Συνήλθε χθες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Δράμας

0
415

– Σε εγρήγορση οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δράμας για την προστασία από τις πυρκαγιές
– Γρ. Παπαεμμανουήλ: Zητήθηκε η συνδρομή του και του Στρατού για την διάνοιξη δασικών δρόμων


 

Συνήλθε χθες στην αίθουσα Κωνσταντίνος Καραμανλής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) με φόντο την αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε από τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου. Τη συνάντηση στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι υπηρεσιών και εθελοντών που εμπλέκονται στην αντιπυρική προστασία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο οποίος σε δηλώσεις τόνισε ότι η ΠΕ Δράμας και οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι σε επαγρύπνηση γιατί ο κίνδυνος να υπάρξει κάποια πυρκαγιά ελλοχεύει.
Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, έχει ήδη συγκαλέσει ένα μικρό ΣΟΠΠ στις 6 Απριλίου προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση του δασικού οδικού δικτύου της Δράμας. Για τον λόγο αυτό έγινε επαφή με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο οποίο απεστάλη έγγραφο με το οποίο ζητήθηκε η συνδρομή του Στρατού για την διάνοιξη δασικών δρόμων και με τη βοήθεια των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Σε εκείνη τη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ όσο και σε αυτή που έγινε χθες 3 Μαΐου, εξετάστηκε η ετοιμότητα που υπάρχει στη διεύθυνση τεχνικών έργων της ΠΕ Δράμας αλλά στους πέντε δήμους της Δράμας, σε σχέση με τον εξοπλισμό. Δηλαδή σε σχέση με τα μηχανήματα που ενδεχομένως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κάποια φυσική καταστροφή πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως η Πυροσβεστική, η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας και ο Στρατός, όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Ο κ. Παπαεμμανουήλ εξήγησε ότι σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η ΠΕ Δράμας έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα περιφρούρησης των περιαστικών δασών, όπως στο άλσος του Κορυλόβου, στην Προσοτσάνη, το Δοξάτο και αλλού, όπου υπάρχουν πνεύμονες πρασίνου τους οποίους επισκέπτεται αρκετός κόσμος. «Ενδεχομένως και εκεί πρέπει να έχουμε αυξημένα ποσοστά ετοιμότητας όταν εντοπίσουμε κάποιο κίνδυνο» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης.
Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει πολύ στενή συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες που θα βοηθήσουν όπως κάνουν κάθε φορά, για την περιφρούρηση των δασών κατά την αντιπυρική περίοδο προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες. Στην προσπάθεια αυτή οι υπηρεσίες της Δράμας έχουν επικαιροποιήσει όλους τους δασικούς χάρτες όπως ζητήθηκε από τα προϊστάμενα κλιμάκια και έχουν αποσταλεί αρμοδίως προκειμένου να είναι γνωστές οι περιοχές όπου ενδεχομένως θα χρειαστούν επεμβάσεις.
Στην αποτελεσματική αντιπυρική προσπάθεια πάντως ιδιαίτερα στην περιοχή του Κορυλόβου θα βοηθήσει και η εγκατάσταση πυροσβεστικών κρουνών στο λόφο, έργο για το οποίο έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 640.000 ευρώ από την Περιφέρεια. Το έργο αυτό αφορά την κατασκευή δεξαμενής 300 κυβικών μέτρων και τοποθέτηση 25 πυροσβεστικών κρουνών, σε σημεία που έχουν υποδειχθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία πέριξ του άλσους του Κορυλόβου. «Το έργο αυτό μπορεί πραγματικά να αποδειχθεί σωτήριο σε περίπτωση πυρκαγιάς, κάτι που βέβαια κανείς δεν θέλει να συμβεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαεμμανουήλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!