Συνεργασία Δ. Νευροκοπίου με ΔΕΥΑΔ για τα φαινόμενα ξηρασίας στον Βώλακα

Στόχος να εκλείψουν τα φαινόμενα έλλειψης πόσιμου νερού την θερινή περίοδο

0
2115

Να προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΥΑΔ του Δήμου Δράμας αποφάσισε ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου, προκειμένου να υλοποιηθεί του έργο «Έργα υποδομής (ύδρευσης – αποχέτευσης) στην κοινότητα Βώλακα του Δήμου Κ. Νευροκοπίου» και με στόχο να πάψει να υφίσταται το πρόβλημα έλλειψης πόσιμου νερού στον Βώλακα όπως αυτό που παρατηρήθηκε πέρσι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Το θέμα εισηγήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Τσεπνίδης, ο οποίος είπε ότι προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που αφορούν την ύδρευση στην κοινότητα Βώλακα, έχοντας μάλιστα την περσινή εμπειρία της έλλειψης πόσιμου νερού κατά την θερινή περίοδο, ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει σε έργα υποδομής για να εξασφαλίσει ότι δεν θα δημιουργηθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον σε περιόδους ξηρασίας.
Όπως είπε “έγιναν επαφές με την ΔΕΤΑΔ έτσι ώστε να συμβάλει με το εξειδικευμένο προσωπικό της, στην μελέτη, δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου «Έργα υποδομής (ύδρευσης-αποχέτευσης) Βώλακα Δήμου Κ. Νευροκοπίου». Το έργο θα περιλαμβάνει την καλλιέργεια πηγής στην θέση «Τουλουμπαρ» όπου βρίσκονται οι βασικές πηγές υδροδότησης του οικισμού του Βώλακα (περιοχή Λιβαδερού) και η σύνδεση της στο υφιστάμενο δίκτυο έτσι ώστε να αυξηθεί η διαθέσιμη ποσότητα πόσιμου ύδατος στις περιόδους ξηρασίας και υψηλής ζήτησης, καθώς και η κατασκευή των απαραίτητων υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης σε οδό του οικισμού και υπάρχει πρόβλεψη για αξιοποίηση των οικοπέδων της περιοχής όπου θα κατασκευαστεί ασφαλτοστρωμένη οδός, πεζοδρόμια, αστικός φωτισμός κ.α.
Το έργο ασφαλτόστρωσης κατασκευής πεζοδρομίων και αστικού φωτισμού θα συμβάλει στην βελτίωση της κυκλοφοριακής λειτουργίας του οικισμού τις περιόδους υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου κατά την περίοδο λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού, αλλά και κατά την περίοδο των χιονοπτώσεων λόγω των στενών δρόμων του οικισμού και της δυσκολίας διάνοιξης από τα εκχιονιστικά μηχανήματα πλατιών τμημάτων των οδών κατά την περίοδο αυτή. Επίσης το έργο αυτό θα συμπεριλαμβάνει την κατασκευή πλακοσκεπής στην έξοδο του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης του οικισμού στην περιοχή Νιστακ, για την απομάκρυνση των λυμάτων από τον οικισμό και την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας και την σύνδεση νεοαναγειρόμενων οικιών του οικισμού με το δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού, στην περιοχή ανατολικά του αθλητικού κέντρου Βώλακα”.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου απευθύνθηκε αρχικά στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, που αποτελεί την μοναδική τεχνική υπηρεσία του κεντρικού Δημόσιου τομέα του Νομού, η οποία απάντησε με έγγραφο της ότι αδυνατεί να προχωρήσει σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης για το εν λόγω έργο, γιατί το υπάρχον επιστημονικό προσωπικό είναι ελάχιστο και ήδη επιφορτισμένο με πολλά έργα.
Ομοίως επιβαρυμένη φαίνεται να είναι και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
To έργο για το οποίο ο συνολικός προϋπολογισμός της προγραμματικής σύμβασης θα προκύψει έπειτα από την σύνταξη της οριστικής μελέτης, θα χρηματοδοτηθεί από τακτικά έσοδα και ιδίους πόρους του Δήμου Κ. Νευροκοπίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ