Αγώνας δρόμου με συμμετοχή μπαμπάδων και παιδιών στις 19 Ιουνίου στη Δράμα

0
1275

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα


 

Η διοργάνωση της εκδήλωσης που θα γίνει στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα στις 19 Ιουνίου 2022, από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας, σε συνεργασία με την Ένωση Κυριών Δράμας και το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας, θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στις 20.00 μ.μ., θα διεξαχθεί λαϊκός δρομικός αγώνας 1ος χλμ επί της Χελμού – Διοικητηρίου με την συμμετοχή μπαμπά και παιδιού. Ο αγώνας φέρει την ονομασία «Με τον μπαμπά». Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι μπροστά στο άγαλμα της Νίκης, στην οποία θα τοποθετηθεί μία αψίδα με μπαλόνια, κόκκινο χαλί και κορδέλα. Στο πλαίσιο του αγώνα, θα κλειστεί η οδός Χελμού ως το ύψος όπου είναι το παρκάκι τετραπόδων και η επιστροφή θα συνεχιστεί από την οδό Διοικητηρίου.
Θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μπαμπάδες με τα παιδιά τους, με τον τρόπο που αυτοί επιθυμούν, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και την αθλητική ικανότητα του πατέρα (περπατώντας, τρέχοντας, με καρότσια, με ποδήλατα, με αμαξίδια). Θα υπάρχει γραμματεία και κατά την εγγραφή τους θα τοποθετείται αυτοκόλλητο συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες στο τέλος της διαδρομής θα παίρνουν επαίνους (οι μπαμπάδες) και μετάλλια (τα παιδιά). Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από την φιλαρμονική του Πολιτιστικού Οργανισμού-ΦΤΜΜ Δήμου Δράμας και με μουσικό συγκρότημα της πόλης μας.
Μάλιστα, θα γίνει πρόταση στον Δραμινό αθλητή Κωνσταντίνο Δουβαλίδη να κηρύξει την έναρξη του αγώνα, ενώ η EUROPE DIRECT θα προσφέρει δώρα στα παιδιά.
Στις 5 Ιουλίου του 1908 γιορτάστηκε για πρώτη φορά με επίσημο τρόπο στην δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ η “Γιορτή του Πατέρα” ενώ στη χώρα μας η γιορτή καθιερώθηκε από τους διαζευγμένους πατεράδες μέσω του Συλλόγου για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.) από τον ιδρυτή της Νίκο Σπιτάλα, λόγω της απαξίωσης του πατέρα από τη δικαιοσύνη, στα διαζύγια.
Πρόκειται για μια γιορτή που θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει ως σκοπό να καταδείξει τον ισάξιο ρόλο του πατέρα στην οικογένεια και αυτό προέκυψε μάλλον ως ανάγκη αφού στην σύγχρονη εποχή, οι πατεράδες, όχι σπάνια, περνούν σε δεύτερη μοίρα, σε σύγκριση με τη σημασία της μητέρας στην οικογένεια, ίσως και γιατί ο τρόπος επικοινωνίας τους με τα παιδιά είναι πολλές φορές διαφορετικός. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να παρατηρήσει κανείς ότι η “Γιορτή του Πατέρα” δεν αφορά μόνο τα παιδιά που έχουν την τύχη να έχουν κοντά τον πατέρα τους αλλά και όλα τα παιδιά που τον κρατούν πάντα στην μνήμη τους ανεξάρτητα αν δεν βρίσκεται κοντά τους ή έχει φύγει από τη ζωή…
Σε κάθε περίπτωση η πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας, με την εκδήλωση που θα γίνει στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα είναι αξιέπαινη και είναι σίγουρο ότι θα αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ