένα παιχνίδι της πρεμιέρας, μείναμε πίσω στο σκορ από μια στατική φάση. Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες μου έκαναν μια αντεπίθεση και κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Το πρόβλημα που μας βάζει αυτό το παιχνίδι είναι η κακή μας αμυντική αντίδραση. Υπήρξε μια κακή αντίδραση αμυντικά όσον αφορά τις επιθέσεις του αντιπάλου. Ο αντίπαλος προηγείται, μετά ισοφαρίζουμε και εκεί που είμαστε με αριθμητικό πλεονέκτημα και φαίνεται ότι εμείς έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη, δεχόμαστε ένα γκολ και χάνουμε το παιχνίδι. Απολογούμαστε για το αποτέλεσμα, ωστόσο, η Δόξα πρέπει να σηκώσει κεφάλι και να φανεί δυνατή. Απογοητεύσαμε τον κόσμο. Δώσαμε το 100% ωστόσο το αποτέλεσμα είναι πολύ κακό για εμάς και έτσι όπως εξελίχθηκε. Αυτό που πρέπει να κάνει αυτή η ομάδα είναι να σηκώσει κεφάλι».

Ο Καραϊσκάκης έπαιζε με δέκα παίκτες για μισό ημίχρονο και η Δόξα δεν έκανε ευκαιρίες. Τι έφταιξε;
«Στο 2-2 έχουμε δύο καλές ευκαιρίες με τον Κρητικό να κάνουμε το 3-2. Μετά δεν είχαμε υπομονή να κάνουμε περισσότερες ευκαιρίες. Πιστεύω ότι μετά το 2-2 έπρεπε εμείς να κάνουμε το 3-2».

Η ομάδα έμεινε από δυνάμεις στο τελευταίο εικοσάλεπτο;
«Εμφανέστατο ότι μετά το 2-3 πέρα από την κούραση υπήρχε το ψυχολογικό βάρος από το σκορ μέσα στην έδρα σου. Γι’ αυτό λέμε ότι πρέπει να υπάρχει αντίδραση και δυνατός χαρακτήρας. Θεωρώ ότι οι δυνάμεις έχουν να κάνουν με το πότε ξεκινήσαμε. Η ομάδα θέλει χρόνο. Σίγουρα είμαστε η Δόξα που θέλει αποτελέσματα και νίκες αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει την άποψη μου σε ότι αφορά την συγκρότηση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας».

Μέσα στη Λάρισα, την Τρίτη ομολογήσαμε ότι έχουμε επιθετικό πρόβλημα, σήμερα ομολογούμε ότι έχουμε επιθετικό πρόβλημα. Τελικά τι γίνεται;
«Πάω πάνω στην προηγούμενη τοποθέτηση μου και λέω ότι η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Είναι αλήθεια ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε και τρέχει. Μπορώ να πω κάτι άλλο; Είναι αλήθεια ότι η ομάδα χρειάζεται να αποκτήσει ταυτότητα και σε άμυνα και σε επίθεση.
Σήμερα θεωρώ ότι επιθετικά, μπορεί στο τέλος να μας εγκαταλείψαν οι δυνάμεις, να είχαμε πολλούς παίκτες διαθέσιμους στην επίθεση και θεωρώ ότι βρήκαμε πολλές λύσεις απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε στο μισό γήπεδο ασχέτως αν έπαιζε με δέκα παίκτες. Σήμερα τα γκολ, αν τα δούμε καλύτερα, δεν είναι αποτέλεσμα αμυντικής λειτουργίας».

Ζητάτε πίστωση χρόνου;
«Δεν ζητάω πίστωση χρόνου. Ξέρω ότι είμαι στη Δόξα και δεν ζητάω πίστωση χρόνου. Εγώ λέω ποια είναι η πραγματικότητα. Μια ομάδα για να αποδώσει και να αποκτήσει ταυτότητα χρειάζεται χρόνο. Μιλάμε για μια καινούργια ομάδα. Είμαστε στη Δόξα που είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά εμένα αυτή είναι η άποψη μου. Πιστεύω στους παίκτες μας, πιστεύω ότι έχουν και ικανότητα και διάθεση για διάκριση και θέλω να τους προστατέψω κιόλας αναλαμβάνοντας και εγώ την ευθύνη. Πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα είναι διαφορετική η εικόνα μας».

Σε κάποια σημεία του αγώνα η ομάδα έμοιαζε κομμένη στις γραμμές της, πιστεύετε ότι έφταιγε η κούραση;
«Η κούραση είναι ένα σημείο. Ρισκάραμε πάρα πολύ. Μείναμε με επτά παίκτες μπροστά και ένα χαφ καθαρό. Πήγαμε για να γυρίσουμε το παιχνίδι, αυτό μας δημιούργησε μια έλλειψη ισορροπίας. Αυτό προσπαθήσαμε να το καλύψουμε με την είσοδο του Παρασκευά στο παιχνίδι. Εκεί δυστυχώς τρώμε ένα πολύ εύκολο γκολ».

Για την αλλαγή του Πλέγα;
Εκεί ρισκάραμε επιθετικά, αφήσαμε ένα παίκτη στο κέντρο και φέραμε τον Κόντο σε θέση οργανωτή, γιατί θέλαμε τη μπάλα να πάει στα δύο φορ, το Ρόβα και τον Ιωαννίδη. Και νομίζω ότι αυτό λειτούργησε επιθετικά. Δεν λειτούργησε στην ισορροπία μας όταν χάσαμε την μπάλα».

Ακολουθεί η Καλαμαριά…
«Εδώ πρέπει να σηκώσεις κεφάλι και βγάλεις αντίδραση. Να πας και να κάνεις αυτό που πρέπει. Να δώσεις το 100%, να ελέγξεις το παιχνίδι, να σταματήσεις να κάνεις αυτά τα λάθη που κοστίζουν παιχνίδια και να πας για τη νίκη. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στη Δόξα. Υπάρχει μόνο η νίκη, μόνο αυτό σου δίνει κάτι».

Αλέξης Κόντος (Ποδοσφαιριστής Δόξας Δράμας)
«Θέλαμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα μπροστά στο γήπεδό μας και μπροστά στον κόσμο μας. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε χωρίς πάντως να λείψει η προσπάθεια. Δείξαμε τον ενθουσιασμό μας, βγάλαμε αντίδραση αλλά δυστυχώς με τον ενθουσιασμό χάσαμε την ισορροπία μας. Δεχτήκαμε κάποια γκολ τα οποία δεν έπρεπε να τα δεχτούμε. Έπρεπε να διαχειριστούμε το σκορ όταν το φέραμε στα μέτρα μας και την υπεραριθμία που είχαμε. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά λόγια, θα σκύψουμε το κεφάλι να διορθώσουμε τα λάθη μαζί με τον προπονητή. Συγνώμη που πικράναμε τον κόσμο μας, από εδώ και πέρα μόνο δουλειά».

Απόστολος Χαραλαμπίδης (Προπονητής Καραϊσκάκη Άρτας):

Ο Προπονητής της ομάδας Καραϊσκάκης Άρτας Απόστολος Χαραλαμπίδης (δεξιά)με τον ποδοσφαιριστή Νίκο Ψιάνο (αριστερά)

«Ακόμη μια φορά είμαι στη Δράμα. Όταν έρχομαι εδώ αισθάνομαι μέσα μου πράγματα καλά, αναμνήσεις από τη σούπερ λιγκ, μια μεγάλη κατηγορία με τη φανέλα της Δόξας. Είναι μια καινούργια κατηγορία φέτος, ένα καινούργιο πρωτάθλημα, εύχομαι να πάνε όλα καλά και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Να δούμε καλό ποδόσφαιρο, να έχουμε υγεία και να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο.
Σε ότι αφορά το παιχνίδι πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια. Είχαμε αυτοσυγκέντρωση, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα, ιδρώσαμε πάρα πολύ και κατά διαστήματα παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Δείξαμε τις δυνάμεις μας, ειδικά όταν μείναμε με δέκα παίκτες καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι και πήραμε τη νίκη. Τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια. Ξέρω τις δυνατότητες της ομάδας μου. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και πιστεύω ότι συνεχίζοντας την ανάλογη δουλειά θα έχουμε και ανάλογη συνέχεια.
Η Δόξα είναι μεγάλη ομάδα, της εύχομαι τα καλύτερα γιατί σαν ομάδα τα αξίζει.
-Το μόνο που φοβήθηκα στη διάρκεια του παιχνιδιού είναι η τύχη και τα παιχνίδια της. Ξέρω την ομάδα μου και τις δυνατότητες της και δεν φοβήθηκα τίποτε άλλο.
-Αυτό που έκανε τη διαφορά και μας έδωσε τη νίκη ήταν ότι είχαμε καλύτερα πατήματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήμασταν καλύτερα διαβασμένοι. Είχαμε περισσότερες δυνάμεις και αυτό φάνηκε όταν μείναμε με δέκα παίκτες που βγήκαμε μπροστά και πετύχαμε το γκολ της νίκης. Ενώ είχαμε και μια – δύο ευκαιρίες να κάνουμε και μεγαλύτερο σκορ.
Είχαμε περισσότερες δυνάμεις, ήμασταν πιο καλά, ήξερα ότι ακόμη και με δέκα παίκτες θα το παίρναμε το παιχνίδι, γιατί όπως σας είπα και πριν ξέρω τι δουλειά κάναμε από την προετοιμασία και μέχρι τώρα.
Ξέρω ότι η Δόξα ξεκίνησε με πολλά προβλήματα, παρότι χρονικά ξεκινήσαμε μαζί. Δεν ξέρω πολλά πράγματα για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στην ομάδα. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, οργανωτικό, διοικητικό, δεν ξέρω τι ακριβώς είναι όμως εύχομαι να το ξεπεράσει άμεσα και να βρει το δρόμο της.
-Στόχος σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι το πρωτάθλημα, ωστόσο θέλουμε παίζοντας όσο γίνεται πιο καλή μπάλα να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
-Στον Καραΐσκάκη υπάρχει διοικητική ηρεμία όπου κάνεις τη δουλειά σου και το αποτέλεσμα φαίνεται. Είναι δύσκολα όταν δουλεύεις και ξαφνικά η ομάδα σταματάει να λειτουργεί, οπότε χάνεται η δουλειά και αναρωτιέσαι και λες «τι γίνεται»… Οι άνθρωποι στην Άρτα αγαπάνε το ποδόσφαιρο, σε αφήνουν να δουλέψεις απερίσπαστα και έτσι γίνεται αποτέλεσμα. Πέρσι είχαμε έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο, μαζέψαμε 265 βαθμούς και ελπίζω αυτή η καλή δουλειά να έχει και συνέχεια».

Νίκος Ψιάνος (Ποδοσφαιριστής Καραϊσκάκη Άρτας):
«Είχαμε ένα άτυχο αποτέλεσμα στο κύπελλο και αυτό μας πείσμωσε πολύ. Θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη. Η Δόξα δεν είναι ακόμη έτοιμη αλλά ούτε και εμείς. Η ομάδα θα ανέβει πολύ. Απλά δουλέψαμε πάρα πολύ και στο προηγούμενο παιχνίδι δεν μας βγήκε η δουλειά που κάναμε. Σήμερα κατά μεγάλα διαστήματα έβγαινε και αυτό φαινόταν μέσα στο παιχνίδι. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και θα μαζέψουμε πολλούς βαθμούς. Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες και στην ομάδα της Δόξας να λυθούν τα προβλήματα και να είναι όσο το δυνατόν πιο καλή στο πρωτάθλημα.
-Πιστεύω ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο γεγονός ότι εμείς το θέλαμε πιο πολύ. Αυτό φάνηκε από την αρχή, στις προσωπικές μονομαχίες, στις πολλές μας μεταβιβάσεις και στις επιθέσεις που βγάζαμε. Είχαμε κάποια διαστήματα που δεν ήμασταν καλοί, έγιναν κάποια λάθη αλλά το πάθος και η θέληση ήταν αυτά που μας έδωσαν τη νίκη στο τέλος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ