«Μίνι Ονειρούπολη» κόστους 160.000€ προτείνει η Δημοτική Αρχή

0
2256

Σήμερα Παρασκευή ή την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο για τις προοπτικές της φετινής διοργάνωσης.

Νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή ή τη Δευτέρα, προκειμένου να γίνουν περισσότερο συγκεκριμένες οι θέσεις των δημοτικών παρατάξεων για τις προοπτικές της φετινής Ονειρούπολης και να αποφασιστεί το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης μετά από πρόταση που έγινε από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Πόλη + Ζωή» κ. Μιχάλη Μλεκάνη.

Η πρόταση που έχει καταθέσει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, είναι να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση μιας πολύ περιορισμένης εκδήλωσης και με πολύ μικρότερα διαθέσιμα κονδύλια σε σχέση με πέρσι. Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, η Δημοτική Αρχή έκρινε ότι θα πρέπει να περιλάβει στην πρότασή της συγκεκριμένες δράσεις στο εμπορικό κέντρο της Δράμας από τις 11 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, την τοποθέτηση μιας μεγάλης γιγαντοοθόνης, τη δημιουργία εμπλουτισμένης ιστοσελίδας για την προβολή της Ονειρούπολης καθώς και φωταγώγηση και εορταστικό στολισμό του κέντρου της πόλης.
Το κόστος που προβλέπεται για τη φετινή διοργάνωση στη συγκεκριμένη πρόταση είναι περίπου 160.000 ευρώ, από τα οποία ένα πολύ μεγάλο μέρος, δηλαδή περίπου 55.000 ευρώ, θα δαπανηθούν για τη γιγαντοοθόνη. Η πρόταση αυτή βέβαια είναι υπό διαμόρφωση μέχρι τις τελικές αποφάσεις.

Μεταξύ άλλων, η επιφορτισμένη Αντιδήμαρχος κ. Αναστασία Τόλιου Δάντζερα είπε για την Ονειρούπολη: «Ο λόγος που δεν προχωρούμε σε πλήρη ανάπτυξη είναι οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας που επικρατούν παγκοσμίως. Θα ήταν εξαιρετικά ανεύθυνο και εκτός πραγματικότητας εάν δαπανούσαμε το σύνολο του προϋπολογισμού της Ονειρούπολης χωρίς να υπολογίσουμε την ανταποδοτικότητα. Από το 2004 έχουμε μάθει η Δράμα να είναι η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Σκεφτήκαμε ότι θα στοιχίσει σε όλους η οριστική μετάθεση της εκδήλωσης για την επόμενη χρονιά και προτείνουμε ότι πρέπει να γίνει κάτι εντυπωσιακό στην πλατεία, κάτι που θα τονώσει την ψυχολογία των Δραμινών και θα υποστηρίζει τους επαγγελματίες της πόλης μας.
Σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας θα οριστεί μια σειρά από δράσεις. Θα στηθεί γιγαντοοθόνη στην οποία θα προβάλλονται μηνύματα και χριστουγεννιάτικες εκπομπές, όπως και παλαιότερες εκπομπές αφιερωμένες στην Ονειρούπολη, φωτογραφίες, βίντεο, σποτάκια και άλλα. Θα τοποθετηθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το σπίτι του Αϊ-Βασίλη, το ταχυδρομείο του Αϊ-Βασίλη, ίσως και ένα καρουζέλ. Οι πεζόδρομοι θα φωτιστούν με λαμπιόνια που δίνουν την αίσθηση του μπλε ουρανού και οι κεντρικοί δρόμοι θα στολιστούν θεματικά».

Ο κ. Γιάννης Εφραιμίδης είπε ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει σε μια εκδήλωση στα επιτρεπτά όρια που ορίζει ο ΕΟΔΥ. «Προγραμματίσαμε μια αρχική λίστα προτάσεων, δαπανών και ενεργειών που στόχο θα έχουν την τόνωση του τοπικού επιχειρείν και της εν γένει ψυχολογίας των συμπολιτών μας».

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη + Ζωή» κ. Μιχάλης Μλεκάνης, που προκάλεσε τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, είπε ότι η πρόταση της παράταξής του συνοψίζεται στα εξής: «Η Ονειρούπολη πρέπει να διατηρήσει φέτος τα χαρακτηριστικά που έχει στο πλαίσιο των υγειονομικών κανόνων. Τα χρήματα για την Ονειρούπολη πρέπει να κατευθυνθούν σε μακρόπνοες επενδύσεις για τη διοργάνωση. Για τον λόγο αυτό σταθήκαμε στη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας με διαδραστική δυνατότητα, όπου θα μπορεί να εισέρχεται σε αυτήν με κάθε μέσον ο πολίτης. Προτείναμε την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για επιπλέον ανάπτυξη φωτισμού και διακόσμησης πέρα από το εμπορικό κέντρο και μέρος του Δημοτικού Κήπου. Να διακοσμηθούν δηλαδή και οι πλατείες και οι κοινότητες του Δήμου. Προτείναμε δράσεις οι οποίες επιτρέπεται να γίνονται στην Ονειρούπολη». Ο κ. Μλεκάνης στη συνέχεια παρέθεσε και τις προτάσεις της παράταξής του για την φετινή διοργάνωση.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Project» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης αφού παρέθεσε τις αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο και τις ακυρώσεις σειράς εκδηλώσεων και διοργανώσεων, είπε ότι θέση της παράταξής του είναι να μην γίνει καθόλου η φετινή Ονειρούπολη, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία. Πρόσθεσε ότι το brand name της Ονειρούπολης είναι ακόμη ισχυρό παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πάρα πολύ μεγάλα λάθη, με αποκορύφωμα την περσινή Ονειρούπολη. Ακόμα, σημείωσε ότι η θέση της παράταξής του είναι ότι για την εκδήλωση του 2020 – 2021 δεν θα πρέπει να τεθεί σε ρίσκο η καλή υγειονομική εικόνα του Νομού Δράμας και ως εκ τούτου θεωρεί ότι η Ονειρούπολη 2020 -2021 πρέπει να ακυρωθεί εξ ολοκλήρου, εκτιμώντας ότι αυτό δεν θα πλήξει το ισχυρό όνομα της εκδήλωσης.

Ο κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών», είπε ότι θα πρέπει η εκδήλωση να γίνει πολύ περιορισμένη λόγω της υγειονομικής κρίσης και να δοθεί περισσότερη βάση στην ανάπτυξη της διαδικτυακής πλατφόρμας της Ονειρούπολης, για την οποία θα πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα από αυτά που προβλέπει ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιώργος Μήτρου είπε ανάμεσα σε άλλα ότι το ποσό που θα εξοικονομηθεί από τη φετινή Ονειρούπολη θα πρέπει να αποδοθεί στους επαγγελματίες και κυρίως στους αυταπασχολούμενους με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, μέσω της μείωσης των δημοτικών τελών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ