Συνέντευξη με τον προπονητή της Προσοτσάνης Φώτη Χατζηκυριάκου

0
2231

Μετά από περίπου δεκαπέντε χρόνια ο Φώτης Χατζηκυαριάκου επέστρεψε στην Προσοτσάνη αυτή την φόρα από το πόστο του προπονητή.
Ο νέος τεχνικός της ομάδας τα τελευταία χρόνια κάνει επιτυχημένες χρονιές με αποκορύφωμα την σεζόν 2017 – 2018 που κατέκτησε το πρωτάθλημα με το Καλαμπάκι.
Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ, μιλάει για τους στόχους της νέας χρονιάς στην Προσοτσάνη, για τον προκάτοχο του Γιώργο Λάλα και για την αποκάλυψη της ομάδας την φετινή χρονιά τον Μίλτο Πετρόπουλο.

Πώς βλέπεις την φετινή χρονιά της Προσοτσάνης;
Η φετινή χρονιά βρίσκει την Προσοτσάνη σε ένα μεταβατικό στάδιο και αυτό έχει να κάνει με την αλλαγή στην τεχνική καθοδήγηση. Όταν διαδέχεσαι έναν προπονητή, ο οποίος είναι για αρκετό χρονικό διάστημα σε μια ομάδα έχει περάσει την δική του φιλοσοφία και επειδή ο καθένας μας είναι διαφορετικός με διαφορετικό νου, πλέον πρέπει οι ποδοσφαιριστές να ακολουθήσουν την δική μου θεώρηση για το ποδόσφαιρο μέσα από ένα συγκεκριμένο απουσιολόγιο θα πρέπει να βρούμε τους αυτοματισμούς που εγώ επιθυμώ. Αυτό απαιτεί χρόνο μέσα από μια διαδικασία επανάληψης, η οποία θα μας οδηγήσει σε ρουτίνες επιθετικής ανάπτυξης, αλλά και αμυντικής λειτουργίας.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας την φετινή χρονιά;
Οι στόχοι είναι πρωταγωνιστικοί, όπως έχει συνηθίσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω, ότι πέρα από τους βαθμολογικούς στόχους που θέτουμε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, εγώ από την μεριά μου και ως Προσοτσάνη γενικότερα θα επιδιώξουμε να αναδείξουμε το ταλέντο των νεαρών τόσο για να ενταχθούν στην ομάδα μας, όσο και να πετύχουν κάτι περισσότερο. Επιπλέον εκείνο που αξίζει περισσότερο είναι να αποπνέει υγεία το ποδοσφαιρικό τμήμα και να είναι ευχαριστημένοι τόσο οι ποδοσφαιριστές, αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται με την ομάδα.

Στις πρώτες 3 αγωνιστικές όσο και στα φιλικά ο ποδοσφαιριστής που έχει ξεχωρίσει είναι ο Μίλτος Πετρόπουλος. Πες μας δυο λόγια για αυτόν τον ποδοσφαιριστή
Ο Μίλτος είναι παιδί ακόμα και πρέπει να τον προσέξουμε τόσο εμείς που είμαστε δίπλα του όσο και εσείς που γράφεται για αυτόν. Έχει πολύ δρόμο μπροστά του, γεμάτο δυσκολίες και για να πετύχει στο ποδόσφαιρο πρέπει να παραμείνει ταπεινός και να γυμνάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του εκάστοτε προπονητή του. Το σίγουρο είναι ότι έχει χάρισμα, το οποίο είναι ένα σημαντικό εφόδιο στην προσπάθεια του να πετύχει.

Για περίπου ένα μήνα δεν θα έχεις στη διάθεσή σου τον αμυντικό της ομάδας τον Πατένταλη. Πιστεύεις αυτό θα στοιχίσει στην ομάδα; Επίσης η διακοπή του πρωταθλήματος βοηθάει στο να παρουσιαστεί η ομάδα πιο έτοιμη;
Ο Στέλιος αποτελεί σημαντική μονάδα για την ομάδα μας, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Σίγουρα η απουσία του από το παιχνίδι με τα Κυργια, αλλά και σε αυτό που ακολουθεί είναι σημαντική, όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και σε ψυχολογική ώθηση που δίνει στην ομάδα. Παρόλα αυτά όμως στην ομάδα υπάρχουν αρκετά αξιόλογα παιδιά και όποιος κληθεί να τον αντικαταστήσει πιστεύω θα τα καταφέρει.

Είσαι ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας στις πρώτες 3 αγωνιστικές;
Την αγωνιστική παρουσία της ομάδας τις πρώτες αγωνιστικές την κρίνω ικανοποιητική κατά γενική ομολογία, αλλά και βάση ευκαιριών, επιθετικότητας, και ομάδας που ζητάει να κερδίσει το παιχνίδι. Πιστεύω, πως και στα 3 ματς δικαιούμασταν κάτι περισσότερο. Άποψη μου είναι πως η ομάδα και στα 3 παιχνίδια πήρε το λιγότερο που θα μπορούσε να πάρει. Δεν ανησυχώ, τα παιδιά έχουν διάθεση, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις με συνέπεια στον μέλλον να πετύχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε.

Δημήτρης Μπουτζέκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ