Συνολικά 60 θετικά από τα 2500 τεστ για covid στο Νοσοκομείο Δράμας από την αρχή της πανδημίας

0
2719

Η Δράμα βρίσκεται σε καλό επίπεδο, αλλά ο κίνδυνος είναι προ των πυλών.

Τον κίνδυνο να ξεφύγει από τα χαμηλά επίπεδα όπου βρίσκεται σήμερα η εξάπλωση της πανδημίας στη Δράμα, εάν δεν υπάρξει προσοχή και τήρηση των κανόνων ασφαλείας, επεσήμαναν τόσο ο αναπληρωτής Δημάρχου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου όσο και οι τρεις γιατροί και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος, η κ. Παρθένα Κιόρτεβε και ο κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, στο πλαίσιο συζήτησης που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την προοπτική διοργάνωσης της φετινής Ονειρούπολης.

Ο κ. Μιχάλης Τάσσου σημείωσε ότι το πρόβλημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού φαίνεται ότι θα αρχίσει να μας απασχολεί εντονότερα και στη Δράμα, καθώς τις τελευταίες δυο εβδομάδες οι πάντες γίνονται μάρτυρες της εξέλιξης που έχει η πανδημία και της ταχύτητας με την οποία μια περιοχή, κατά τα άλλα πλήρως ασφαλής, μπορεί να φθάσει σε 2-3 εβδομάδες να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την πανδημία. Ο κ. Τάσσου κάλεσε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να προτρέψουν τους πολίτες, από το επόμενο διάστημα και για όσο διαρκεί η πανδημία, να τηρούν πιστά τους κανόνες ασφαλείας που έχουν υποδειχθεί από την επιστημονική κοινότητα, προκειμένου η Δράμα να μπορέσει να διατηρηθεί ασφαλής και στο χαμηλότερο επίπεδο κινδύνου, δηλαδή στο επίπεδο 1, σύμφωνα με τον υγειονομικό χάρτη. «Δυστυχώς ο κίνδυνος είναι έξω από την πόρτα μας» πρόσθεσε ο κ. Τάσσου και εξήγησε ότι «δεν θα πρέπει εμείς με τις πράξεις και τις παραλείψεις μας να ανοίξουμε αυτή την πόρτα».

Σύμφωνα με όσα είπε η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας, κα Παρθένα Κιόρτεβε για την επιδημιολογική κατάσταση στη Δράμα και τους κινδύνους που υπάρχουν «η Δράμα βρίσκεται σε σχετικά καλή θέση από πλευράς επιδημιολογικού φορτίου σε σχέση με άλλες περιοχές μέχρι αυτή τη στιγμή». Μάλιστα η κα Κιόρτεβε επεσήμανε ότι οι Δραμινοί έχουν δείξει ιδιαίτερη υπευθυνότητα απέναντι στον κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας τηρώντας τα μέτρα που προβλέπουν οι υγειονομικοί κανόνες. Για τον λόγο αυτό η Δράμα βρίσκεται, όπως είπε, σε πάρα πολύ καλό υγειονομικό επίπεδο, αφού είναι μεταξύ των νομών με τα λιγότερα κρούσματα. Ανακοίνωσε επίσης, ότι μόνο στο Νοσοκομείο της Δράμας έχουν γίνει περίπου 2500 τεστ για covid-19, από τα οποία έχουν βρεθεί θετικά στον ιό μόνο 60, δηλαδή ένα πολύ μικρό ποσοστό και κατά συνέπεια, όπως είπε η πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας, θα ήταν άδικο να διακινδυνευθεί για οποιονδήποτε λόγο η καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δράμα απόπλευράς αριθμού κρουσμάτων covid-19.

Ο κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και καρδιολόγος, ανάμεσα σε άλλα συνέστησε προσοχή και αναφέρθηκε σε στοιχεία μελέτης η οποία προβλέπει δεκαπλάσια άνοδο των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο σε σχέση με την πρώτη φάση της πανδημίας.

Ο κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας και γιατρός του Νοσοκομείου, έθεσε τα δεδομένα που αφορούν την εξάπλωση του κορωνοϊού στη Δράμα σε άλλη διάσταση και ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Δήμος Δράμας βρίσκεται σε καλό επίπεδο, τουλάχιστον σε σύγκριση με τον αριθμό των περιστατικών που υπήρχαν πριν από 7 μήνες. «Καλό είναι να παροτρύνουμε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί διότι όπως αποδείχθηκε και από γειτονικούς Νομούς όπως οι Σέρρες, από ένα κρούσμα μπορεί πολύ εύκολα να ανέβουν στα είκοσι οκτώ τα περιστατικά». Ο ίδιος πρόσθεσε πως ήδη το δημοτικό περίπτερο της πλατείας, που ανήκει στον Δήμο Δράμας, διατέθηκε για αποκλειστική χρήση από τον ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ