Συνεργασία της ΔΟΞΑ 2016 με την Ιταλική Ακαδημία TOR TRE TRESTE SALONICO

0
2071

Η Γυναικεία Ποδοσφαιρική Ακαδημία της ΔΟΞΑΣ 2016, όπως ήδη έχουν ανακοινώσει τα «Χ», βρίσκεται στην ευχάριστη διάθεση να εγκαινιάζει φέτος τη συνεργασία με την Ιταλική Ακαδημία –TOR TRE TRESTE SALONICO- που βρίσκεται στην Ελλάδα.
Ποια είναι η Ακαδημία TOR TRE TRESTE SALONICO και η συνεργασία που έχουν συμφωνήσει με την ΔΟΞΑ 2016;
Ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Βαλάντης Σπανίδης μας παρουσιάζει με λίγα λόγια την Ακαδημία. Ο Βαλάντης Σπανίδης είναι από το 2016 υπεύθυνος στην Ελλάδα και την Κύπρο για την TOR TRE TESTE για τις ηλικίες έως 16 ετών ενώ από φέτος είναι και επίσημος συνεργάτης για σκαουτινγκ για ηλικίες πάνω από 16 ετών.

Β. Σπανίδης: «Η Ιταλική Ακαδημία TOR TRE TESTE έχει έδρα τη Ρώμη και ιδρύθηκε το 1976. Πρόεδροι έχουν διατελέσει ο Alessio di Bisceglia και ο Fabio Liverani. Ο Alessio di Bisceglia είναι γιος του ιδρυτή της ακαδημίας και ο Fabio Liverani είναι πρόεδρος εδώ και τρία χρόνια βάζοντας ένα μεγάλο ποσό για να πάρει ένα ποσοστό στην ακαδημία, ενώ παράλληλα είναι ο σημερινός προπονητής της Lecce.
Καθημερινότητα αποτελεί πλέον για την Ακαδημία στη Ρώμη η μεταγραφή αθλητών από 12 έως 17 ετών σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και η πρόσκληση αθλητών στην Εθνική Ιταλίας. Ο σύλλογος στη Ρώμη έχει επίσημη συνεργασία με τη JUVENTUS, αλλά και τη ROMA και τη LΑΖΙΟ. Οι εγκαταστάσεις είναι από τις μεγαλύτερες για ερασιτεχνικό σύλλογο στη Ρώμη με 8 γήπεδα διαφορετικών διαστάσεων, πισίνα, γυμναστήρια, ιατρικά κέντρα, γραφεία κ.τ.λ. Κάθε χρόνο την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων η Ακαδημία στη Ρώμη διοργανώνει ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά στη χώρα με σκοπό το σκαουτινγκ αλλά και την ανταλλαγή απόψεων για το ποδόσφαιρο.H συνεργασία μας με τους Ιταλούς ξεκινάει το 2014 οι οποίοι ήρθαν εδώ στην Ελλάδα και διοργανώσαμε camp επιλογής αθλητών. Τους Ιταλούς τους γνωρίσαμε το 2012 ενώ η επίσημη συνεργασία μας ξεκινάει το 2014. Επίσης σημαντικός συνεργάτης μας σε όλο αυτό εγχείρημα και χωρίς αυτόν δεν θα γινόταν όλη αυτή η προσπάθεια είναι ο κύριος Gianni Petrocchi.
Έχουμε καταφέρει να στείλουμε 4 αθλητές στη Ρώμη από Θεσσαλονίκη για να σπουδάσουν και να παίξουν ποδόσφαιρο εκεί. Ο σύλλογος έχει έδρα στο Φοίνικα στην Καλαμάρια Θεσσαλονίκης και έχουμε συνεργασία με τον Βόλο, την Αθήνα, την Κέρκυρα, τα Χανιά, τη Δράμα και την Κύπρο.
Τι σημαίνει συνεργασία με έναν σύλλογο; Καταρχάς είναι δωρεάν!
Προσπαθούμε να οργανώσουμε τον σύλλογο, ξεκινάμε από τη διοίκηση και τους προπονητές μέχρι και τους γονείς με ομιλίες, εσωτερικό κανονισμούς κ.τ.λ. Δίνουμε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά που ξεχωρίζουν να μεταβούν στη Ρώμη για να τα παρακολουθήσουν οι Ιταλοί με σκοπό την μετάβαση τους εκεί. Είναι κάτι πολύ δύσκολο και είναι για λίγους.
Δεν παίζουμε με τα όνειρα των παιδιών και τις τσέπες των γονιών. Σκοπός μας είναι οργανωθεί ο σύλλογος και να έχουμε καλούς προπονητές γιατί έτσι θα έχουμε καλύτερους αθλητές και εκπαίδευση για τους γονείς. Οι προπονητές των ομάδων που συνεργαζόμαστε, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν Δωρεάν σεμινάρια στη Ρώμη μέσα στις εγκαταστάσεις της TOR TRE TESTE της RΟΜΑ και της LΑΖΙΟ. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον υπεύθυνο της JUVENTUS.
Ο σύλλογος μας στη Δράμα θα δώσει αυτή την ευκαιρία σε όλους τους προπονητές της περιοχής, και όχι μόνο, να ταξιδέψουν μαζί μας γι’ αυτά τα σεμινάρια που αφορούν και τους προπονητές τερματοφυλάκων.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ