Συνέντευξη τύπου Ε.Π.Σ.Δ. για τον τελικό της 4ης Ιουνίου που φέρει τον τίτλο: «Γεώργιος Κοσσυφίδης»

0
871
Από αριστερά εικονίζονται: Δημήτρης Μαρκόπουλος (αρχηγός της Δόξας Βώλακα), Χρήστος Αθανασιάδης (προπονητής της Δόξας Βώλακα), Αντώνης Δερμεντζής (πρόεδρος της Δόξας Βώλακα), Δημήτρης Τσορούμογλου (μέλος της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Δ.), Γιώργος Τόλιος (Α’ αντιπρόεδρος Ε.Π.Σ.Δ.), Ζαχαρίας Μιχαηλίδης (μέλος του Δ.Σ. της Α.Ε. Καλαμπακίου), Λάζαρος Μουρατίδης (προπονητής της Α.Ε. Καλαμπακίου) και Γιώργος Κλόγκερι (αρχηγός της Α.Ε. Καλαμπακίου).

Ευχή όλων να κερδίσει το δραμινό ποδόσφαιρο


Πραγματοποιήθηκε, αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο «ΕΠΑΥΛΙΣ», η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Ε.Π.Σ. Δράμας ενόψει του τελικού κυπέλλου, που θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο στις 17:30’, στο γήπεδο της Δόξας Δράμας.
Στη συνέντευξη, από πλευράς Ε.Π.Σ.Δ. μίλησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος Γιώργος Τόλιος, το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων-Κυπέλλου Δημήτρης Τσορούμογλου, ενώ τους δύο φιναλίστ εκπροσώπησαν οι δύο προπονητές (Λάζαρος Μουρατίδης – Α.Ε. Καλαμπακίου, και Χρήστος Αθανασιάδης – Δόξα Βώλακα), ένας παράγοντας από κάθε ομάδα (Ζαχαρίας Μιχαηλίδης – μέλος του Δ.Σ. της Α.Ε. Καλαμπακίου, και Αντώνης Δερμεντζής – Πρόεδρος Δόξα Βώλακα) και οι δύο αρχηγοί των ομάδων (Γιώργος Κλόγκερι – Α.Ε. Καλαμπακίου, και Δημήτρης Μαρκόπουλος – Δόξα Βώλακα).
Το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ήταν κάτι παραπάνω από άριστο και οι φιλοφρονήσεις μεταξύ των ομιλητών συνεχείς.

Αρχικά το λόγο πήρε ο κ. Τόλιος, ο οποίος είπε τα εξής:
«Καλωσορίζουμε σήμερα τις δύο ομάδες που θα παίξουν στον τελικό του Σάββατου. Α.Ε. Καλαμπακίου και Δόξα Βώλακα κοσμούν το ποδόσφαιρο της Δράμας και έφτασαν πανάξια σε αυτόν. Φέτος ο τελικός του κυπέλλου φέρει την ονομασία «Γεώργιος Κοσσυφίδης», στη μνήμη του καλού φίλου και συνεργάτη Γιώργου Κοσσυφίδη που έφυγε τόσο άδικα και τόσο γρήγορα από κοντά μας. Ο Γιώργος ήταν μέλος της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Δ. και επί σειρά ετών «εργάτης» του Πανδραμαϊκού και γενικά του δραμινού ποδοσφαίρου. Ελπίζουμε ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να ευχαριστηθεί έναν τελικό αντάξιο της δυναμικότητας των δύο συλλόγων».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων – Κυπέλλου Δημήτρης Τσορούμογλου:
«Ελπίζω και θέλω να γίνει ένας τελικός αντάξιος των δύο ομάδων οι οποίες θα παίξουν για την ιστορία τους και για τα χωριά που εκπροσωπούν. Έφτασαν δίκαια στον τελικό, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και το Σάββατο θέλουμε να δούμε θέαμα που θα διαφημίσει το ποδόσφαιρο της Δράμας. Καλούμε τον κόσμο του νομού μας και τους φιλάθλους των δύο ομάδων να παραβρεθούν στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου μας. Είναι κάτι που έλειπε από όλους μας εδώ και δύο χρόνια».

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος των «τυπικά γηπεδούχων» και μέλος του Δ.Σ. της Α.Ε. Καλαμπακίου, Ζαχαρίας Μιχαηλίδης:
«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στον τελικό του κυπέλλου της περιόδου 2021-2022, μετά από δύο χρόνια ουσιαστικής απραξίας, χωρίς κόσμο στους αγώνες. Τόσο εμείς όσο και ο αντίπαλός μας είμαστε ομάδες που έχουν διάθεση για διάκριση, με καλούς παίκτες. Μπορούσαμε, υπό άλλες συνθήκες, να διεκδικήσουμε και το πρωτάθλημα».

Τη Δόξα Βώλακα εκπροσώπησε ο πρόεδρός της, Αντώνης Δερμεντζής, ο οποίος τόνισε:
«Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα γίνει ένα πολύ καλό ματς. Η Δόξα Βώλακα βρίσκεται στον τελικό του κυπέλλου για τρίτη φορά μέσα στα τελευταία έξι χρόνια. Δύο φορές ατυχήσαμε. Φέτος φτάσαμε αήττητοι στον τελικό, αποκλείοντας ομάδες όπως ο Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου, ο Πανδραμαϊκός και η Α.Ε. Αμπελοκήπων. Καλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και είμαστε σίγουροι ότι θα δει καλό ποδόσφαιρο».

Προπονητής της Α.Ε. Καλαμπακίου είναι και φέτος ο Λάζαρος Μουρατίδης, ο οποίος δήλωσε:
«Είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε στον τελικό. Ήταν ένας από τους φετινούς μας στόχους. Ο τελικός του κυπέλλου αποτελεί πάντα μία γιορτή για το ποδόσφαιρο και έτσι πρέπει να το δούμε. Χαιρόμαστε που ο αντίπαλός μας είναι δυνατός, ποιοτικός και παίζει μπάλα. Ελπίζω ο κόσμος που θα έρθει να ευχαριστηθεί το ματς και όλοι οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνισθούν να φύγουν υγιείς από τον αγωνιστικό χώρο».

Κάλεσμα στον κόσμο απεύθυνε και ο προπονητής της Δόξας Βώλακα, Χρήστος Αθανασιάδης, παίρνοντας τον λόγο:
«Ευχαριστούμε την Ε.Π.Σ. Δράμας για την υποδοχή. Είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε στον τελικό. Καλώ τον κόσμο να έρθει στον αγώνα. Η Α.Ε. Καλαμπακίου είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι το παιχνίδι θα γίνει σε αθλητικά πλαίσια. Καλή επιτυχία στον αντίπαλό μας. Να κερδίσει ο καλύτερος».

Τους δύο προπονητές διαδέχθηκαν οι δύο αρχηγοί. Πρώτος μίλησε ο αρχηγός της Α.Ε. Καλαμπακίου, Γιώργος Κλόγκερι:
«Είμαι πολύ χαρούμενος, όπως και οι συμπαίκτες μου, που θα παίξουμε σε έναν τελικό με τόσο πολύ κόσμο και σε ένα τέτοιο γήπεδο. Είναι γιορτή του ποδοσφαίρου το κύπελλο. Μακάρι να προσφέρουμε το θέαμα που αρμόζει σε έναν τελικό».

Την εκδήλωση έκλεισε ο αρχηγός της Δόξας Βώλακα, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος τόνισε:
«Βρισκόμαστε για τρίτη φορά σε τελικό κυπέλλου και ελπίζω ότι αυτή τη φορά θα πανηγυρίσουμε τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου. Η Α.Ε. Καλαμπακίου είναι ισάξιος αντίπαλος. Ελπίζω να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να δει ωραίο θέαμα».

 

Για να φτάσουν στον αυριανό τελικό, οι δύο αντίπαλοι είχαν την ακόλουθη πορεία:
Η Α.Ε. Καλαμπακίου, στην α’ φάση συμμετείχε στον 3ο όμιλο μαζί με τις ομάδες: Άρης Καλαμώνα, Μέγας Αλεξ. Ξηροποτάμου, Μέγας Αλεξ. Γραμμένης και Ακρίτας Ν. Κρώμνης, τερματίζοντας στην πρώτη θέση με 12 βαθμούς και 4 νίκες σε ισάριθμα ματς. Στη β’ φάση απέκλεισε την Α.Ε. Κ. Βρύσης σε ματς νοκ-άουτ που διεξήχθη μέσα στην έδρα της αντιπάλου του, κερδίζοντας με σκορ 1-4. Στην 3η φάση, πάλι σε ματς νοκ-άουτ, αυτή τη φορά μέσα στην έδρα του, επικράτησε της Δόξας Πετρούσας με σκορ 4-1. Στον ημιτελικό, σε διπλούς αγώνες, απέκλεισε με το «εκτός έδρας γκολ» τον Μέγα Αλέξανδρο Αγ. Αθανασίου με σκορ 1-1 εντός έδρας και 2-2 εκτός έδρας στην παράταση (1-1 κ.α.).
Η Δόξα Βώλακα, στην α’ φάση συμμετείχε στον πρώτο όμιλο μαζί με τις ομάδες: Μακεδονικός Αλιστράτης, Άρης Φωτολίβους, ΠΑΟΚ Προαστείου και Δόξα Μικρόπολης, τερματίζοντας στην πρώτη θέση με 12 βαθμούς και 4 νίκες σε ισάριθμα ματς. Στη β’ φάση απέκλεισε τον Μέγα Αλεξ. Ξηροποτάμου, επικρατώντας εντός έδρας με σκορ 3-0. Στην 3η φάση, πάλι εντός έδρας, αφήνει εκτός τον Πανδραμαϊκό με σκορ 2-1. Στον ημιτελικό, σε διπλούς αγώνες αφήνει εκτός της Α.Ε. Αμπελοκήπων, επικρατώντας εντός έδρας με σκορ 4-2 και εκτός έδρας με σκορ 0-2.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ