Περίπου 1.000.000 ευρώ στο πλαίσιο του ΒΑΑ για την υπογειοποίηση του ηλεκτροφωτισμού

Ορίζοντας ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων το 2021 ή το 2022 λέει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Καψιμάλης

0
1639

Πίστωση περίπου 1.000.000 ευρώ θα διατεθεί μέσω του Δήμου Δράμας για το σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα για το έργο “Υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού” όπως εξήγησε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψιμάλης.

Οι πρώτες παρεμβάσεις στο πλαίσιο της υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού έχουν γίνει ήδη από τις αρχές του έτους με την τοποθέτηση των μεγάλων κυτίων της ΔΕΗ γύρω και δίπλα στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας. Η αισθητική των νέων κατασκευών ίσως να μην συνάδει απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής ωστόσο, η λειτουργία τους είναι απαραίτητη για την υπογειοποίηση του δικτύου.
Ταυτόχρονα η ΔΕΗ έχει προχωρήσει από τις αρχές του καλοκαιριού και σε εκτενή έργα ανασκαφών επι της οδού Πατριάρχου Διονυσίου αλλά και επί της οδού Εθνικής Αμύνης κυρίως γύρω από τον Δημοτικό Κήπο. Τα έργα υπογειοποίησης του δικτύου που γίνονται στο πλαίσιο του ΒΑΑ θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν παράλληλα με τις υπόλοιπες εργασίες είχε τονίσει σε προηγούμενες δηλώσεις του στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής των τοπικών υπηρεσιών της ΔΕΗ κ. Νίκος Σέγκος.
Το σύνολο των έργων που αφορούν τις παρεμβάσεις της ΔΕΗ θα διαρκέσουν ένα περίπου χρόνο. Ο κορμός των έργων της ΔΕΔΔΗΕ αφορά την οδό 19ης Μαΐου περίπου από την οδό Ειρήνης μέχρι και την Δημόσια Βιβλιοθήκη. Η υπογειοποίηση της μέσης τάσης υπήρχε αλλά θα πρέπει να υλοποιηθούν και τα έργα της χαμηλής τάσης.
Ήδη είναι σε εξέλιξη και τα έργα ύδρευσης που εκτελούνται στο πλαίσιο του ΒΑΑ επί της 19ης Μαΐου και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Οκτωβρίου. Τα έργα αποχέτευσης στο πλαίσιο του ΒΑΑ και επί της οδού 19ης Μαΐου έχουν ήδη τελειώσει.
Το έργο του ΒΑΑ (Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης) Δράμας αποτελείται από δεκαέξι (16) έργα με προϋπολογισμό 8,4 εκ. ευρώ, χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ και συμμετέχουν στο εταιρικό σχήμα πέντε (5) εταίροι: Δήμος Δράμας (Αστική Αρχή), Αναπτυξιακή Δράμας, Ένωση Κυριών, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ – πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ) και το Επιμελητήριο Δράμας.Η σημασία του είναι καθοριστική για την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της Δράμας που κατά γενική ομολογία θεωρείται όχι μόνο αισθητικά αλλά και λειτουργικά υποβαθμισμένο σε σχέση με άλλες περιοχές.
Το έργο των συνολικών παρεμβάσεων του ΒΑΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021 ή εντός του 2022 εκτός απροόπτου, τόνισε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου της Δράμας κ. Γιάννης Καψιμάλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ